filtrowanie SMS do folderow

• 29 Odpowiedzi
  • 4227 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaXyM

• 469
filtrowanie SMS do folderow
« dnia: Styczeń 07, 2008, 10:41:55 »
Wlasnie poswiecilem godzine na szukanie w google i na roznych forach (w tym na pdaclub). niestety nie znalazlem satysfakcjonujacego rozwiazania.
Czy istnieje jakis program dzialajacy z WM6 filtrujacy przychodzace SMSy do folderow?

Mialem jeden ale nie dziala na WM6.
Dziwi mnie ze takie kobyly jak spb PhoneSuite tego nie maja. jako ze uzywam tego ostatniego fajnie gdyby ten programik byl maly i mial tylko taka funkcje. ale nie pogniewalbym sie gdyby mogl podmienic funkcjonalnosc phoneSuite.

dzieki
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Odp: filtrowanie SMS do folderow
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2008, 11:07:08 »
Ten programik może trochę rozwiązać Twój problem...

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2008, 11:47:47 »
dzieki. ale ten program sluzy do grupowego wysylania SMSow. a to raczej nie jest to co potrzebuje
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2008, 19:20:08 »
Może FlexMail 2007? www.webis.net
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2008, 00:52:29 »
moze jednak nie..
kolejna krowa ktorej cos tam brakuje.

jezu, MS stworzyl Mobile Outlook z mozliwoscia tworzenia folderow a nikt nie napisal aplikacji ktora umie z tych folderow korzystac?
Co do MS to mnie nie dziwi. ale ze inne firmy nie chca na tym zarobic?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2008, 09:53:31 »
moze jednak nie..
kolejna krowa ktorej cos tam brakuje.
jezu, MS stworzyl Mobile Outlook z mozliwoscia tworzenia folderow a nikt nie napisal aplikacji ktora umie z tych folderow korzystac?
Co do MS to mnie nie dziwi. ale ze inne firmy nie chca na tym zarobic?

Slabo szukales ...  :P http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=21316.0
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2008, 11:24:42 »
Ale pisalem ze ma dzialac na WM6?
To prawda jest to jedyny soft ktory sluzy tylko do filtrowania. i nawet dziala na WM5. ale na WM6 juz nie.
na P535 dziwne rzeczy dzialy sie z SMSami (znikaly nowo przychodzace czy cos). na X500+ po zainstalowaniu nie uruchamia sie w ogole.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2008, 12:51:45 »
Ale pisalem ze ma dzialac na WM6?

A co ja wróżka jestem? Pisz na przyszlosc w postach wiecej szczegolow i jakie programy testowales to zaoszczedzisz ludziom czasu i irytacji.

To prawda jest to jedyny soft ktory sluzy tylko do filtrowania. i nawet dziala na WM5. ale na WM6 juz nie.
na P535 dziwne rzeczy dzialy sie z SMSami (znikaly nowo przychodzace czy cos). na X500+ po zainstalowaniu nie uruchamia sie w ogole.

To chyba nic innego nie ma.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2008, 13:23:14 »
(...)A co ja wróżka jestem? Pisz na przyszlosc w postach wiecej szczegolow i jakie programy testowales to zaoszczedzisz ludziom czasu i irytacji.

OleYek, no i o co Ci chodzi, przecież Kolega w pierwszych słowach swojej wiadomości napisał i niczego później nie zmieniał:

(...)Czy istnieje jakis program dzialajacy z WM6 filtrujacy przychodzace SMSy do folderow?(...)

Czytaj chłopie zanim zaczniesz się ... irytować. Wydaje mi się, że MaXyM'owi należą się przeprosiny za tą wróżkę ???
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2008, 13:46:55 »
(...)A co ja wróżka jestem? Pisz na przyszlosc w postach wiecej szczegolow i jakie programy testowales to zaoszczedzisz ludziom czasu i irytacji.
OleYek, no i o co Ci chodzi, przecież Kolega w pierwszych słowach swojej wiadomości napisał i niczego później nie zmieniał:
(...)Czy istnieje jakis program dzialajacy z WM6 filtrujacy przychodzace SMSy do folderow?(...)

A jaki ma to zwiazek z tym, czy probowal tego programu czy nie ? Pisal tylko o spb PhoneSuite, gdyby napisal to bym nie marnowal czasu na szukanie linku do tego a pozniej aby pozniej w ramach podziekowan uslyszec pretensje ...

Czytaj chłopie zanim zaczniesz się ... irytować. Wydaje mi się, że MaXyM'owi należą się przeprosiny za tą wróżkę ???

Ja czytam tylko choroba piszacych jest to, ze nigy nikt nie zada wyczerpujacego pytania, a pozniej ma pretensje.

BTW: w/w program dziala bez problemu na WM6 ... a ja wrozka nie jestem, ze mam wiedziec ze u kogos nie dziala.

