Wasz Ekran Today

• 5578 Odpowiedzi
  • 978357 Wyświetleń

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
Odp: Wasz Ekran Today ?? :)
« Odpowiedź #1770 dnia: Marzec 13, 2007, 06:57:55 »
WAD/ustawienia/ustawienia ogólne/pokaż ikony uruchomionych zadań

Choć pokaże ci na górnym pasku tylko ikony uruchomionych zadań

To chyba mowisz o WA2 a nie WAD ?
bo w WAD wogole nie mam zadnego gornego paska.

*

Offline guziq

• 10
« Odpowiedź #1771 dnia: Marzec 13, 2007, 07:14:14 »
Czy programy których uzywacie żeby "podpicowac" wyglad waszych ekranów Today (i nie tylko) nie obciazaja przypadkiem PDA mocniej niz standardowy "temat"? Czy nie zabieraja tak cennej dla nas, pamieci operacyjnej?

PS. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy program SpbPocketPlus obciaza cos pamiec operacyjna? Bo po jego instalacji nie zauwazyłem róznicy.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #1772 dnia: Marzec 13, 2007, 08:07:08 »
Cytat: "eclipse08"

Czy te meter bary wymagaja zainstalowania Pocket Plus?
U mnie (mam WAD i WAD2) dzialaja tylko po zaznaczenia opcji "this is a pocket plus meter bar", ale niestety sa KOSZMARNIE male, nie takie wielkie jak na Twoich screenach.

Gdy odznacze opcje jw. to wrzuca mi caly plik png na pulpit (wtedy ma jednak odpowiednie rozmiary, mimo ze oczywiscie nie dziala)

co z tym fantem zrobic?

-Nie wymaga instalacji  Pocket Plus ...
-A jaki masz ekran? Wrzuć sobie metersy z VGA to będą na cały ekran  ;) takie jak na  screenach....

Cytat: "guziq"
Czy programy których uzywacie żeby "podpicowac" wyglad waszych ekranów Today (i nie tylko) nie obciazaja przypadkiem PDA mocniej niz standardowy "temat"? Czy nie zabieraja tak cennej dla nas, pamieci operacyjnej?

PS. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy program SpbPocketPlus obciaza cos pamiec operacyjna? Bo po jego instalacji nie zauwazyłem róznicy.

programy których uzywamy żeby "podpicowac" wyglad naszych ekranów Today (i nie tylko  :D  ) obciazaja przypadkiem pamięć w zależności od ilości wodotrysków na ekranie... :))

Program SpbPocketPlus obciąża pamięć tak samo jak wszystkie programy Spb (to jest ich cecha charakterystyczna :( )

...różnicy nie zauważyłeś bo...zależy gdzie go zainstalowałeś  ;) (powinien być w pamięci głównej) :) i co do niego podopinałeś...

« Odpowiedź #1773 dnia: Marzec 13, 2007, 09:18:34 »
mam ekran vga.

mam taki np meter, on jest wiekszy niz pozostale, ale u mnie po dodaniu NEW -> Meter -> Batery i dodaniu tego obrazka wyswietla sie dokladnie taki plik graficzny jak ponizej (w takiej formie jest na "pulpicie").

Tak, jak pisalem jedyny sposob zeby go "uruchomic" to zaznaczenie opcji o ktorej pisalem wyzej. Nie mam pojecia jak to ugryzv.

A moze to tez jest "zly" meter pod vga>

http://img293.imageshack.us/my.php?image=osxwadbatteryxp7.png

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1774 dnia: Marzec 13, 2007, 10:07:51 »
mam ekran vga.

mam taki np meter, on jest wiekszy niz pozostale, ale u mnie po dodaniu NEW -> Meter -> Batery i dodaniu tego obrazka wyswietla sie dokladnie taki plik graficzny jak ponizej (w takiej formie jest na "pulpicie").

Tak, jak pisalem jedyny sposob zeby go "uruchomic" to zaznaczenie opcji o ktorej pisalem wyzej. Nie mam pojecia jak to ugryzv.

