Od kiedy bedzie można kupować aplikacje w Marketplace?

• 71 Odpowiedzi
  • 15708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Od kiedy bedzie można kupować aplikacje w Marketplace?
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 21, 2011, 13:05:48 »
Mam info z MS - z wprowadzeniem Mango będzie można kupowac aplikacje w Polskim Marketplace.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 21, 2011, 13:09:09 »
Taaa, tylko kiedy będzie Mango oraz czy dla naszej lokalizacji ?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 21, 2011, 13:21:18 »
czy będzie polski język nie wiem, a kiedy póbuje się dowiedziec.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 21, 2011, 13:23:46 »
Wcześniej pisali coś, że na jesień 2011 r. Ale biorąc pod uwagę, że NoDo miał się pojawić w lutym, a mamy końcówkę marca i nadal go nie ma, nie będę optymistą w tym zakresie.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 21, 2011, 14:05:54 »
Myślę, że prace nad Mango trwają równolegle z NoDo, więc opóźnienie jednego nie ma większego wpływu na drugie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 21, 2011, 14:26:10 »
Wcześniej pisali coś, że na jesień 2011 r. Ale biorąc pod uwagę, że NoDo miał się pojawić w lutym, a mamy końcówkę marca i nadal go nie ma, nie będę optymistą w tym zakresie.

nieoficjalnie wiadomo, że MANGO ma się pojawić w przyszłym roku dopiero

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 21, 2011, 14:46:58 »

nieoficjalnie wiadomo, że MANGO ma się pojawić w przyszłym roku dopiero
Moim zdaniem to będzie końcówka tego roku.
Wydanie Mango na początku przyszłego roku jest bez sensu. Takie rzeczy wydaje się przez świętami Bożego Narodzenia, aby sprzedać jak najwięcej sprzętu na święta.

Nokia też miała wydać aparaty na początku przyszłego roku, a potem szef powiedział, że będą pod koniec tego.

Pamiętajcie, że MS i Nokia to korporacje, gdzie jedno mówią "przed świętami", a drudzy mówią "na początku następnego roku". Ci pierwsi to szefowie, którzy "by chcieli", a ci drudzy to "wykonawcy", którzy wolą mieć więcej czasu ("by nie chcieli").
 :grin:

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 21, 2011, 14:57:27 »
Vistę mieli wydać przed świętami, a wydali po. Więc to nie jest takie oczywiste, że będzie w tym roku. Jak się prace opóźnią, albo operatorzy będą mieli jakieś ale to będzie w przyszłym roku. Obie opcje są tak samo prawdopodobne moim zdaniem.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 21, 2011, 15:05:54 »
Oczywiście, że to nie jest pewne. Ale jak przełożony wpisze do "zadań" podwładnego wpis "wydanie Mango w listopadzie 2011", to albo się uda albo nie. Jak się uda, to podwładny ma premię, a jak nie - to nie ma. Zresztą przełożony także najczęściej na tym traci. Szef MS też stracił premie za brak Windowsów na Pady...
 :grin:

Chodzi mi oto, że trzeba patrze, kto jakie wersje mówi i kim jest w korporacji. Szczególnie, że ci niżej nie mogą mówić oficjalnie, więc puszczają "nieoficjalne" wersje...  :-?

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 21, 2011, 19:02:34 »
Wracając do tematu.
1) Mam Live ID zarejestrowane w USA.
2) Adres ustawiłem na UK.
3) Nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z punktami 1 i 2, ale teraz jak naciskam Add card to w przeglądarce dostaje strone Live z komunikatem:
Unable to complete your request. We cannot complete your request now, please try again later.
If you get this message more than once, report it as recurring problem.

Co jest grane?
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2011, 19:05:08 wysłana przez Hikari »

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 21, 2011, 19:40:12 »
Zmiana kraju w LiveID nic nie daje. Trzeba załozyć sobie nowe konto i przy rejestrowaniu w komórce musi być już UK.

