processor - w Delphi to i ja bym zrobił coś wyrąbanego, ale problem jest w tym, że żeby zrobić aplikację na PPC bez użycia .NET CF (pozwala to na tworzenie form), trzeba nieźle się napracować nad rysowaniem formy i okien.
W Windowsowym C++ też bym mógł to łatwo zrobić, ale żeby był prosty konwerter do PPC to już nie jest tak prosto

W Delphi pewnie Twoja forma ma ustalone 320x240, więc na VGA chyba się nie nada

Ja próbowałem zrobić używając WinAPI dla PPC i rysowałem formę kodem, potrafiłem przyslonić dolny pasek, ale górnego taskbara już za chiny nie mogłem (czyżby jakaś wyższa warstwa?). Najlepsze co mi się udało to to, że po kliknięciu na "Start" dopiero wtedy zostawałon przysłonięty. Ale to nie to i wkurzyłem się i projekt zostawiłem

A screenów nie zrobiłem bo dziwne zjawisko było - przeniosłem ikonkę klawiatury na dolny taskbar w rogu jako mały przycisk, tak jak w WinCE, ale już po odpaleniu programu do screenów, którzy miał softkeye WMowe, po jego zamknięciu przycisk klawiatury na środku dziwnie zostawał i zasłaniał mi dolny taskbar

Ale może coś wpadnie mi do głowy później, bo w programowaniu PPC jestem narazie bardzo słaby.