A moze to tez jest "zly" meter pod vga>

http://img293.imageshack.us/my.php?image=osxwadbatteryxp7.png

Masz ekran VGA a wrzucałeś wcześniej metersy z QVGA na VGA dlatego małe ci wyszły... :)
...chodzi o to byś przy wybieraniu metersów miał podświetlone oba okna ,, meter i storage " (wybierasz opcje... coś tam chcesz pokazać np. Ram) później wybierz ten temat (skin)i zaznacz to nieszczęsne This is a PocketPlus meter imaga....i stanie się jasność.. zrozumiesz ;) powodzenia

*

Offline guziq

• 10
« Odpowiedź #1775 dnia: Marzec 13, 2007, 11:08:31 »
januszjur
Progsa mam zainstalowanego w pamieci palma (nie na karcie). Program Memory przed jak i po jego instalacji miałem wolnej ok. 34MB

« Odpowiedź #1776 dnia: Marzec 13, 2007, 11:08:33 »
hmm no wlasnie tak robie. Daje NEW -> Meter

meter type: Storage
storage card : sd card

[v] this is a PocketPlus meter image

i pojawia mi sie dzialajacy meter, ale wciaz jest cholernie maly :)

Gdy wybieram samo Battery, to opcja storage card jest (oczywiscie) niedostepna...

Swoja droga, jesli zaznaczam "this is a pocket"... to chyba musze miec zainstalowanego plusa zeby to dzialalo jednak? inaczej skad taka opcja?

A moze po prostu ten obrazek, ktory podalem w linku wyzej jest tylko na qvga? (wydaje sie jednak vga bo jest dosc duzy)...

wiem, ze to banalna sprawa ale zwyczajnie NIE dziala tak, jak podajesz :/ dlatego prosze o wyrozumialosc :)

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1777 dnia: Marzec 13, 2007, 12:58:42 »
hmm no wlasnie tak robie. Daje NEW -> Meter

meter type: Storage
storage card : sd card

[v] this is a PocketPlus meter image

i pojawia mi sie dzialajacy meter, ale wciaz jest cholernie maly :)

Gdy wybieram samo Battery, to opcja storage card jest (oczywiscie) niedostepna...

Swoja droga, jesli zaznaczam "this is a pocket"... to chyba musze miec zainstalowanego plusa zeby to dzialalo jednak? inaczej skad taka opcja?

A moze po prostu ten obrazek, ktory podalem w linku wyzej jest tylko na qvga? (wydaje sie jednak vga bo jest dosc duzy)...

wiem, ze to banalna sprawa ale zwyczajnie NIE dziala tak, jak podajesz :/ dlatego prosze o wyrozumialosc :)

.....przecież ci napisałem że masz metersy na QVGA poszukaj na VGA....co wyście się uparli na tego plusa (to nie jest Spb Plus) masz go zaznaczyć i tyle..... a tak na marginesie ..poczytaj sobie  linki od strony 70 tam nothin i neodom opisali jak się instaluje metesy i inne "cenne rzeczy"... ;) nie mam teraz czasu bo zrobiłbym ci screena z tą twoją baterią jak ona wygląda na ekranie QVGA... jest to duża rzecz :))

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1778 dnia: Marzec 13, 2007, 13:05:47 »
Cytat: "guziq"
januszjur
Progsa mam zainstalowanego w pamieci palma (nie na karcie). Program Memory przed jak i po jego instalacji miałem wolnej ok. 34MB

...pewnie to wersja "GOLD no use RAM"  :))  :D Gratuluję
poszukaj opini na forum o Spb programach...