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 08, 2008, 14:51:42 »
Napisalem ze potrzebuje na WM6. Na stronie producenta tego programu jest tylko wer na WM2003 i WM2005. Jak na program ktorego ostatni update byl w listopadzie 2007 - oznacza ze nie ma gwarancji ze dziala na WM6. Inaczej pewnie by sie o tym pochwalili.

Na Etenie, przy probie uruchomienia wyskakuje mi okno "Warning" " Check next version at www.zedsoft.net". po zamknieciu tego okna znikaja menu programu i ikona z systray'a.

I faktycznie odrobine szacunku bys okazal do osob ktorych nie znasz. a jak ci sie nie chce to nie odpowiadaj, przynajmniej zaoszczedzisz sobie nerwow.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 08, 2008, 15:03:16 »
Napisalem ze potrzebuje na WM6. Na stronie producenta tego programu jest tylko wer na WM2003 i WM2005. Jak na program ktorego ostatni update byl w listopadzie 2007 - oznacza ze nie ma gwarancji ze dziala na WM6. Inaczej pewnie by sie o tym pochwalili.

90% programow nie ma napisane ze dziala na WM6...

Na Etenie, przy probie uruchomienia wyskakuje mi okno "Warning" " Check next version at www.zedsoft.net". po zamknieciu tego okna znikaja menu programu i ikona z systray'a.

Widoczne zalezy od ROMu czy dziala czy nie.

I faktycznie odrobine szacunku bys okazal do osob ktorych nie znasz. a jak ci sie nie chce to nie odpowiadaj, przynajmniej zaoszczedzisz sobie nerwow.

Na przyszlosc docen, ze ktos probuje Ci pomoc zanim zaczniesz miec pretensje. Wystarczylo napisac ze probowales i u Ciebie nie chodzi. Moze by sie znalazlo obejscie tego problemu ale mi sie odechcialo pomagac.

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 08, 2008, 15:09:00 »
Nie mialem pretensji. zaznaczylem ze potrzebowalem taki co na 100% dzial.
pomagac nie musisz. napisalem do developera.

*

Offline Darrarski

• 28
  • Sprzęt: SPV M3100
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 10, 2008, 14:54:13 »
Chyba wyszła właśnie nowa wersja:
smsOrganizer v2.5 for WM6/WM5/WM2003SE Last updated 2008.01.08 15:47 CET
Mam nadzieje że faktycznie działa na WM6.

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 11, 2008, 02:33:03 »
Zainstalowal sie i uruchomil bezproblemu
GUI ladne i przejrzyste
nastawilem reguly filtrowania. okaze sie czy dziala jak dostane jakies SMSy.

ale zaskoczyli mnie ;)
Dzieki Darrarski za info

*

Offline -Matti-

• *
  • 83
  • Sprzęt: Mio P550 -> FS Loox n560 -> HTC Touch Enhanced
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 12, 2008, 21:08:43 »
Czy ta aplikacja wymaga .NET? U mnie wywala się i mam podejrzenia, że coś jest nie tak z frameworkiem
--
pozdrawiam
Mateusz

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 14, 2008, 01:39:55 »
ja mam WM6 i nie instalowalem dodatkowo zadnego frameworka.
ale  musze zaznaczyc ze jedno padniecie aplikacji zaliczylem zaraz po zainstalowaniu i skonfigurowaniu kiedy wyslalem SMSa i dostalem potwierdzenie dostarczenia. ale potem pare dni juz dziala bez problemu.

*

Offline greggi

• *
  • 85
  • ....wżdy rankiem, ślicznej sprzątaczce zdać się...
  • Sprzęt: Wallaby>Magician>Wizard> Blue Angel; Artemis> iPhone3; HP DV9675eo/Acer Aspire 6920
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 15, 2008, 00:21:52 »
Witam. Moze mi ktos powiedziec (napisac), czy ten smsorganizer jest darmowy czy nie? Wszedzie pisze freeware, a po zainstalowaniu, program usilnie wmawia mi, ze mam wersje trial? Czy cos z nim nie tak?
"....a dzieci zakalęta paliły coraz bardziej..."

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 15, 2008, 09:54:57 »
Witam. Moze mi ktos powiedziec (napisac), czy ten smsorganizer jest darmowy czy nie? Wszedzie pisze freeware, a po zainstalowaniu, program usilnie wmawia mi, ze mam wersje trial? Czy cos z nim nie tak?

