ciekawy i funkcjonalny program do ochrony naszych PPC

• 3 Odpowiedzi
  • 2197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
ciekawy i funkcjonalny program do ochrony naszych PPC
« dnia: Grudzień 28, 2007, 22:19:31 »
tu link do programu:   http://www.mycnknow.com/LockAppen.htm

OPIS:

Po włożeniu obcej karty sim program wysyła smsem listę kontaktów zapisanych na karcie sim na zdefiniowany wcześniej nr, i wysyła tym kontaktom smsa z tekstem wcześniej ustalonym w progranie, co najlepsze potencjalny złodziej lub znalazca PPC o niczym nie wie  że program wykonuje takie czynności bo nie informuje że wysyła smsa i nie dostarcza raportów nawet gdy mamy zainstaliowany smsdrfix. Czas wysłanie smsa po włożeniu nieautoryzowaniej karty też można modyfikować :-)   Teksty wysyłanych smsów przez program można edytować we własnym zakresie. Wg. mnie super program....   znając książkę adresową potencjalnego złodzieja, to szansa na odzyskanie naszego PPC, dzięki temu programowi możemy za pomocą odpowiednich smsów sterować naszym utraconym PPC, np: wykonać SR, wysłać listę kontaktów lub kazać naszemu straconemu PPC zadzwonić z karty własnej lub już innej która siedzi w urządzeniu na zdefiniowany przez nas numer wysłany odpowiednia komendą smsem. Cały dostęp do konfiguracji programu jest zabezpieczony hasłem.

Pogram działa w 100% na MDA PRO.

Program po części darmowy bo bez rejestracji go, program wyśle nam tylko dane 3 osób z książki adresowej potencjalnego złodzieja, znalazcy naszego PPC

POLECAM
Padi
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 22:24:33 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
Odp: ciekawy i funkcjonalny program do ochrony naszych PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2007, 12:58:26 »
Koncepcja genialna, zwłaszcza nakazać naszemu pocketowi zadzwonić do nas z karty SIM złodzieja. Rozumiem, że wcześniej musimy dostać SMS-a z nr telefonu dla nowej karty SIM.
Trzeba tylko mieć nadzieję, że "nowy właściciel" nie wie co to HR ale na to bym nie liczył bo skoro interesuje go PDA to jakieś blade pojęcie musi mieć, ewentualnie nie od razu wie jaka kombinacja klawiszy wykonuję tę procedurę.
Cena chyba też rozsądna. - $12.95

A jak by taki soft był jeszcze zaszyty w Ext_Romie i uruchałiał się z właściwą konfiguracją po HR to już by było to. Oczywiście nie wiem jak w innych sprzętach ale w Uniwersalkach Ext_Rom można przecież uwolnić i stworzyć własną konfigurację programów do instalacji po HR.

Program nie wymaga instalacji (1 plik exe i 1 dll-ka) co pozwala ukryć go gdzieś głęboko np. folderze Windowsa, a i przez to nie widać go na liście aplikacji zainstalowanych.

Co by nie powiedzieć zwiększa to szansę na namierzenie naszego telefonu i być może odzyskanie go ale jak każde tego typu rozwiązanie nie daje 100% pewności.

Dość zabawnie resetuje się swój sprzęt SMS-em
na liście dostępnych funkcji jest też HR SMS-em!

Padi bardzo ciekawy program.  :E
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2007, 14:29:45 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2007, 15:33:52 »
daje się go wsadzić a raczej wgotować go w rom, ale żeby działał po HR trzeba by wgotować w rom 2 pliki rozruchowy i dll, no i oprócz tych 2 jeszcze jeden konfiguracyjny który tworzy się po ustawieniu programu...  aby program był aktywny po HR trzeba jeszcze stworzyć i dograć plik ze skótem programu i zamieścić go w Windows/startup...    wtedy będzie on działał poprawnie po HR tyle, że każdy by musiał go sobie sam wgotować ze względu na plik konfiguracyjny programu w którym sa zapisane zezwolone karty sim i numery powiadomienia o nieautoryzowanej karcie.... :|

No i w związku z tym wgotowaniem programu w rom zwracam sie do userków mających pojącie o gotowaniu i opisaniu małego HOW TO jak wgrać w rom wyżej opisywany program bazując na gotowaniu pod model UNIVERSAL.

Dziękuję i pozdrawiam, Szczęśliwego Nowego Roku
Padi
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2009, 04:52:58 »
Witam!

Program super tylko zauważyłem kilka minusów, jeżeli używam blokady pda standardowej co 5min, żeby chronić swoje dane (co jest oczywiste), to potencjalny złodziej nie będzie mógł się zalogować do telefonu tym samym nie połączy się z kartą sim bo nie będzie miał możliwości wpisania swojego pinu.
(swoja drogą czy jak jest blokada pda to istnieje coś takiego jak kilkukrotne wpisanie złego kodu? co się dzieje wtedy? ponieważ wolę nie sprawdzać :))
w takim wypadku odda go do pasera co się zna i zrobi HR i utracimy program,
istnieje możliwość zostawienia programu na SD wtedy i chronimy swoje dane i jednocześnie jest szansa że ktoś nie wymontuje karty i po HR zaloguje się do telefonu - tylko właśnie jak duża szansa że ktoś tej karty nie wyjmie? Swoją drogą nie jestem pewien czy jak program jest tylko na SD będzie działał po HR bo może mieć jakieś piliki w windowsie wgrane.

To póki co z wyboru pomiędzy ochrona danych i utrata bezpowrotna PDA, a utrata pda z dostepem do prywatnych danych i w tym karty sim wybieram to drugie.
oczywiście można ustawić sprytną wiadomość do numerów sim z karty złodzieja typu numer kontaktowy i nagroda - znaleźne, pilny kontkakt pod groźbą policji itd, ale cały czas wiąże się to z tym że jak nie ma ustawionej blokady to jest dostęp do sim i do danych.

Poza tym co zrobić jeżeli ktoś go sprawdzi kartą która ma 0zł na koncie (nie otrzymamy wtedy sms) ja sprawdzałem taką karta w orange wziąłem kredyt sms i numer złodzieja jaki przyszedł na alternatywny numer był numerem obsługi orange :) Oczywiście zakładam że z telefonu ktoś w końcu skorzysta z kartą mającą fundusze na koncie - gorzej jak wywędruje zza granice nie wiadomo czy wyśle sms do Polski.

Isntalowanie programu w plik rom tak żeby był po HR to dla mnie na razie zbyt duża ingerencja ponieważ nie mogę tego zrobić mam za nowy soft.

Padi napisałeś że "Po włożeniu obcej karty sim program wysyła smsem listę kontaktów zapisanych na karcie sim na zdefiniowany wcześniej nr" tzn może czegoś nie rozumiem ale mój PDA ma wysłać liste kontaktów z karty sim złodzieja np na moja 3310? jak mam to wtedy zapisać na tak starym telefonie? (pytam ponieważ sprawdzałem wersje starszą 2.01 i nie było tam takich opcji) w jakiej formie wysyła te kontakty i ile może ich wysłać na zwykły telefon komórkowy? to samo tyczy się dzwonienia via stracony telefon jak to wygląda?

Pozdrawiam  i dzięki za fajne info o programie liczę na dalsza dyskusje!