« Odpowiedź #1779 dnia: Marzec 13, 2007, 13:49:51 »
ok juz kumam. Tak sobie pomyslalem, ze sam zrobie sobie odpowiednie ikonki, w koncu pracuje zawodowo w photoshopie - trzeba ruszyc dupe i cos zlozyc samemu ;)

Poszukam tylko jakichs ikonek VGA jako wzoru

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1780 dnia: Marzec 13, 2007, 14:50:43 »
ok juz kumam. Tak sobie pomyslalem, ze sam zrobie sobie odpowiednie ikonki, w koncu pracuje zawodowo w photoshopie - trzeba ruszyc dupe i cos zlozyc samemu ;)

Poszukam tylko jakichs ikonek VGA jako wzoru

brawo  :) czekamy na wyniki i publikację na forum....powodzenia  :)

« Odpowiedź #1781 dnia: Marzec 14, 2007, 09:40:28 »
Sorry ze zadaje takie pytanie ale caly czas kombinuje jak zmienic ikony BT i WiFi. Czytalem rozne fora i robilem rozne sztuczki i za nic nie moge zmienic. Mam Pocketa FS LOOX n560. Za porady z gory dziekuje

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #1782 dnia: Marzec 14, 2007, 19:17:28 »
Tom77
jak masz te ikony gdzies juz sciagniete to wgrywasz je po prostu do katalogu windozy.
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1783 dnia: Marzec 16, 2007, 19:39:37 »

.....coś się cicho zrobiło  w temacie ;).....jak w reklamie Plusa "wszystko ma/działająca" strona WAD-a...  ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2007, 08:35:08 wysłana przez januszjur »

« Odpowiedź #1784 dnia: Marzec 17, 2007, 07:48:23 »
Witam wszystkich,
mam pytanko jak wyciągnąć ikonki blootoch i wi-fi na pulpit. Mam zainstalowany Spb Pocket i nie wiem gdzie znaleźć te ikonki żeby je dodać do zakładek.

Pomocy  :))

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #1785 dnia: Marzec 17, 2007, 14:32:12 »
Dlaczego WAD nie odświeża mi wskaźników? :mysli:  Odświeżają się dopiero po SR

*

Offline Eddyִ

• 20
  • Hack them all
    • Bil Software
  • Sprzęt: Dell Axim x50v,       Sony Ericsson C902
« Odpowiedź #1786 dnia: Marzec 17, 2007, 15:33:21 »
Witam wszystkich jako nowy użytkownik :)
Mój Today:
SGFjayB0aGVtIGFsbC4gDQp3d3cubGV0dHkucGwNCnd3dy5kcmFnb24tYXJ0LnBsDQp3d3cuYmlsc29mdHdhcmUuY29tDQp3d3cudGRoYWNrLmNvbQ==

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1787 dnia: Marzec 17, 2007, 22:40:42 »
Panowie czy komuś z Was udało się wyciągnąc z WADa i programu do pogody typu Spb Weather, PocketWeather, dane typu temperatura, wiatr, ciśnienie itp.tak by można je było edytowac na ekranie... coś a la te zrzuty ;) Czy są jakieś skróty do generowania danych i łączenia tych programów z WADem. Całosc wygląda zupełnie fajnie....To co tu jest edytowane to WeatherPanel ale nieprzydatny w Polsce....podobno nie dzała... :(

*

Offline szpaner6

• **
  • 222
  • Sprzęt: HP 1930 > Dell X51v > ASUS A696 > G9oo
« Odpowiedź #1788 dnia: Marzec 20, 2007, 20:00:01 »
Witam

Panowie mam pytanko jak zrobić na ekranie today na dole wtyczke z soft-reset i wyłącznik??? :surprised:

Mam Dell-a x51v WM 5.0 :proud:

Dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam

*

Offline Harvester of Chaos

• **
  • 135
    • http://www.gitara.pl
  • Sprzęt: Qtek 9100, E51, n800
« Odpowiedź #1789 dnia: Marzec 21, 2007, 19:34:26 »
CZy na ekran Today w wisbarze + desktop da się wyświetlac też treśc tasków i todo ? CZy tylko ilośc? Czy może konieczny do tego jest jeszcze jakiś program ?

« Odpowiedź #1790 dnia: Marzec 21, 2007, 21:47:37 »
Hmmm...
Wlasnie dorwalem info o nowm bajerze SPB - Mobile Shell
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/?pl

Czy ktos sie juz tym moze interesowal? Czy rowniez zamula system jak inne produkty SPB?