Też próbowałem tak jak Ty i otrzymywałem dokładnie ten sam komunikat.
Ponieważ trzeba przełączyć komórkę na nowe konto poprzez jej reset, to powiedziałem sobie, że poczekam sobie do wersji polskiej...
Może w między czasie zrobią procedurę zmiany kraju w komórce, bo były skargi ludzi, który np: przenieśli się z USA do UK i mają problem...
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2011, 19:43:06 wysłana przez gbbsoft »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 21, 2011, 21:01:38 »
Może trochę odbiegające od tematu płatności, ale ciekawostka z MarketPlace i kodem M$. Kod z M$ dostałem mailem 31 stycznia 2011 kiedy jeszcze nie miałem HTC 7 Pro. Kupiłem urzadzenie i przed uruchomieniem oczywiście przygotowałem kod, żeby go wpisać oraz zmieniłem lokalizację w WindowsLive na UK. Uruchomiłem PDA, kazałem mu się ustawić z automatu wskazując strefę czasową Sarajewo, Warszawa itd (nie Greenwich Londyn), a kraj i ustawienia wybrałem EN UK. Wpisałem identyfikator WindowsLive i hasło, po czym PDA się uruchomiło. Wszedlem do MarketPlace i zdziwiłem sie bo bez wpisywania kodu od M$ miałem wszystko dostępne (tzn. nie sprawdzałem płatnych aplikacji, ale darmowe bez najmniejszego problemu się ściągają i instalują). Do rzeczy - nawiązując do Waszej dyskusji o lokalizacji - zrobiłem eksperyment poustawiałem w PDA wszystkie ustawienia (oprócz rzecz jasna klawiatury) na POLSKI lokalizacja, wyszukiwanie, lokalizacja (chyba to wszystko - w ustawieniach sa 3 opcje + klawiatura). Zrobiłem SR (inaczej nie przyjmie zmiany ustawień) i kiedy urzadzenie wstało wszedłem do marketu czekając na błąd - zdziwko - wszystko działa jak na ustawieniach EN i w Markecie niczego nie brakuje (pojawiały się głosy o mniejszej ilości aplikacji w tej lokalizacji). Tak więc myslę, że te ustawienia w PDA nie mają specjalnego znaczenia (mogę oczywiście się mylić, a mówię na bazie moich spostrzeżeń). Jeżeli już o tym wiedzieliście to sr, a jak się przydało to cieszę się.
BTW ten zabieg powoduje również, że część rzeczy wyświetla się w PLK (np. wszystkie daty w kalendarzu czy przypomnieniach oraz na lockscreenie)

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 21, 2011, 22:18:14 »
Co do kodu - normalne, potrzebny jest tylko w wypadku WP7 na HD2 lub gdy jesteś już którąś osobą z kolei, która chce aktywować dany telefon. W normalnym użyciu nie.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 21, 2011, 22:56:38 »
Zmiana kraju w LiveID nic nie daje. Trzeba załozyć sobie nowe konto i przy rejestrowaniu w komórce musi być już UK.

Też próbowałem tak jak Ty i otrzymywałem dokładnie ten sam komunikat.
Ponieważ trzeba przełączyć komórkę na nowe konto poprzez jej reset, to powiedziałem sobie, że poczekam sobie do wersji polskiej...
Może w między czasie zrobią procedurę zmiany kraju w komórce, bo były skargi ludzi, który np: przenieśli się z USA do UK i mają problem...
No tak... to sobie poczekamy jeszcze 9 miesięcy aż odpalą Marketplace w Polsce  :-|

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 02, 2011, 19:13:33 »
No to kicha.

Utworzylem nowe konto Live z krajem UK i okreslonym kodem pocztowym (kod jest potrzebny do rejestracji).

Zresetowalem telefon i podalem nowe konto. Potem na Marketplace chcialem kupic platny program i:
- pojawia sie ekran rejestracji (poprzednio mialem blad)
- wpisuje dane, ten sam kod pocztowy co dla rejestracji
- numer karty (sprawdzalem Vise i AmExa)
no i mam:
We can't authorise the payment method. Please make sure the information is correct or use another payment method. If you continue to get this message, please contact your financial institution.
Jakies pomysly jak innym sie to udaje? Dodam tylko, ze nie wchodzilem na nowe konto z poziomu PC - wszystko z telefonu.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 02, 2011, 21:44:13 »
A wpisany kod pocztowy jest zgodny z kodem pocztowy twojego miejsca zameldowania (podanym w banku przy zakładaniu konta/pobieraniu karty)?

Bo wygląda na to, że autoryzacja twojej karty w Visie się nie udała.

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 02, 2011, 22:39:16 »
A wpisany kod pocztowy jest zgodny z kodem pocztowy twojego miejsca zameldowania (podanym w banku przy zakładaniu konta/pobieraniu karty)?

Bo wygląda na to, że autoryzacja twojej karty w Visie się nie udała.

Jasne, ze nie :)

Z poglosek wynikalo, ze bedzie dzialala zwykla karta mBanku (innym dzialal i debetowa i kredytowa). Jakos nie mam do tego szczescia.

*

Offline raval77

• *
  • 65
  • Nie mamy pańskiego płaszcza...
  • Sprzęt: było sporo została Lumia 620
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 02, 2011, 23:11:13 »
To nie są żadne pogłoski. Mam taką kartę i działa na 102. Tylko od samego początku wszędzie używalem danych jakiejś restauracji pod londynem (wszystkich łącznie z nr telefonu, za wyjatkiem nr karty debetowej imienia i nazwiska). Dane rozliczeniowe podawalem zanim zainstalowałem ZUNE... MS ściga mnie tylko za moją pierwszą transkację, która nie wiedzieć czemu nie została zaksięgowana...

