Zdjęcie co minute?

• 9 Odpowiedzi
  • 1209 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zdjęcie co minute?
« dnia: Lipiec 05, 2009, 06:44:40 »
Witam

poszukuje aplikacji na wm5/6 ktora bylaby w stanie robic fotke wbudowanym aparatem co okreslony odstep czasowy. Idealnie przydaloby sie rowniez przesylanie zdjec np po ftp, ale obejdzie sie bez tego. Najwazniejsze to samo "timerowe" robienie zdjec, mialoby mi to sluzyc do czegos w rodzaju monitoringu.
Niestety, nie mam zupelnie pomyslu jak skonstruowac zapytanie aby znalezc cos tego typu, dlatego prosze o pomoc, moze ktos kojarzy taki program
pozdrawiam

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
Odp: Zdjęcie co minute?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2009, 23:21:16 »
Nie kojarzę... mógłbyś spróbować mortscriptu, ale nie wiem, jak się do tego zabrać...
Mam w połowie ukończoną aplikację - ale jak zwykle, po zobaczeniu, że pomysł działa - do końca programu już nie dociągnąłem ;) a w postaci jak jest, nadpisuje cały czas jeden plik, więc Ci się chyba nie przyda....

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2009, 17:34:07 »
hmm.
nie bawilem sie mortscriptem, ale pewnie bym sobie poradzil z przerobkami.
jestem zainteresowany, jesli mozesz udostepnic zrodla. i oczywiscie dzieki wielkie za pomoc :)

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2009, 10:05:21 »
Nie zrozumiałeś... źródła to ja mam w C  :grin:

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2009, 23:05:28 »
Hehe, no wlasnie mi sie nie zgadzalo, ciekaw bylem jak mortscript robi zdjecie ;]
swoja droga, jesli samo robienie zdjec jest zalatwione, reszta to pikus. niestety,
nie klikam C, (pewnie bym dal rade wprowadzic minimalne zmiany w zrodlach, ale
nie mam zadnego srodowiska do cy, a tym bardziej do nic co skompiluje cy pod wm)
sam od czasu do czasu skrobne cos na wm w lazarusie, jesli zdradzisz mi jak przechwytujesz
fote, to moze uda mi sie to zastosowac samemu...
pozdrawiam

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2009, 13:23:40 »
A tak poza tym, to nie lepiej byłoby strzelać fotkę po wykryciu ruchu, a nie co minutę? :mysli: Można by ją wtedy automatem wysłać mailem itp. :wink:

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2009, 17:31:12 »
pewnie, ale trzeba by zaprząc do tego analizę Fouriera...

jesli samo robienie zdjec jest zalatwione, reszta to pikus.

pewnie :)
jest tylko jedno ale - takich projektów, w których coś tam zrobiłem, i po sprawdzeniu, że idea działa i zaniechałem dalszej kontynuacji - mam milion pięćset sto dziewięćset na dysku...  :S

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:07:22 »
A tak poza tym, to nie lepiej byłoby strzelać fotkę po wykryciu ruchu, a nie co minutę? :mysli: Można by ją wtedy automatem wysłać mailem itp. :wink:

dokladnie, ale analize i tak przeprowadzisz porownujac dwa wykonane wczesniej zdjecia, co w sumie chyba na jedno wychodzi ;]

pewnie :)
jest tylko jedno ale - takich projektów, w których coś tam zrobiłem, i po sprawdzeniu, że idea działa i zaniechałem dalszej kontynuacji - mam milion pięćset sto dziewięćset na dysku...  :S

doskonale rozumiem, sam mam dokladnie tak samo i wcale nie namawiam cie zebys specjalnie dla mnie kontynuowal projekt. wystarczyloby mi samo zrodlo, mysle ze nawet z c costam wyczytam...
pozdrawiam

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 09, 2009, 15:26:15 »
dokladnie, ale analize i tak przeprowadzisz porownujac dwa wykonane wczesniej zdjecia, co w sumie chyba na jedno wychodzi ;]

Nie do końca, masz serię 60 takich samych zdjęć, aż w końcu na 61 wchodzi złodziej :P i mamy zawaloną pamięć tymi 60 fotkami, a tak można by np. z automatu kasować fotki, na których nic się nie dzieje, a te na których coś jest, z racji, że będzie ich mało można przesłać mailem, czy nawet mmsem :wink:

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 10, 2009, 06:24:05 »
fotke i tak trzeba zrobic, a czy ja skasowac czy nie (jesli robisz analize i np oceniasz ilosc roznic na x%) to juz nie problem, prawda? no chyba ze uwazasz ze wiekszym problemem z punktu widzenia programowania jest skasowanie pliku niz uruchomienie urzadzenia przechwytujacego wideo?