Wasz Ekran Today

• 5578 Odpowiedzi
  • 998325 Wyświetleń

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
Odp: Wasz Ekran Today ?? :)
« Odpowiedź #1170 dnia: Grudzień 05, 2006, 19:21:56 »
Cytat: "_TB_TB_"
simon.jg, jesteś z Rudy Śl.? :> Będziesz w piątek w Gliwicach na zjeździe? ;)

Cytat: "simon.jg"
niestety  :(
1. piatki niebardzo mi pasuja
2. do gliwic jest spory kawalek drogi

myslalem, zeby zorganizowac cos u nas w rudzie sl. (w druidzie na n. bytomiu jest darmowy dostep do wi-fi) ale nie wiem czy / ilu byloby chetnych i musialoby to byc w ktoras niedziele.
odezwij sie na pw to obgadamy temat i moze cos sie zorganizuje  ;)

Cytat: "BatSk8"
Do Rudy to i ja bym pojechał  :)

Cytat: "_TB_TB_"
no, to mamy 3 na Rudę Śl.  ;)  Jeszcze mam 2 kumpli (z tego jeden dziś kupił PDA;) ), więc może coś by się dało pociągnąć... ;)

Zainteresowanych zapraszam do odwiedzenia tematu Ruda Slaska - zainteresowani (??) w dziale Kluby.

;)
Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*

neodom

« Odpowiedź #1171 dnia: Grudzień 06, 2006, 18:34:30 »
Moze ten watek komus pomoze http://www.mobilepc.forka.eu/viewtopic.php?t=26307 a moze nie .....
Wlasnie zrobilem sobie taki ekran today
kozystajac z tej tapety i ikon z paczki http://republika.pl/capt/Expea2_icon.rar

*

nothin

« Odpowiedź #1172 dnia: Grudzień 08, 2006, 07:13:05 »
respekt, trochę Ci to zajęło...

« Odpowiedź #1173 dnia: Grudzień 08, 2006, 15:56:55 »
Cytat: "neodom"
Moze ten watek komus pomoze http://www.mobilepc.forka.eu/viewtopic.php?t=26307 a moze nie .....
Wlasnie zrobilem sobie taki ekran today
kozystajac z tej tapety i ikon z paczki http://republika.pl/capt/Expea2_icon.rar

Witam,
czy zrobiłeś takie ikony na ekranie. mam MDA VARIO i nie wiem jak to zrobić. Poratuj. Ikony już mam.

*

neodom

« Odpowiedź #1174 dnia: Grudzień 08, 2006, 18:06:14 »
no jakto ? przeciez podalem link skad ikony ........Przejzyj 4 pierwsze topicki na mobilepc , nie sa zbyt obszerne a dowiesz sie wszystkiego

*

neodom

« Odpowiedź #1175 dnia: Grudzień 08, 2006, 18:07:40 »
Cytat: "nothin"

Nothin , nie rob sobie jaj :-) ..... to 5 minut roboty

« Odpowiedź #1176 dnia: Grudzień 09, 2006, 18:16:48 »
Pomoże ktoś? Kupiłem wisbar advance v2, wgrałem sobie vista skin (ten) i wszystko fajnie, ładnie wygląda, ale... Na ekranie today pasek u dołu (ten, gdzie w standardzie jest kalendarz i cośtam jeszcze). już nie bardzo :P. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?

*

nothin

« Odpowiedź #1177 dnia: Grudzień 09, 2006, 18:21:17 »
Cytat: "neodom"
Cytat: "nothin"

Nothin , nie rob sobie jaj :-) ..... to 5 minut roboty

...ale ja mówię o wątku wiesz gdzie.... screeny, edycja... że Ci się chciało...

*

neodom

« Odpowiedź #1178 dnia: Grudzień 09, 2006, 18:31:34 »
Cytat: "imper69"
Pomoże ktoś? Kupiłem wisbar advance v2, wgrałem sobie vista skin (ten) i wszystko fajnie, ładnie wygląda, ale... Na ekranie today pasek u dołu (ten, gdzie w standardzie jest kalendarz i cośtam jeszcze). już nie bardzo :P. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?

