Wasz Ekran Today

• 5578 Odpowiedzi
  • 1001542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Odp: Wasz Ekran Today ?? :)
« Odpowiedź #870 dnia: Październik 01, 2006, 17:52:49 »
Korzystam z OzVGA tego zawartego w temacie na aximsite. I jeśli program nie wspiera VGA to mi zajmuje tylko 1/4 ekranu, co nie przeszkadza w jego obsłudze. Ale większość jest OK i jest ten VGA Brute Force. Nie miałem jeszcze czegoś takiego, żeby mi program się wywalał w tym trybie.

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #871 dnia: Październik 01, 2006, 19:05:12 »
BatSk8
od poczatku: co potrzebuje sciagnac by osiagnac taki efekt jak ty? jaki soft, co pokombinowac by dany program nie wieszal mi axima. prosba o wyjasnienia jak dla laika :)
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #872 dnia: Październik 01, 2006, 19:25:17 »
Specem od RealVGA z X50v jest ziele. Z tego co pamiętam wystarczy tylko program SE_VGA i tyle. W X51v trzeba się namęczyć, bo to WM5 i standardowo nie pozwala na zmianę trybu.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #874 dnia: Październik 01, 2006, 20:11:08 »
Cytat: "nothin"
tylko teraz wyłączać taki tryb ekranu przed odpalaniem 75% programów....:(

Niby czemu to wyłączać? A może ja tu czegoś nie rozumiem :) Wszystko działa świetnie, tylko ze starymi programami robionymi dziwnie jest puste miejsce i z niektórymi grami problem, co do gier to można zmieniać tryb. A tak - po co?

*

Offline v1ck

• **
  • 203
  • Sprzęt: Dell Axim x50v
« Odpowiedź #875 dnia: Październik 01, 2006, 20:13:25 »
To ja moze pokaze swoj dekstop :)

RealVGA ( WisbarAdvance2 + WisbarAdvanceDesktop, PocketBreeze )

*

Offline fokstrot

• 949
« Odpowiedź #876 dnia: Październik 01, 2006, 20:14:51 »
ok, zainstalowalem SE_VGA i hula. troszke moj theme jest niedopracowany pod RealVGA ale ogolnie da sie dzialac. jednak ciut za malo to wszystko dla mnie.
BatSk8
jesli mozesz i chcesz to udostepnij swojego Thema - fajnie jakby byl rowniez w postaci portrait :)
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

nothin

« Odpowiedź #877 dnia: Październik 01, 2006, 20:19:02 »
Cytat: "v1ck"
To ja moze pokaze swoj dekstop :)

oms'nfg, to mnie powaliło na kolana.... v1ck... Oo

muehehehe heh( Adamerso, Batsk8 zrobił kawał dobrej roboty, ale v1ck chyba posunął to do granic :), piękne).
|
|
|
|
v

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #878 dnia: Październik 01, 2006, 20:23:44 »
eee.. tam. BatSk8'a mi się bardziej podoba :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #879 dnia: Październik 01, 2006, 21:11:34 »
v1ck - ten theme Vista Portable zmniejszałeś czy autor przygotował wersję pod RealVGA? A te ikonki na dole to atrapa czy faktycznie zrobiłeś tak, że się przesuwają. Jeśli tak to jak? Virtual Pages? :)
jednak ciut za malo to wszystko dla mnie

Ee tam ;) Dobre jest :D
jesli mozesz i chcesz to udostepnij swojego Thema - fajnie jakby byl rowniez w postaci portrait

Jest landscape/portrait universal ;) Wykończę mam nadzieję do jutra i załączę. A co do miernika baterii to się poddałem i zrobiłem po prostu ikonkę baterii jak widać na screenach. Mi to odpowiada bo wystarczy kliknąć i jest dymek z info o baterii i pamięci ;)

