licznik przesyłu danych przez GSM do kajzerki

• 6 Odpowiedzi
  • 2479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tecto

• 15
licznik przesyłu danych przez GSM do kajzerki
« dnia: Luty 02, 2010, 07:22:16 »
Witam. Chciałbym się poradzić jaki używacie licznik danych dla połączeń internetowych przez GSM w waszych kajzerkach?
Nie pytam jakie są i znacie je z nazwy tylko jakich używacie i z jakich jesteście zadowoleni i które miarodajnie pokazują przesył danych i koszty połączenia.
Z góry dzięki.

*

Offline devon89

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: licznik przesyłu danych przez GSM do kajzerki
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2010, 09:02:33 »
spb wireless monitor, możesz ustawić taryfy i automatycznie liczy ile zapłaciłeś. może cię też informować o przekroczeniu ustalonej wcześniej liczby pobranych danych.
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2010, 09:04:33 wysłana przez devon89 »

*

Offline Tecto

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2010, 09:31:53 »
spb wireless monitor, możesz ustawić taryfy i automatycznie liczy ile zapłaciłeś. może cię też informować o przekroczeniu ustalonej wcześniej liczby pobranych danych.
Właśnie chcę spróbować SPB, jednak zastanawiam się czy spełni do końca moje oczekiwania. W mojej taryfie jest tak, że dane naliczane są za pierwsze rozpoczęte 100 kB połączenia, a następnie za każdy 1 kB. W SPB z tego co widziałem nie można aż tak dokładnie skonfigurować naliczania.

*

Offline devon89

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2010, 14:36:52 »
w każdej taryfie tak jest... i przez to żaden monitor nie pokaże Ci rzeczywistej liczby pobranych danych. Albo inaczej... pokaże Ci prawdziwą ilość pobranych danych ale w rzeczywistości operator naliczy Ci więcej za inicjację połączenia itp...

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2010, 14:52:52 »
W SPB WM możesz ustawić zaokrąglenie, od jakiego ma naliczać, porę dnia w jakiej jest naliczane. Jest dosyć duże pole manewru

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 02, 2010, 20:20:04 »
SPB ma też możliwość aktualizacji taryfy danego operatora - dzięki temu od razu masz wszystkie dane w którym momencie i jak ci naliczają i liczą przesył danych
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

*

Offline Tecto

• 15
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2010, 11:28:40 »
Oki dzięki za info.  SPB pokazuje transmitowane dane jako jedna wartość np. 200 kB. Rozumiem, że jest to suma odebrane + wysłane. A czy jest jakiś sposób rozbicia danych na dane wysłane i odebrane żeby były pokazywane niezależnie?