Nie wiem jak to jest w Win7, ale pod Vistą x64 SP1 trzeba podmienić na sterowniki, które są nie podpisane cyfrowo. Tak więc przy uruchomieniu kompa, będzie piękny komunikat i drivery się przywrócą na oryginalne. Aby temu zapobiec trzeba wcisnąć podczas uruchomienia kompa F8, a następnie wybrać "pomiń sprawdzanie certyfikatów" czy coś podobnego, lub użyć ReadyDrive aby ta procedura nastąpiła automatycznie.
Podobno pod win7 nie trzeba już wgrywać zmodyfikowanych driverów, bo win7 pozwala na zabawę ROMami od razu, bez kombinacji - ale głowy nie dam bo osobiście nie sprawdzałem.
Tymczasem wracając do Visty. Nie dało się wgrać tych sterowników w taki sposób, w jaki opisany jest na forum XDA. Musiałem zrobić to ręcznie, mianowicie bezpośrednio na C wgrać plik. Następnie utworzyć plik start.bat w którym napisałem komendę kopiującą dany plik do system32 (tutaj dokładnie nie podam ci komendy ani ścieżki, bo nie pamiętam, ale poszukaj, to nic trudnego). Następnie najważniejsza część: Odpalasz kompa z płyty instalacyjnej Visty (czyli w Twoim przypadku Win7), klikasz "naprawa kompa", otwierasz terminal i w nim przechodzisz na dysk C. Następnie wykonujesz wcześniej utworzony skrypt który masz w pliku start.bat. W ten sposób plik ze sterownikiem skopiuje się tam gdzie trzeba. Następnie wyciągasz płytę, restart kompa, przy starcie omijasz sprawdzanie certyfikatów i masz nowy driver. Proste. Nie dało się tego zrobić w sposób opisany na forum XDA, ponieważ podczas podmiany sterownika w trakcie działania systemu, wyskakiwał komunikat, że dany plik jest używany bla bla bla i nie da się podmienić. Co ciekawe, po zamknięciu niemal wszystkich procesów nadal było to samo. Podejrzewam, że należało zamknąć usługę (nie proces), z której korzysta dany driver. Niestety usług w Viście jest całe mnóstwo, nie chciało mi się przeglądać tak gigantycznej listy, więc podmieniłem driver metodą "ręczną" opisaną powyżej. U mnie działa!