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 03, 2011, 10:22:17 »
A kiedy udalo Ci sie dokonac takiej rejestracji karty?

P.S.
Jaka karta? Debetowa Visa Electron czy tez zwykla Visa Classic?

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 04, 2011, 12:56:01 »
No to kicha.

Utworzylem nowe konto Live z krajem UK i okreslonym kodem pocztowym (kod jest potrzebny do rejestracji).

Zresetowalem telefon i podalem nowe konto. Potem na Marketplace chcialem kupic platny program i:
- pojawia sie ekran rejestracji (poprzednio mialem blad)
- wpisuje dane, ten sam kod pocztowy co dla rejestracji
- numer karty (sprawdzalem Vise i AmExa)
no i mam:
We can't authorise the payment method. Please make sure the information is correct or use another payment method. If you continue to get this message, please contact your financial institution.
Jakies pomysly jak innym sie to udaje? Dodam tylko, ze nie wchodzilem na nowe konto z poziomu PC - wszystko z telefonu.
Może to jest coś podobnego do tego, co tu jest opisane...
/858/platnosci-w-marketplace-z-polski-zablokowane/]http://[ciach]/858/platnosci-w-marketplace-z-polski-zablokowane/
 :ohreally:

Dodatkowo w kometarzach ktoś proponuje wykorzystać wirtualną kartę kredytową:
http://www.cliffscard.com/component/option,com_virtuemart/Itemid,67/category_id,1/flypage,flypage.tpl/page,shop.product_details/product_id,18/
tylko standardowo nie bardzo wiadomo, jak za nią zapłacić...

*

Offline raval77

• *
  • 65
  • Nie mamy pańskiego płaszcza...
  • Sprzęt: było sporo została Lumia 620
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 04, 2011, 13:15:04 »
A kiedy udalo Ci sie dokonac takiej rejestracji karty?

P.S.
Jaka karta? Debetowa Visa Electron czy tez zwykla Visa Classic?

Zwykła debetowa - tylko trzeba pamiętać o ustawniu limitu płatności w internecie bo domyslnie jest tam zero :)
Ostatniej transakcji dokonywalem ok 2 tyg temu - zaraz jak pojawił się PES2011. A problem o którym piszą na [ciach] mam z pierwszą transakcją sprzed ok miesiąca.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 14:13:16 wysłana przez gbbsoft »

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 04, 2011, 18:53:28 »
No właśnie... [ciach] sugeruje, że opcja rejestracji polskiej karty została zablokowana :/

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 12, 2011, 10:14:47 »
http://www.neowin.net/news/windows-phone-7-gaming-sales-disappointing

Ciekawe... Skoro nie można zarejestrować "normalnie" swojej karty bankomatowej, to jak ma wskaźnik kupowania wersji próbnych rosnąć...
Zastanawiam się, kiedy MS w końcu zmieni politykę....  :mysli:

*

Offline Hikari

• **
  • 200
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 30, 2011, 08:26:16 »
Czy komuś udało się w ostatnim czasie zarejestrować kartę w Marketplace? Już chyba się poddaję :S

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 30, 2011, 08:36:25 »
pozostaje nam cierpliwie czekac na polska lokalizacje.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 06, 2011, 15:45:39 »
A w UK wprowadzili możliwość płacenia za programy z Marketplace na fakturze za telefon:

http://www.wpcentral.com/orange-uk-offering-alternative-marketplace-payment-gateway

:ohreally:

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 06, 2011, 15:57:43 »
Dobrze by bylo zeby mozna bylo placic sms-em,tak jak za naviexpert.

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 14, 2011, 18:39:56 »
Właśnie przed chwilą udało mi się zarejestrować zwykłą kartę debetową mBank VISA na dane w Chicago, Illinois. Pierwsza aplikacja kupiona, i teraz pytanie - jak to zostanie z bankiem rozliczone? Za kilka dni po prostu zejdzie mi z konta przykładowo 1,99$ przeliczone po kursie NBP + ewentualnie jakaś mała prowizja banku i to wszystko?
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 14, 2011, 22:33:31 »
Raczej najpierw zostanie przeliczone z $ na kurs karty Visa (Euro), a dopiero potem na PLN.

A kod pocztowy podałeś swój? Był zgodny z kodem pocztowym w Chicago?

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #59 dnia: Maj 15, 2011, 12:33:02 »
Konto mam od dawna zarejestrowane na USA,teraz przy dodawaniu karty wpisałem dane z Chicago, jakiś adres i kod pocztowy znaleziony na googlach - ze wszystkich danych poprawne są tylko moje imie, nazwisko oraz dane samej karty - adres wpisałem całkowicie "z tyłka".

P.S. Ceny tych aplikacji są tak małe, że naprawdę wolę wydać 3$ niż się bujać z crackowaniem ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2011, 13:57:17 wysłana przez sthEn »
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3