Może trochę odbiegające od tematu płatności, ale ciekawostka z MarketPlace i kodem M$. Kod z M$ dostałem mailem 31 stycznia 2011 kiedy jeszcze nie miałem HTC 7 Pro. Kupiłem urzadzenie i przed uruchomieniem oczywiście przygotowałem kod, żeby go wpisać oraz zmieniłem lokalizację w WindowsLive na UK. Uruchomiłem PDA, kazałem mu się ustawić z automatu wskazując strefę czasową Sarajewo, Warszawa itd (nie Greenwich Londyn), a kraj i ustawienia wybrałem EN UK. Wpisałem identyfikator WindowsLive i hasło, po czym PDA się uruchomiło. Wszedlem do MarketPlace i zdziwiłem sie bo bez wpisywania kodu od M$ miałem wszystko dostępne (tzn. nie sprawdzałem płatnych aplikacji, ale darmowe bez najmniejszego problemu się ściągają i instalują). Do rzeczy - nawiązując do Waszej dyskusji o lokalizacji - zrobiłem eksperyment poustawiałem w PDA wszystkie ustawienia (oprócz rzecz jasna klawiatury) na POLSKI lokalizacja, wyszukiwanie, lokalizacja (chyba to wszystko - w ustawieniach sa 3 opcje + klawiatura). Zrobiłem SR (inaczej nie przyjmie zmiany ustawień) i kiedy urzadzenie wstało wszedłem do marketu czekając na błąd - zdziwko - wszystko działa jak na ustawieniach EN i w Markecie niczego nie brakuje (pojawiały się głosy o mniejszej ilości aplikacji w tej lokalizacji). Tak więc myslę, że te ustawienia w PDA nie mają specjalnego znaczenia (mogę oczywiście się mylić, a mówię na bazie moich spostrzeżeń). Jeżeli już o tym wiedzieliście to sr, a jak się przydało to cieszę się.
BTW ten zabieg powoduje również, że część rzeczy wyświetla się w PLK (np. wszystkie daty w kalendarzu czy przypomnieniach oraz na lockscreenie)