*

Offline v1ck

• **
  • 203
« Odpowiedź #880 dnia: Październik 01, 2006, 21:36:57 »
Cytat: "BatSk8"
v1ck - ten theme Vista Portable zmniejszałeś czy autor przygotował wersję pod RealVGA? A te ikonki na dole to atrapa czy faktycznie zrobiłeś tak, że się przesuwają. Jeśli tak to jak? Virtual Pages? :)

ten theme to jest pod qvga :) wiec na rozdzielczosci realvga wyglada super :)
a te ikonki na dole dzialaja i to swietnie :) przelaczanie sie po virtual pages daje wieksza swobode moim zdaniem niz takie dock`i bo na to przy portrait nie ma w sumie i tak za duzo miejsca :) btw, czy wolnej pamieci storage 10mb i 27 Program to duzo jak mam odpalone to wszystko :)?  bo juz sam nie wiem ;D mam tego palma od tygodnia wiec jeszce nie wszystko obcykane :)

co do tych virtual pages to dziala to tak ze te wszystkie elementy oprocz ikonek progz i gamez na srodku sa pinned :) wiec fajny efekt jest przy przelaczaniu sie z jednej na druga :P

*

Offline fokstrot

• 949
« Odpowiedź #881 dnia: Październik 01, 2006, 22:41:23 »
BatSk8
ok, to czekam na linka od Ciebie ;)
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline konoo

• 571
  • Ognia nie gaście,płonie, jak płonął zawsze
  • Sprzęt: Note 2,Motorola Xoom 3g,Motorola Defy (brick)
« Odpowiedź #882 dnia: Październik 01, 2006, 23:38:52 »
BatSk8

Moze to cie zainteresuje  http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?t=5839&highlight=battery+meter

Powinno pomoc ci w ustawieniu tego wskaznika od baterii

PS:
Niestety chyba sie pozegnam na zawsze z Real :(
Skype zglubial w tym trybie wyswietla cos w stylu lekkiej sieczki na ekranie
A uzycie Brutal Force w Tweak nie pomaga :(

Tez takie cos z nim macie??

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #883 dnia: Październik 02, 2006, 16:23:43 »
Dzięki za link. Pokombinuję później, narazie zostaje ikonka i taka chyba zostanie, bo jest fajna :) No chyba, że ikonkę zrobię animowaną ;)

U mnie skype chodzi świetnie, przy logowaniu jest wolne miejsce, ale już po mam wszystko ładnie na full ekran. Screen:
http://img86.imageshack.us/img86/7660/skypevl3.jpg

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #884 dnia: Październik 02, 2006, 16:56:32 »
nooooo wreszcie ktos pamieta ze na "pulpicie" by sie przydal kalendarz (jakas wtyczka - pocket breeze) i musze przyznac ze faktycznie today v1ck mnie sie podobal duuuuuuzo bardziej niz pseudo duzy pc BatSk8.

*

Offline konoo

• 571
« Odpowiedź #885 dnia: Październik 02, 2006, 17:28:45 »
BatSk8
TO co u mnie moze byc nie tak

Skype zaimuje 1/4 ekranu a na reszcie jest tak mala sieczka :(

Wsio mamy tak samo po instalowane a u jednego tak a u drugiego inaczej :((

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #886 dnia: Październik 02, 2006, 18:03:29 »
Może masz starszą wersję Skype, albo mój Axim to złoty egzemplarz :D

nooooo wreszcie ktos pamieta ze na "pulpicie" by sie przydal kalendarz (jakas wtyczka - pocket breeze) i musze przyznac ze faktycznie today v1ck mnie sie podobal duuuuuuzo bardziej niz pseudo duzy pc BatSk8.