- stary , ja gdy kupuje cos i wywalam ciezkie pieniadze a to cos nie dziala jakbym sobie tego zyczyl oddaje ow produkt do sklepu . Tak ostatnio mialem z pralka , kupilem i ugotowalem 4pary dzinsow tak ze nadawaly sie na wystawe w dziecinnym . Po telefonie do sklepu przyjechal mily pan i mila pani i ..... to chyba nie Polska - zrobili mi pranie i krotkie szkolenie .....
 Dzwon do producenta Wisbara , na pewno Ci pomoga , przeciez kupiles ich produkt ;-)

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1179 dnia: Grudzień 10, 2006, 14:03:16 »
a ja mam tylko takie 1 pytanko odnosnie ekranu TODAY w WM5.0 - jak bez instalacji zadnych pluginow i dodatkow dodac jakies swoje programiki? dla przykladu "auto mapa" zainstalowalem ja na karcie pamieci - jest w programach ale jak dac ja na ekran today?kiedy klikam na START > USTAWIENIA > DZISIAJ > ELEMENTY to na liscie nie ma tych programow ktore chcialbym aby byly wyswietlane zaraz po wlaczeniu palmtopa, a nie ma tez zadnego przycisku typu "dodaj program" lub cos w tym stylu. prosze o odpowiedz.

*

neodom

« Odpowiedź #1180 dnia: Grudzień 10, 2006, 15:21:03 »
Cytat: "hals"
a ja mam tylko takie 1 pytanko odnosnie ekranu TODAY w WM5.0 - jak bez instalacji zadnych pluginow i dodatkow dodac jakies swoje programiki? dla przykladu "auto mapa" zainstalowalem ja na karcie pamieci - jest w programach ale jak dac ja na ekran today?kiedy klikam na START > USTAWIENIA > DZISIAJ

> ELEMENTY to na liscie nie ma tych programow ktore chcialbym aby byly wyswietlane zaraz po wlaczeniu palmtopa, a nie ma tez zadnego przycisku typu "dodaj program" lub cos w tym stylu. prosze o odpowiedz.

-

Nie wiem jak w wm5 bo mam 2003 ale powinna byc opcja copy ktora uzywasz klikajac na ikone programu a nastepnie w windows/startup lub start menu / programs dajesz paste shortuts

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1181 dnia: Grudzień 10, 2006, 15:40:48 »
dobrze. wszystko co napisales zgadza sie ale tylko wtedy kiedy chcesz miec wybrany program w START > PROGRAMY a ja chcialbym aby program ten byl na ekranie TODAY.
moze ten sposob zadzialaby gdybym wkleil program do folderu TODAY (ale takiego folderu nie ma) :(
wiec jak to zrobic aby chocby nawet pocketgadu bylo na ekranie TODAY?
kiedy wchodze na ustawienia ekranu TODAY i na zakladke ELEMENTY widze do wyboru (tylko) date, wireless, info o wlascicielu poczta, zadania, kalendarz, device lock i pocket msn - a ja chcialbym aby ta lista byla wieksza abym mial mozliwosc wiekszego wyboru co ma sie znajdoweac na tymze ekranie  - tylko co mam zrobic, gdzie wkleic taki program aby byl widoczny na tej liscie?

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #1182 dnia: Grudzień 10, 2006, 15:44:47 »
chodzi o to żeby na TODAYu było normalne ikony?? jeśli tak to możesz spróbować to: http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=&f_str=claunch&sortby=t&sort=asc&f_id=116
Używam u siebie na WM2003 (nie jest jakiś super śliczny, ale spełnia swoją rolę)
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #1183 dnia: Grudzień 10, 2006, 15:48:13 »
hals - poprzeglądaj kilka stron tego tematu i dostaniesz tytuły przynajmniej 5 programów, które to potrafią. Znowu ktoś idzie na łatwiznę :S

