Prosba o pomoc w temacie SMS

• 23 Odpowiedzi
  • 3728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Prosba o pomoc w temacie SMS
« dnia: Luty 19, 2009, 12:56:08 »
Witam Kolegów

Mam pytania z prosba o pomoc:

1. Czy jest możliwość w Daimondzie pisania sms - przy odwroconym ekranie (z pozycji poziomej do pionowej??) czy wowczas ekran moze sie sam przekrecac?? (wydaje mi sie ze nawet pisanie byloby lepsze ze wzgledu na wielkosc klawiszy...

2. Chcialby zapytać też o etominki (wydawało mi sie ze powinny być - bo nawet w katalogu gdzieś widziałem). Jak otrzymuje sms to tylko symbokl etominki jest np. ;-)

Dziekuje i prosze o odpowiedzi...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Prosba o pomoc w temacie SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2009, 13:03:00 »
ad 1) Oczywiscie ze jest ... ale do tego potrzeba juz dodatkowrgo programu w ktorym ustawisz zeby screen sie obracal tylko powiedzmy w oknie SMS ... Takim programem ktory szczerze polecam jest "Flip It" by wildberry
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 13:05:40 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2009, 13:06:59 »
2. Chcialby zapytać też o etominki (wydawało mi sie ze powinny być - bo nawet w katalogu gdzieś widziałem). Jak otrzymuje sms to tylko symbokl etominki jest np. ;-)

Emotikonki są przeznaczone dla MMSów.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2009, 13:21:28 »
Możesz użyć programu SmileySMS, jest w załączniku. Poczytać możesz o nim TUTAJ
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2009, 14:28:09 »
Dziekuje za wszystkie informacje.

Ale mam pytanie, a do sms nie mozna dodac usmieszkow? Przeciez jak przychodza np w Nokia to są usmieszki w sms a nie mms.

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2009, 14:54:59 »
Pewnie HTC nie wyswietla usmieszkow, ale jak wyslesz do kogos taki sms np o treci "Tak :D"  lub z jakim kolwiek innym usmieszkiem  :)  :(   ;(  itp to u kogos tam po 2 stronie sie wyswietli, jak dla mnie to zbedna opcja, bo mialem juz wiele telefonow i wiem ze w niektorych ten obrazek pokazujacy ciag znakow w ogole nie zgadzal sie z tym co chcialem przeslac mowie tu o tych minkach...

Jak juz jestesmy na SMS chcialem zapytac czy to normalne, ze w oryginalnym sofcie HTC (wersja Holensderska) nie ma wszystkich opcji pisania? Chodzi mi o to, ze wczesniej mialem ten NL soft i moglem tylko i wylacznie wybieraz klawiatury, a wczoraj wgralem nowy rom 2.03.831.2 WWE nie gotowanyi mam o wiele wiecej opcji, pisanie "ręczne" (3 tryby tego recznego pisania). Czy to ma kazdy z was, czy nie tylko ja wczesniej bym ograniczony przez soft?
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2009, 16:12:07 »
Sciagnalem ten programik do obracania ale nie bardzo wiem co mam wpisac po kliknieciu add new application... Po wpisaniu SMS/MMS obraca mi za kazdym razem TF3D ale jak wejde w smsa i chce cos pisac to juz nei obraca. Z kolei jak skasuje to co utworzylem to nie obraca mi w ogole TF3D (chociaz standardowo jest wpisane w ten program manila.exe)

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2009, 18:06:00 »
Przyączam się do uwagi kolegi. Program z posiomu ustawień standartowych nie obraca!!!

Co trzeba doopisać aby obracał???

Pozdrawiam ;-)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2009, 21:11:54 »
A wiec:

NA dzien dobry trzeba wylaczyc obracanie w manilil.exe  ... klikamy na Manila.exe i odznaczamy wszystkie ptaszki.
Aby obracalo nam okno sms nalezy dodaj nowa aplikacje i wpisacdokładnie: SMS \ MMS      (po obu stronach \ jest spacja) a nastepnie kliknac na dodana wartosc i zaznaczyc ptaszkiem Enable GSensor i zaznaczyc wszystkie ptaszki przy wszystkich stopniach obrotu :) To wszystko.

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 19, 2009, 22:53:10 »
Jest juz jakis postep ale dalej nie dziala poprawnie.

