YouTube na twoim PDA ( sposób odtworzenia filmów) [UPDATE]

• 18 Odpowiedzi
  • 5920 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« dnia: Styczeń 02, 2007, 23:25:51 »
1.Zgraj za pomocą  "video downloader'a" na dysk swojego kompa - uzyj dodatku Firefox'a   https://addons.mozilla.org/firefox/2390/

2.Przekonwertuj na mpg za pomocą enkodera np:  Riva FLV encoder. Pamietaj 44.1k khz audio setting http://www.rivavx.de/

3. Zgraj na kartę  film i włącz TCPMP na PDA

:))  :))
potrzebna zgoda

*

nothin

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2007, 23:41:32 »
to prawda, metoda i program działają błyskawicznie.
filmy działają na paczce tcpmp 0.72rc1 ii 0.81.
ładne, małe aviki.
dla testu polecam filmiki z słów kluczowych w youtube.com:
giertych i muppets show.

opis użycia uzupełniłbym o metodę uzycia z Operą;

po otwarciu strony youtube i wgraniu całości filmku, należy zajrzeć w cache opery, np.
c:\Documents and Settings\user\Dane plikacji\Opera\Opera\profile\cache4\
i tam znaleźć albo flv, albo tmp, który po zmianie rozszerzenia na flv da się skonwertować także.

analogicznie, w IE należałoby także zajrzeć w cache i skopiować/skonwertować takowy plik tą samą metodą.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2007, 13:46:45 »
A teraza już w pełni zautomatyzowane
Wejdz na stronę : http://www.viloader.net/
Sciagnij wlaściwy update do swojej przeglądarki:
IE / Opera /  Firefox
Zainstauj ( masz to pokazane graficznie)
Następnie w wyszukiwarce  wpisz frazę poszukiwanego filmiku , wybierz server fimowy (Video Google / You Tube /......    )
Po chwili obejrzysz dostępne filmy wyszukane po frazie - które możesz odtworzyć na kompie lub sciągnąć do odtworzenia później. :))
potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2007, 16:00:57 »
Wszystko fajnie działa :)) , tylko przy kazdej konwersji program Riva FLV encoder zawiesza się nie dając znaku życia :huh: , ale jednak odkodowywuje tak jak powinien.

Całkiem fajny sposób - bardzo pomocny - teraz można mieć na palmtopie wiele fajnych filmików.  :D

A jesli ktoś chciałby obejżeć sobie filmiki bez przerabiania to polecam: Riva FLV Player 1
link: http://www.download.com/Riva-FLV-Player/3000-2194_4-10442977.html?tag=pdp_prod
jednak nie jest dostępna wersja na ppc, a szkoda :)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2007, 16:16:46 »
Zainstalowałem Riva FLV encoder ale to robi tylko flv z innych formatów a nie na odwrót. Jak z flv zrobić avi lub mpg?
Are you shpongled?

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2007, 16:40:00 »
W "input video" wczytaj plik z rozszerzeniem flv, a w output - "destination video file" zmień rozszerzenie pliku na "mpg" i to wszystko :)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2007, 16:46:18 »
Myślałem, że wątek będzie jak odtwarzać filmy z YouTube na PDA online, bo tak ze ściąganiem to trochę bez sensu, a na online to jeszcze chyba nikt nie wymyślił dobrego sposobu :)

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2007, 18:42:10 »
Przerabia ale nawet bez przerobienia w zwykłych playerach się odtwarza  :mysli:
Are you shpongled?

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2007, 19:40:33 »
są stronki z których można ściągnąć przekonwertowany film z youtube, ale nie przypominam sobie żęby można było oglądać z jakiejś  bezpośrednio (np. przez protokół mms czy jakoś tak) i były by filmiki bez ściągania. samo youtube też mogłoby coś takiego zrobić. wersja youtube pod flasha 7 też by była spoko :)

ja do konwertowania filmów używam programu o twórczej nazwie "SUPER" on konwertuje wszystko na wszystko. riva flv encoder mi nie działa.

jakiej wielkości wychodzą wam pliki po przekonwertowaniu? mi ok. 180% oryginalnego i nie zauważyłem większej straty jakości (konwertuję do MPEG 4 392kbps audio 96 kbps)

