wmTorrent

• 4 Odpowiedzi
  • 865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szkari

• *
  • 89
  • Sprzęt: Airis T620 (klon MIO p550)
wmTorrent
« dnia: Marzec 06, 2008, 20:38:33 »
Nie wiem co z tym programem nie tak. Na komputerze mam transfery rzędu 100kb/s, natomiast w tym programie ledwo co 10kb/s mogę osiągnąć na moim Airisie T620 (klon mio 550). Zastanawiam się czy to nie kwestia ustawień czy może już jakieś hardwarowe ograniczenie Pocketa (procesor, pamięć itp). Ilość połączeń mam ustwione na 80 (próbowałem dawać więcej - bez efektu), sam nie wiem czy im więcej tym lepiej czy nie. Może znacie jeszcze jakieś inne klienty torrenta na WM ?

Odp: wmTorrent
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2008, 13:16:02 »
mi na uczelni z eduromu [siec wifi] leci nawet po 300 KB xD wiec nie narzekam ;p fajnie sie sciaga filmy przed zajeciami ;] zeby nie bylo nudno xD ;p imo kwestia ustawien... jako ze siec ktora mamy na uczelni jest 54 mbit to ustawienia mam na max wszystko UL 250 KB DL 80-300 zalezy skad i co sciagam ;] ale transfer strasznie niestaly jest czasmi potrafi z 100 zejsc nagle na 1 kb i znow na 100 wrocic po jakims czasie... ale ogolnie aplikacja rox jeszcze jakis emul dzialajalacy by sie przydal ;]

*

Offline szkari

• *
  • 89
  • Sprzęt: Airis T620 (klon MIO p550)
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2008, 19:24:45 »
czyli możliwości sprzętowe Pocketa mogę wykluczyć, dziwie się bo na blaszaku mam podobne ustawienia i wszystko śmiga. Dodam że wiem że różne torrenty chodzą różnie i zalezy to od seedów i peerów ale też wykluczyłem taką możliwość. Myślicie że moge mieć coś zwalone na routerze ? Bo aktualnie tylko PPC kożysta z wifi

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2008, 20:09:59 »
jeszcze jakis emul dzialajalacy by sie przydal
poszukaj soft pod nazwą MopiPhant - u mnie działa, ...różnie ale działa ;)

*

Offline coonrado

• 45
  • Sprzęt: Loox N560 + 8GB + 2GB + 2 extra battery
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 01, 2008, 14:43:54 »
Jak moj Loox wroci z serwisu to napewno tez sobie potestuje :)
Na dobry laser patrzysz tylko 2 razy.Raz lewym okiem, raz prawym okiem.