Co nalezy zrobic? Ekran sie obraca na chwile i dalej wychodzi do ekranu glownego!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 19, 2009, 22:58:08 »
Nie bardzo rozumiem o co chodzi. U mnie to co opisalem działa bez problemu ... Pierwszy screen to ogolne ustawienie prgoramu ... drugi to ustawienie SMS \ MMS ( moje ustawienie obraca okno sms tylko w jedna pozycje obracajac telefonem przeciwnie do ruchu wskazowek. Reszta kierunkow obrotu mi nie byla potrzebna)
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 23:04:27 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 19, 2009, 23:58:42 »
Ok.

A czy mozesz pokazac jak po zaistalowaniu programu wyglada okno sms??

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 19, 2009, 23:59:59 »
A próbowałeś innych programów?
Ja używam Gyrator 2 i nie musiałem nic konfigurować.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 11:56:04 wysłana przez ziupo »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 20, 2009, 11:50:12 »
Mnie niestety to nie dziala, zrobilem tak jak Krzysiec rozkalaz ale lipa, sms sie nie obraca...

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 20, 2009, 12:11:23 »
U mnie "Flip It" pięknie zadziałało (ROMik xcoom FireROM v.8.3.2 Full), jednak wyłączyłem toto... wygodniej mi się pisze jedna ręka w pionie.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 20, 2009, 12:19:10 »
Zadzialalo, mialem ukosnik ten / a powinien byc ten \ Tyle ze niestety po obroceniu wychodzi do dialera;] nic nie da sie zrobic? Tez mam xcoom 8.2 Full

*

Offline diamond1

• *
  • 67
    • Mr Nice Guy - design, strony www, grafika.
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 20, 2009, 16:39:47 »
U mnie obracane działa, tylko, że ucina prawą część kalawiatury... (pełny układ QWERTY). Ma ktoś coś takiego?
You should never underestimate the predictability of stupidity.

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 20, 2009, 19:58:08 »
Również dołączam się do dalszych pytań w sprawie FLIP IT bo pomimo ze Krzysiecw pokazał w screenach ustawienia Mi również nie działa ani z "/" ani z "\"

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 20, 2009, 21:05:54 »
Ja osobiscie wiecej zrobic nie mogę. Bardziej wytłumaczyć nie umiem :/ U mnie to co dałem na screenach działa. Podkreślam miedzy SMS i \ jest spacja ! tak samo miedzy \ i MMS w innym wypadku nazwa okna jest bledna i program jej nie obroci. SMS(spacja)\(spacja)MMS. Oraz ustawienie opcji programu jak na screenach. Wiecej nie potrafie pomoc :/ Bardzo mi przykro ze u was nie działa. Wowczas pozostaje tylko gyrator 2

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 20, 2009, 22:53:23 »
Ja osobiscie wiecej zrobic nie mogę. Bardziej wytłumaczyć nie umiem :/ U mnie to co dałem na screenach działa. Podkreślam miedzy SMS i \ jest spacja ! tak samo miedzy \ i MMS w innym wypadku nazwa okna jest bledna i program jej nie obroci. SMS(spacja)\(spacja)MMS. Oraz ustawienie opcji programu jak na screenach. Wiecej nie potrafie pomoc :/ Bardzo mi przykro ze u was nie działa. Wowczas pozostaje tylko gyrator 2

Fakt aż wstyd sie przyznać nie przyuważylem spacji ale mimo że je wstawiłem i tak nie działa a gyrator 2 tez u mnie nie hula :(

« Odpowiedź #20 dnia: Luty 21, 2009, 14:34:15 »
Witam
Poczytałem troszkę i programik do sms mnie zaciekawił. Pobrałem go i zainstalowałem. Skorzystałem ze wskazówek wielkie rozczarowanie nie działa. Sprawdziłem spacje ukośnik i nic. Gdzie przyczyna???

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 21, 2009, 15:13:47 »
Jako, że wątek jest już teraz z pytaniami o program to przenoszę do nowego działu Oprogramowanie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 21, 2009, 19:08:01 »
jak to pozostaje tylko gyrator?
a gsen?
a gnes?
a change screen?

i pewnie jeszcze kilka innych
end of fear
yo is here

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 25, 2009, 02:27:07 »
a change screen?

i pewnie jeszcze kilka innych
Mozna coś więcej?
Bo flip it nie hula w Diamondzie z Ery :)