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 06, 2007, 20:05:03 »
działa to z google video :?:
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 06, 2007, 20:18:42 »
Cytat: "slammer"
są stronki z których można ściągnąć przekonwertowany film z youtube, ale nie przypominam sobie żęby można było oglądać z jakiejś  bezpośrednio (np. przez protokół mms czy jakoś tak) i były by filmiki bez ściągania. samo youtube też mogłoby coś takiego zrobić. wersja youtube pod flasha 7 też by była spoko :)

ja do konwertowania filmów używam programu o twórczej nazwie "SUPER" on konwertuje wszystko na wszystko. riva flv encoder mi nie działa.

jakiej wielkości wychodzą wam pliki po przekonwertowaniu? mi ok. 180% oryginalnego i nie zauważyłem większej straty jakości (konwertuję do MPEG 4 392kbps audio 96 kbps)

Jest taka strona, w której wpisuje się szukany filmik i wybiera się YouTube/Google Video, po czym trzeba chwilę czekać i plik się pobiera w formacie 3gp - używam tego na PDA, jakość marna, ale można mieć filmiki z YT i GV na PPC bez udziału dużego brata ;)
Teraz tylko nie pamiętam adresu, gdzieś na forum ktoś podawał, a ja miałem ostatnio reset ulubionych w Operze Mobile :(

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 06, 2007, 22:49:50 »
Sciagnijcie sobie programik VDownloader.
http://www.idg.pl/ftp/pc_12290/VDownloader.0.2.html

Wkleja sie w nim link do filmu z google video, youtube, lub grinvi, a on sciaga i od razu konwertuje do avi lub mpeg. Mozna od razu ogladac na palmtopie.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2007, 09:17:23 »
a z google video nie można sobie ściągnąć bez programików? można...Dalej tylko starym dobrym PocketDivxEncoderem konwersja do avi

Dodam tylko że trzeba ściągnąć werje na "video ipod/sony psp"-wtedy jest w mp4 :proud:

*

Offline tomwoj71

• 14
Odp: YouTube na twoim PDA ( sposób odtworzenia filmów) [UPDATE]
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 08, 2007, 20:50:04 »
Nowa Opera w wersji 8. 65 (beta) odtwarza online filmiki YouTube.  Można ją ściągnąć i testować do czerwca.
Niestety, u mnie chodzi wolno a mam Dell Axim X51v  :(
HTC HD2

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 13, 2008, 00:56:31 »
Mam Windows 2003,przegladarke IE i WMP.Filmy z Youtube nie chodza.Jest jakis prosty sposob aby chodzily?

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 13, 2008, 09:31:58 »
Mam Windows 2003,przegladarke IE i WMP.Filmy z Youtube nie chodza.Jest jakis prosty sposob aby chodzily?

Po pierwsze czytać ze zrozumieniem, a po drugie nie odkopywać starych tematów!
Wszystko masz czarno na białym podane w tym temacie.  :|
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 14, 2008, 20:37:03 »
Nowa przegladarka na PDA - Skyfire wyjatkowo dobrze radzi sobie z filmami z YouTube .Jest "lekka" 750 kb i nie potrzebuje do odtważania żadnych zewnetrznych wtyczek.Jako że to beta2 mozna ja  uzywac za free (trzeba sie zarejestrowac) - w porównaniu z przerosnietą Operą mobile 9.5 (ok 4mb) - mile mnie zaskoczyla.  :ok:   http://www.skyfire.com/

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 15, 2008, 20:10:10 »
Devasto-stary temat wiec myslalem ze moze sie juz cos zmienilo.Przeciez nie chodzi mi o to tak jak pisza forumowicze aby zgrywac na dysk stacjonarnego,konwertowac,zgrywac na karte,stronka viloader juz chyba tez nie dziala,VDownloader jest na system Windows 95/98/2000/XP/ME/NT itd.
Mam przegladarke IE i przy niej chce zostac.Na stacjonarnym nie mam zadnych problemow ale bedac poza domem gdy zlapie moj QTEK wi-fi poogladalbym sobie cos.

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 20, 2008, 18:34:37 »
Ja mam takie pytanie, bo już jestem bezradny. Posiadam palmtopa z systemem WM2003 i kiedy łączę się przez niego z serwisem mobileyoutube nie dam rady włączyć żadnego filmiku. Jaki mam ściągnąć program do ich odtwarzania ??