Korzystam z tego programu od bardzo dawna... kiedyś na SPV teraz HTC HD2...
Programik pięknie i bezproblemowo blokuje połaczenia... w filtry SMS się nigdy nie zaglebialem ...bo akurat to mi nie przeszkadza...
korzystam z niego bo irytują mnie
anonimowe połaczenia...a że mój numer jest ogólnie dostępny to i czasem zdarzały się przypadki wydzwaniania do mnie w stylu "ukryty mikrofon" ...
Zresztą uważam,że jeśli ktoś na "dzień dobry" zastrzega swój numer to ma coś do ukrycia i z takimi osobnikami nie konwersuję, a tym bardziej interesów nie robię.
Druga grupa ludzi ( u mnie "wypad") to ci cwaniacy , których już znam
Co do mojego ustawienia:

Po pierwsze program musi dzialać w tle...czy na górze strzałeczka zielona "Running"... odplasz ją klikając ...zawsze możesz program zatrzymać..wtedy masz "Stoped"
Dalej..Klikasz na dole"Manage" i "New Rule" zakładka "General" ustawiasz rodzaj polaczeń przychądzacych... wszystkie ... jeden numer... numer z kontaktow... anonimowe połaczenie i coś tam coś tam

następna zakładka "operation" .... ja mam ustawiwioną na "pc&hold ... efekt taki ,że dzwoniący ciągle słuszy "proszę czekać ...za chwilę rozmowa będzie kontynuowana" ...moj telefon grzecznie milczy... jedyne co to wyświetla mi się komunikat, że jakiś "bystrzak" dzwoni do mnie z zastrzeżonego.... a jemu kasiorka leci....zakładając ,że czeka....no i niech czeka...jego kasa i jego czas...
No i ostatnia zakładka w której coś kombinować trzeba to "Others" ...czyli jak zapewne
widzisz trzeba ustawić godziny i dni tygodnia w jakich program blokuje polaczenia...masz tam jeszcze opcje powiadamiania Ciebie czyli wspomniana już wiadomość na Twoim ekranie...ewnetualnysygnał ...logowanie do pliku takich polaczeń...
i w sumie to tyle...
Pozdro i miłego czekania na kontynuację rozmowy