Tak się składa, że BatSk8 wie, jaka jest dzisiejsza data i nigdy pierdół typu przypomnienia, kalendarz itp. nie używał nawet na dużym PC. Liczy się szybki dostęp do ważnych programów, a wątpię, że na dużym PC masz kalendarz na pulpicie.
Ale jak wolisz ;)

*

Offline v1ck

• **
  • 203
« Odpowiedź #887 dnia: Październik 02, 2006, 20:02:54 »
ja mam na PC kalendarz :> i moim zdaniem bardzo sie przydaje, zreszta na PPC, jak widac na screenie jest tez poczta :) co dla mnie liczy sie najbardziej :)

btw, niedlugo bede pracowal nad jakims landscape`owym theme :) zobaczymy co mi wyjdzie tym razem :P

a i jeszce jedno, nikt nie powiedzial czy te 10mb storage i 25mb memory to duzo czy malo :)

pozdro, v1ck

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #888 dnia: Październik 02, 2006, 20:13:08 »
BatSk8
bez obrazy ale osobiscie poprostu nie wyobrazam sobie uzywania pocketa bez pocketbreeze czy spb diary. nie chodzi o dzisiejsza date choc to akurat miales (w odroznieniu odemnie - data mi nie potrzebna ale chce wiedziec gdzie i kiedy mam byc) ale o to ze ten "pulpit" jest malo praktyczny bo przecierz jest full wolnego miejsca w ktorym mozna dac cos przydatnego - np kalendarz. twoj temat jednak ma udawac komputer i sam nie wiem dlaczego ale coz - jesli nie potrzebujesz kalendarza - twoj wybor. o gustach sie nie rozmawia ale moglem wyrazic ze bardziej mi sie poodoba temat v1ck. a podoba mi sie takze przez to ze jest miejse na pocketbreeze.

a glownie napisalem to dlatego ze temat z "wasz ekran today" zszedl na "twoj pocket pulpit" :) oczywiscie to PPC a nie asystent/notatnik elektroniczny i sluzyc moze do tego co kazdy komputer...

*

Offline konoo

• 571
« Odpowiedź #889 dnia: Październik 02, 2006, 20:35:13 »
Tak się składa, że BatSk8 wie, jaka jest dzisiejsza data i nigdy pierdół typu przypomnienia,
uwaga bede  złosliwy :p
akurat ty masz date dolny lewy róg :p

Osobiscie dwa bardzo mi sie podobaja i dwa sa tak samo łądne

Kazdy poprostu jest wykorzystywany troche inaczej

jeden potrzeboje przypomnien drugi nie,rzecz potrzeb indiwidualnych

Ogolnie wielkie brawa za kawal dobrej roboty chopaki ;)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #890 dnia: Październik 02, 2006, 20:36:49 »
Oczywiście, że można wstawić kalendarz lub cokolwiek innego, ale ja jakoś nie rozumiem całej tej idei kalendarza na pulpicie, co innego lista zadań jeśli ktoś nie pamięta co ma zrobić ;)
A ja nie udaję komputera - dla mnie wtyczki z datą, blokadą klawiatury, właścicielem i inne pierdoły WM są kompletnie niepraktyczne, a Today chciałem urządzić sobie tak jak pulpit w Windows CE - a te jądro chodzi sobie pod naszymi WM. Na czystym Windows CE idzie bez problemu ustawić ikonki i dostęp do programów/gier przez nie jest szybszy. I mam teraz to, co ma Windows CE, a co jest ukryte w WM i dla mnie to jest praktyczne.
I żeby nie było nie mam nic przeciwko używania kalendarza, ale dla mnie to była i będzie pierdoła.

*

Offline fokstrot

• 949
« Odpowiedź #891 dnia: Październik 02, 2006, 22:30:21 »
BatSk8
my tu gadu gadu a miales wrzucic swojego thema pod RealVGA :P
Dell X50v/Bt-359 --> BB

« Odpowiedź #892 dnia: Październik 02, 2006, 23:59:29 »
Jak zrobić za pomocą WisBar Advance 2 zakładki takie jak daje nam Spb PocketPlus ??