*

Offline meverick1

• 26
  • MDA Vario (m3000) + 2 GB + GPS Navible toshiba g90
  • Sprzęt: Wizard + GPS Navible--Toshiba g900 8GB
« Odpowiedź #1791 dnia: Marzec 22, 2007, 00:08:07 »
Oto mój ekran tuday

MDA Vario (m3000) + 2 GB + GPS Navible => toshiba g900 8GB

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #1792 dnia: Marzec 22, 2007, 08:33:31 »
Cytat: "godgift"
Hmmm...

Czy ktos sie juz tym moze interesowal? Czy rowniez zamula system jak inne produkty SPB?

zamula, nawet bardziej niż inne :]
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1793 dnia: Marzec 22, 2007, 08:47:05 »
Cytat: godgift
Hmmm...
:)) gratuluję reakcji ...SPB - Mobile Shell produkt dostępny od prawie dwóch miesięcy :))

czarne zmiany... ;) na pierwszym książka tel.  która w takiej formie jest po tapnięciu na to centralne zdjęcie... normalnie oba docki ze zdjęciami są schowane...

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2007, 08:41:43 wysłana przez januszjur »

*

Offline B3wolf

• 38
    • motocykle, skutery, quady
« Odpowiedź #1794 dnia: Marzec 24, 2007, 07:53:37 »
A ja mam inne pytanie. Jak za pomocą WAD stworzyć ikonę, która będzie mi włączała moduł WIFI w Acerze n311? Próbowałem dać link po prostu do Wireless Managera, ale po tym jak wyłączę połączenie w ogóle nie reaguje.

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #1795 dnia: Marzec 24, 2007, 08:52:59 »
januszjur
Witam ostatnio na poście pokazałeś coś "czarnego" chodzi oczywiści o ekran today. Niechce Ci zabierać drogocennego czasu ale gdybyś mógł powiedzieć skąd wziąć taką tapete, czcionke do zegara i jak pod textem umieścić grupę programów.

pzdr.

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1796 dnia: Marzec 24, 2007, 10:24:26 »
Cytat: "B3wolf"
A ja mam inne pytanie. Jak za pomocą WAD stworzyć ikonę, która będzie mi włączała moduł WIFI w Acerze n311? Próbowałem dać link po prostu do Wireless Managera, ale po tym jak wyłączę połączenie w ogóle nie reaguje.
zobacz sobie na stronie 32 tego tematu tam to jest wyjasnione...jesli chodzi o to jak to zrobic w WADzie

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #1797 dnia: Marzec 24, 2007, 10:30:49 »
Cytat: leezus
januszjur
Witam ostatnio na poście pokazałeś coś "czarnego" chodzi oczywiści o ekran today. Niechce Ci zabierać drogocennego czasu ale gdybyś mógł powiedzieć skąd wziąć taką tapete, czcionke do zegara i jak pod textem umieścić grupę programów.
..dwa ostatnie zrzuty... to today zrobiony sasiadowi wczoraj wieczorem.... :)) oczwiscie bez zdjecia...
na stronie 90 u samej gory w jest link do paczki z skinami tam masz prawie wszystko do tego musisz zassac skiny z rlToday .. http://rotlaus-software.de/forum/viewtopic.php?id=131 ....poza tym zobacz sobie moje zrzuty na stronie 88...
Cytat: leezus
januszjur
...... i jak pod textem umieścić grupę programów.
mozesz to bardziej doprecyzowac..?
Panowie szukam różnej wielkości pasków przeźroczystch do WADa jeśli ktoś ma to niech puści paczkę...albo opis jak je zrobic...
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2007, 12:14:45 wysłana przez januszjur »

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #1798 dnia: Marzec 24, 2007, 12:23:21 »
Konkretnie chodzi oto aby pod textem znalazła się grupa programów do wyboru np: związane z nawigacją

Niestety link pod stroną 90 nie działa
a najbardziej zależy mi na czcionce i dockach
dzięki

*

nothin

« Odpowiedź #1799 dnia: Marzec 25, 2007, 03:08:46 »
małe zabawy z standardem..