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1184 dnia: Grudzień 10, 2006, 16:57:34 »
ale chodzi mi o to ze ja wlasnie chcialbym miec "goly" system bez zadnych nakladek. menu TODAY podoba mi sie takie jakie jest w oryginale chcialbym tylko aby znalazlo sie tam wiecej potrzebnych mi "od reki" programow - takich jak pocketgadu, automapa itp. a za cholere nie potrafie ich wkleic na ekran today. wiec pisze do was o jakas rade - bo przeciez chyba po to jest ten ekran zeby od razu po wlaczeniu  palmtopa dostepne byly najpotrzebniejsze rzeczy. wiec pisze tylko z ta sprawa jak dostosowac ekran TODAY tak abym mial w nim to czego chce? dodam tylko ze w opcjach ekranu today nie ma mozliwosci dodania programow:( moge tylko zmniejszyc lub zwiekszyc liczbe wyswietlanych elementow ale tylko tych ktora sa automatycznie instalowane wraz z WM5.0 a co jesli chce miec na ekranie TODAY moje doinstalowane programy?

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #1185 dnia: Grudzień 10, 2006, 17:14:00 »
Chodzi ci o ikonkę z napisem AutoMapa?? bo jedynie to jest możliwe, bo samego programu z gotową mapą już tak nie wstawisz.

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1186 dnia: Grudzień 10, 2006, 18:21:57 »
tak chodzi mi o same ikonki uruchamiajace program. ale chodzi mi o to aby te ikonki znajdowaly sie w TODAY a nie w programach (start> programy) jak mam to zrobic aby zrobic je na ekranie today? ktos wie?

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #1187 dnia: Grudzień 10, 2006, 18:32:25 »
tak chodzi mi o same ikonki uruchamiajace program. ale chodzi mi o to aby te ikonki znajdowaly sie w TODAY a nie w programach (start> programy) jak mam to zrobic aby zrobic je na ekranie today? ktos wie?

Dziś chwilę się z tym bawiłem - znalazłem u siebie w plikach od programów zainstalowanych na pda (tych które można wyświetlić na today`u) " S o f t w a r e \ M i c r o s o f t \ T o d a y \ I t e m s \ c L a u n c h " (lokalizacja: \Windows\claunch.dll) -> z tego wychodzi (na mój rozum) że trzeba by pomieszać w plikach .dll aplikacji, ale to już nie mój poziom. Może komuś zachce się kombinować  :))
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1188 dnia: Grudzień 10, 2006, 18:59:11 »
kurcze x udalo mi sie(nie wiem jak) ale po instalacji automapy zrobila sie sama ikona w menu today i nawet w ustawieniach tegoz ekrany byl ten program do wyboru - teraz niestety nie wiem jak to zrobic a pozatym inne programy (ikonki uruchamiajace)  tez by sie sprzydaly na tym ekranie.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #1189 dnia: Grudzień 10, 2006, 19:29:32 »
kurcze x udalo mi sie(nie wiem jak) ale po instalacji automapy zrobila sie sama ikona w menu today i nawet w ustawieniach tegoz ekrany byl ten program do wyboru

Każda instalacja AM kończy się skrótem na Todeyu. Podobnie TomToma.
pozatym inne programy (ikonki uruchamiajace)  tez by sie sprzydaly na tym ekranie.

Przy innych programach już tak dobrze nie ma. Bez launchera nie da rady.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #1190 dnia: Grudzień 10, 2006, 19:30:37 »
Nie chcesz żadnych nakładek... Przecież już Ci userzy podsunęli pluginy. Możesz wybrać PocketAGE, możeszy wybrać Pocket Plus, możesz wybrać iLauncher i wiele innych...

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1191 dnia: Grudzień 10, 2006, 19:51:30 »
no to chyba jakis psikus... u mnie nie robi sie skrot AM na today'u :/

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #1192 dnia: Grudzień 10, 2006, 19:54:07 »
Istotnie dziwne. Powinna. Czasem co prawda go nie wyświetla, ale to tylko "okresowo"  ;) Skrót (mimo, że go nie ma), i tak dalej działa.  :))

Może u Ciebie jest jakiś konflikt?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1193 dnia: Grudzień 10, 2006, 19:55:54 »
hals
może masz zbyt wiele na today i się nie mieści? - nie pojawił sie pasek przewijania?
może trzeba zaznaczyć - settings - personal - today - items

