Z pamięcią to styka, ale ja właśnie odchudziłem ten theme, dobra kompresja to podstawa. Ma teraz 1MB mniej, więc 1MB mniej grafiki ładuje się do ramu. Odchudziłem najczęściej używane rzeczy, nie miałem czasu na wszystko:
www.bilsoftware.com/files/VL.rarzmieniłem obrazek "Custom1" na taki z minimalizacją, dodałem sobie go obok krzyżyka jako minimalizator i ładnie to wygląda

A z tymi przebłyskami to dziwne. Ja mam tak, że jak na coś kliknę to mi wszystko jakby się odświeża i przez ułamek sekundy widzę zwykły theme WM 5.
Zaraz załączę mój screen todaya, tylko go dopracuję.
A znacie może jakiś ciekawy plugin, który jest lekki, a pozwala na dowolne umieszczenie ikon Z PODPISAMI na Todayu?
edit
Póki co mój Today wygląda tak:

Jest w trybie Landscape, bo tylko takiego używam (z Portrait korzystałem w całym życiu kilka razy - albo gdy przypadkowo się włączył, albo po hard resecie wtedy kiedy nie zdążyłem wyłączyć

).
Przed chwilą jeszcze usunąłem napis "Desktop". Ogólnie lipa totalna wg mnie

Mam zamiar wywalić PocketPlus na Todayu (obecnie obsługuje ikony) i wrzucić prosty plugin o ile się taki znajdzie, który pozwala na dowolne umieszczenie ikon z ich nazwami. I tyle mi starczy na pulpicie. Zmieniłem też dolny pasek na szary, bo dwa czarne mi nie podchodziły, tylko nie wiem jak zmienić te czarne softkeysy.
To jest dopiero początek mojej zabawy z Todayem i Łisbarem, to będzie wyglądać całkiem inaczej jak już mówiłem

Krótki opis:
Start - naciśnięcie = kaskadowe menu start, przytrzymanie = Task manager
Zegar - nacisnięcie = zegar + data, przytrzymanie = ustawienia zegara
Głośnik - naciśnięcie = zmiana głośności, przytrzymanie = wyciszenie
Bateria i pamięć - naciśnięcie = wyświetlenie info w dymku, przytrzymanie = ustawienia Power
Minimalizacja - nacisnięcie = minimalizacja podczas włączonego programu, na Todayu odpala ActiveSync. Gdy program jest włączony to mam obok krzyżyk lub ptaszek.
Dalej na pulpicie są ikony i pod linią inne pierdoły. No i belka softkeys - be.