Powyzej masz link do strony producenta wejdz na nia a wszystko stanie sie jasne. Jest darmowy ale masz wersje trial.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 15, 2008, 10:07:02 »

Poczytaj ten wątek.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline greggi

• *
  • 85
  • Sprzęt: Wallaby>Magician>Wizard> Blue Angel; Artemis> iPhone3; HP DV9675eo/Acer Aspire 6920
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 15, 2008, 22:56:03 »
Panowie, czytam watek... A jesli uewazacie, ze ktos nie czyta, to znaczy, ze nie bardzo doceniacie userow tego forum... Prosze wiec, byscie sprobowali coko0lwiek myslec.... Wlasnie tak zrobilem i dalej jest trail. Jak myslicie, czy freeware znaczy trioal czy darmowy?????/ Jesli nie chce wami sie znalezc odpowiedzi lub ... ili nie znacie jej, bardzo prosilbym o nie wypowiadanie sie... Zwlaszcza mr Oleyek, ok? Resztya pozostaje w waszej niedouczonej kwestii... Do pozostalych clubowiczow, dalej prosze o pomoc w/w kwestii...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 15, 2008, 23:08:23 »
greggi:

Zastanow sie... przeczytaj jeszcze raz jak nie rozumiesz, poczytaj co jest napisane na stronie producenta... Pomysl z 5 razy i powiedz mi skad wytrzasnales ze ten program jest freeware ?

Prosze wiec, byscie sprobowali coko0lwiek myslec.... Wlasnie tak zrobilem i dalej jest trail.

Tzn. co zrobiles? bo tego nie raczyles napisac.

Do tego uzywam tego programu od dawna i chyba mamy rozne programy bo mi nigdy nie krzyczal ze mam triala...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 23:23:22 wysłana przez OleYek »

*

Offline greggi

• *
  • 85
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 15, 2008, 23:27:41 »
Sciagnalem  program z linku w/w zarejestrowalem i mam trial, ktory informuje mnie. ze mam mozliwosc ustawienia jedynie trzech profili..... zaznaczam, ze  mam kod ze strony producenta...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 16, 2008, 00:03:42 »
Sciagnalem  program z linku w/w zarejestrowalem i mam trial, ktory informuje mnie. ze mam mozliwosc ustawienia jedynie trzech profili..... zaznaczam, ze  mam kod ze strony producenta...

Hmmm to nie wiem, czy ja mam szczescie bo mam wiecej niz trzy reguly stworzone i tez zarejestrowany przez strone producenta. I do tego mi nie krzyczy ze mam trial. Co prawda na stronie jest napisane ze ta bezplatna wersja moze tylko max 3 reguly...  Tyle, ze platnej jeszcze nie wypuscili :) Moze sie cos zle zarejestrowalo, albo ja jakies szczescie mialem.

*

Offline greggi

• *
  • 85
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 16, 2008, 05:53:15 »
Prosilem,. by Oleyek nie o rozpisywal. sie w kwetsli, chcesz byc slawny, dopisz sie na youtoube, A daj sobie spokoj z powanym forem. pewnie jako kaumokowi pozwolili ci pawic sie lego...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 16, 2008, 09:35:01 »
Prosilem,. by Oleyek nie o rozpisywal. sie w kwetsli, chcesz byc slawny, dopisz sie na youtoube, A daj sobie spokoj z powanym forem. pewnie jako kaumokowi pozwolili ci pawic sie lego...

Prosze, zapoznaj sie z regulaminem forum zanim zaczniesz dalej wywody prawic.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 16, 2008, 18:07:10 »

Prosze, zapoznaj sie z regulaminem forum zanim zaczniesz dalej wywody prawic.

Przyłączam się do prośby - greggi: poczytaj regulamin. Dlaczego zmuszasz mnie i innych użytkowników do marnowania czasu na czytanie twoich żalów? Pytam tylko retorycznie, bo nie mam zamiaru wdawać się w dyskusję.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline greggi

• *
  • 85
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:14:54 »
Mozecie czytac, jesli nie umiecie odpowiedziec, to po prostu pozostawcie bez odpowiedz. O nic innego nie prosze. Powaznie rowniez traktujcie innych a nie jak debili. Jesli ktos ma szczescie i ma program w wer. free to jego szczescie, lecz nie jest to ODPOWIEDZ. Dalej nalegam na innych by w mozliwy sposob potrafili cos poradzic. Dziekuje.... Jesli o cos sie prosi i to grzecznie, czasem warto to uszanowcac...

*

Offline Belzebiusz

• 36
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 23, 2008, 17:33:48 »
Też nie wierze, że outlook nie ma takiej opcji, właśnie spędziłem przed moim Hermesem chyba godzinę szukając przydzielenia kontaktu do folderu i nie doszukałem się. Dokładnie mi chodzi o raporty sms. Chciałem uzyskać podobny efekt jaki miałem w swojej 6630, tam był oddzielny folder na raporty, bardzo to mi się podobało.

*

Offline kozlik

• 36
  • Sprzęt: i780 Play
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 02, 2009, 16:39:51 »
Jest nowy program PIMORGANIZER
narazie jest calkowicie za free

http://evolens.net/index.php?php=main.php