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1194 dnia: Grudzień 10, 2006, 20:11:26 »
nie no wlasnie jestem po hard resecie. czysty system teraz  instalowalem sunnysoft inter write 9.1 co by miec WM 5.0 PL no i mape instaluje (najnowsza wersje pobrana z www.automapa.pl) i lipa bo nic nie pojawia sie na today'u. AM instaluje na karcie pamieci. co prawda wszystko dziala tak jak powinno ale brak mi tej ikony na today. pozatym jesli nie da sie wstawiac wlasnych ikonek do today'a bez instalacji pluginow to w sumie dziwnie troszke bo to tak jest zrobiony ten WM5.0 jakby na tymze ekranie mialy sie znajdowac tylko te rzeczy ktore chcieli programisci systemu - dopiero po instalacji luginow cos mozna wstawiac.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1195 dnia: Grudzień 10, 2006, 20:14:48 »
pozatym jesli nie da sie wstawiac wlasnych ikonek do today'a bez instalacji pluginow to w sumie dziwnie troszke bo to tak jest zrobiony ten WM5

tak to już jest, we wcześniejszych wersjach mobilnego windowsa jest podobnie, chcesz mieć ikony na today'u musisz zainstalować odpowiedni soft

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #1196 dnia: Grudzień 10, 2006, 20:26:30 »
dobra to ja jako kompletny laik (nowy uzytkownik palmtopow) zwracam sie do was z ogromna prosba o napisanie mi jakie programiki, pluginy, softy sa najlepsze do zarzadzaniem moim palmtopem (posiadam p550).
na poczatku tego watku (jakies 58-60 stron wczesniej) widzialem ciekawe ekrany today - mierniki stanu baterii, pogoda itp. wszystko ladnie i pieknie, ale jak i czym (skad pobiore?)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #1197 dnia: Grudzień 10, 2006, 20:46:17 »
Po pierwsze:
Cytat: "BatSk8"
Nie chcesz żadnych nakładek... Przecież już Ci userzy podsunęli pluginy. Możesz wybrać PocketAGE, możeszy wybrać Pocket Plus, możesz wybrać iLauncher i wiele innych...

Jeśli użyjesz PocketAGE to masz też mierniki.

Po drugie: nazwy programów z takimi możliwościami są na każdej stronie wątku, są to głównie Wisbar Advance Desktop, iLauncher i PocketAGE.

Po trzecie: przydatne programy na PPC są opisane w przyklejonym wątku.

*

Offline jazel

• 31
  • Sprzęt: Wizard, Holux GPSlim, MiniSD 2GB
« Odpowiedź #1198 dnia: Grudzień 10, 2006, 22:34:02 »
dobra to ja jako kompletny laik (nowy uzytkownik palmtopow) zwracam sie do was z ogromna prosba o napisanie mi jakie programiki, pluginy, softy sa najlepsze do zarzadzaniem moim palmtopem (posiadam p550).
na poczatku tego watku (jakies 58-60 stron wczesniej) widzialem ciekawe ekrany today - mierniki stanu baterii, pogoda itp. wszystko ladnie i pieknie, ale jak i czym (skad pobiore?)

Polecam wpisac nazwy wymienionych programow w googlach i odwiedzic strony producentow. Zobaczysz przykladowe screeny, bedziesz mogl pobrac darmowe triale etc.
Do wymienionych przez BatSk8 moge dodac jeszcze SPB Pocket Plus, ktorego jednak nie polecam (mocno obciaza system).

To sa najpopularniejsze programy udoskonalajace Twoj Today i Menu Start (Aisbar). Jezeli chodzi o inne ciekawe programy, to przedmowca slusznie zauwazyl, ze jest na ten temat inny watek na forum.

Btw. Z tego co sie orientuje PocketAGE jest darmowy (jezeli sie myle prosze mnie poprawic), trial Wisbar Advance 2 trwa 7 dni, SBSH iLaunchera 12 dni, a Pocket Plus...eee nie pamietam.

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #1199 dnia: Grudzień 11, 2006, 12:28:25 »
Takie najpopularniejsze:

http://www.pocketgear.com/ - Wszystko
http://www.phm.lu/ - Narzędzia
http://www.freewareppc.com/ - Wszystko
http://www.pocketpcmag.com/awards/category_all_2006.asp - Nominacje na najlepsze oprogramowanie PPC.
http://www.pdamill.com/ - Fajne gry 2D/3D.