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #893 dnia: Październik 03, 2006, 18:22:42 »
fokstrot - będzie późniejszym wieczorem, bo czasu nie mam teraz ;)

*

Offline fokstrot

• 949
« Odpowiedź #894 dnia: Październik 03, 2006, 20:18:54 »
ok. no problem :)
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #895 dnia: Październik 03, 2006, 22:30:09 »
Oczywiście, że można wstawić kalendarz lub cokolwiek innego, ale ja jakoś nie rozumiem całej tej idei kalendarza na pulpicie, co innego lista zadań jeśli ktoś nie pamięta co ma zrobić ;)
A ja nie udaję komputera - dla mnie wtyczki z datą, blokadą klawiatury, właścicielem i inne pierdoły WM są kompletnie niepraktyczne, a Today chciałem urządzić sobie tak jak pulpit w Windows CE - a te jądro chodzi sobie pod naszymi WM. Na czystym Windows CE idzie bez problemu ustawić ikonki i dostęp do programów/gier przez nie jest szybszy. I mam teraz to, co ma Windows CE, a co jest ukryte w WM i dla mnie to jest praktyczne.
I żeby nie było nie mam nic przeciwko używania kalendarza, ale dla mnie to była i będzie pierdoła.

bo ty chcesz korzystac z palmtopa jak z normalnego komputera. przeciez PPC zostaly stworzone do bycia rozbudowanymi podrecznymi terminarzami. jesli ktos ma duzo roznych spotkan to potrzebuje kalendarza bo nie zapamieta wszystkich. a ty korzystasz z palmtopa bardziej do zabawy.

« Odpowiedź #896 dnia: Październik 03, 2006, 22:49:54 »
Cytat: "Przemol"
Cytat: "kurt_hectic"

WisBar Advance
Spb Pocket Plus 3

Jaki jest sens placic za 2 bardzo podobne programy? Przeciez w WisBarze mozna zrobic sobie takie same zakladki jak w PP.

Jak je zrobić ??  :O~

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #897 dnia: Październik 03, 2006, 23:02:50 »
slammer - od oranizacji mam mojego Sharp ZQ-P10. Kosz - 30zł nówka i ma wszystko co trzeba (w tym ekran dotykowy). Chcesz mi wmówić, że kupiłeś akurat X51v właśnie do rozbudownego terminarza? :D
Dla mnie PDA służy jako rozrywka i to fakt - mam tam mp3, filmy, prezentacje, gry. Ponadto przenoszę na nim dane, przeważnie dużo dokumentów (Text Maker 2002 rządzi ;) ) Wyciągam z niego max funkcjonalności, dlatego tak się bawię. Palmtop w zamierzeniu miałbyć małym komputerkiem i tak było, ale MS coraz bardziej pogarszał swoje Windows CE. Po co mocne sprzęty do notatek i kalendarza? Ja często gdzieś wyjeżdżam, na weekendy nie ma mnie prawie zawsze w domu - biorę wtedy PDA, bo mogę go zmieścić wszędzie, nawet do kieszeni i mam tam wszystko, czego potrzebuję. A że PDA coraz bardziej interfejsem przypomina komórki/smartfony, to próbuję go jakoś przywrócić do użyteczności i maksimum szybkości dostępu do funkcji i przełączania się między programami, a daremne softkeysy tylko to utrudniają i MS się tym systemem ośmiesza - takie jest moje zdanie.
Jak je zrobić ??

Chociażby buttony i virtual pages ;)

PS: z theme to mi zejdzie do jutra. Dopiero teraz mam czas wolny i wolę już iść spać :(

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« Odpowiedź #898 dnia: Październik 04, 2006, 09:30:26 »
Moje Casio po face-liftingu:

A to tylko cLaunch + Budda Maitreia z wyobrażeń tajlandzkich...
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

nothin

« Odpowiedź #899 dnia: Październik 04, 2006, 11:13:19 »
interesujące spostrzeżenie: nie wiedziałem do tej pory, że wisbar desktop jest w stanie działąć BEZ wisbara advance, to daje trochę możliwości,niemniej pocketage NIE działa jako plugin na wisbarowym ..hm todayu..:(