Wasz Ekran Today

• 5578 Odpowiedzi
  • 1003910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
Odp: Wasz Ekran Today ?? :)
« Odpowiedź #690 dnia: Sierpień 22, 2006, 18:36:50 »
Cytat: "dratzky"
No dobra udało się ...
po 8 miesiącach użytkowania mojego Looxa ( a zółtodziób byłem straszny i dalej jestem!) u mnie na pokładzie znajdziecie to :P

Fajny ten Islamabad :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #691 dnia: Sierpień 22, 2006, 19:11:51 »
Cholewka te wszystkie Łisbary są płatne. No chyba ich pogięło!!! Jest jakaś alternatywa dla themów do WM 5? Coraz bardziej nie podoba mi się ten system. Cholera. Chciałbym zmienić tylko wygląd taskbara, resztą sam się zajmę. A może jest jakaś darmowa wersja tego nieszczęsnego Wisbara? Wiem, że starsze były darmowe... Może ktoś się podzieli?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #692 dnia: Sierpień 22, 2006, 19:55:06 »
Chyba wisbar (bez advance2) jest za friko.
Are you shpongled?

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #693 dnia: Sierpień 22, 2006, 19:56:33 »
Cytat: "BatSk8"
Cholewka te wszystkie Łisbary są płatne. No chyba ich pogięło!!! Jest jakaś alternatywa dla themów do WM 5? Coraz bardziej nie podoba mi się ten system. Cholera. Chciałbym zmienić tylko wygląd taskbara, resztą sam się zajmę. A może jest jakaś darmowa wersja tego nieszczęsnego Wisbara? Wiem, że starsze były darmowe... Może ktoś się podzieli?

Na PDAClub w downloads jest chyba WisBar Advance (ale chyba pod WM2003?)

« Odpowiedź #694 dnia: Sierpień 22, 2006, 20:58:19 »
Cholewka te wszystkie Łisbary są płatne. No chyba ich pogięło!!! J

No bez przesady, nie stac Cie na 80zlotych za advance + desktop a stac na X51? Smieszny jestes. Przeciez to jest swietny program i tani.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #695 dnia: Sierpień 22, 2006, 21:43:51 »
Tak śmieszny jestem, bo kawał czasu zbierałem na X51v, za którego zapłaciłem już i tak podwójnie, a tu mam jeszcze płacić za program do upiększania systemu. To już wolę się obyć bez.
Mało tego - nie dość, że trzeba płacić za pocketa tyle co za idealny komputer stacjonarny, to jeszcze standardowe oprogramowanie jest ubogie, a reszta jest zazwyczaj płatna.

*

silentjob

« Odpowiedź #696 dnia: Sierpień 22, 2006, 21:55:28 »
Jest dużo darmowego oprogramowania, wystarczy poszukać :).

*

Offline konoo

• 571
  • Ognia nie gaście,płonie, jak płonął zawsze
  • Sprzęt: Note 2,Motorola Xoom 3g,Motorola Defy (brick)
« Odpowiedź #697 dnia: Sierpień 23, 2006, 01:24:56 »
A to moj today

WA2
SPB-Diary
SPB-Pocket Plus

Temat zaczerpniety z http://www.lakeridgesoftware.com/forum/index.php

Nic wielkiego ale cieszy ;)

Ps:Mialem wczesniej wtyczke do pogody,
ale ostatnio ja usunelem bo cos ten onet i interia wala w ciula

Mialo byc pieknie i slonecznie a caly dzien ulewa jak malo kiedy,i to nie pierwszy raz kiedy tak mnie tak zalatwili  :wkurzony:

*

nothin

« Odpowiedź #698 dnia: Sierpień 23, 2006, 01:39:00 »

0.9...

wszystkie wtyki darmowe, damn!

« Odpowiedź #699 dnia: Sierpień 23, 2006, 09:00:04 »
Witam wszystkich forumowiczów to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeżeli coś nie wyjdzie.
Chciałem zaprezentować mo ekranik , główna baza to skin Juniego ,,Navigator" (warty swojej ceny) , którego niektóre komponenty zostały lekko przerobione przeze mnie.

Pozdrawiam.

*

Offline Garakk

• 264
  • Sprzęt: HTC
« Odpowiedź #700 dnia: Sierpień 23, 2006, 09:19:37 »
Szkoda, ze tu ledwo co widać a przecież imageshack robi klikalne thumbnaile   :huh:
Currently on board (ROM): Wayfarer 2.8

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #701 dnia: Sierpień 23, 2006, 09:19:51 »
TomekC nic nie widać takie to maleńkie, zapomniałeś zrobić linki czy jak?

« Odpowiedź #702 dnia: Sierpień 23, 2006, 09:45:51 »
Przepraszam za małe fotki ale napisałem że to mój pierwszy post więc może coś nie wyjść. Postaram się jeszcze raz umieścić fotki i mam nadzieję , że teraz będzie coś widać. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #703 dnia: Sierpień 23, 2006, 10:19:58 »
Cytat: "rkolo"

Niestety lipa albo mam skopana versje Pocket Breeze albo cos jest nie tak
-zrobiłem tak jak napisałeś pozmieniałem - podzieliłem zadania na kategorie Praca, Dom, Prywatne (wszystko jest ok pokazuje podzielone kategorie ale osobno a to to wczesniej wiedziałem jak zrobic) ale jak dam "Wszystkie" to dalej wyswietla wszystko razem bez podgrup!
chodzi mi zeby wyswietlane były zadania dokładnie tak jak napisałem w przykładzie (bez skakania i przełączania pomiedzy kategoriami "Praca", "Dom","Zakupy"... Tylko zeby było w jednym ale podzielone na grupy:

Bo najprawdopodobniej wykorzystujesz do tego filtry, a chodzi o sposob sortowania zadan: czy wedlug stanu zadania, waznosci, kategorii itd.
Jak masz wlaczony 'top tab bar' to po srodku sa wlasnie te filtry, a po lewej sortowanie. Wybierz 'category' i powinno zaskoczyc.
Jezeli dalej nie bedziez dzialac, to... nie wiem ;)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #704 dnia: Sierpień 23, 2006, 13:35:15 »
Mam Łisbara. Przemol - jeśli to jest dobry program to ja jestem dzikus z Afryki. Przecież to nie zmienia wyglądu, a jedynie nakłada na belki swój wygląd. Start to też nakładka. Nie czepiałbym się, gdyby co chwilę nie migały mi belki jak na coś klikam, a mają właśnie przebłyski zwykłego thema :)

koono1 - właśnie mam ten motyw na Aximie ze swoją tapetą, na pulpicie praktycznie same ikonki. Fajny motyw, ale bardzo ciężki.
Nie ma co, zabieram się za tworzenie swojego :)
xoen - tym masz kurde fajnie z tym ICbarem, to by mi wystarczyło, ale no niestety :(

*

Offline konoo

• 571
« Odpowiedź #705 dnia: Sierpień 23, 2006, 14:03:58 »
Nie czepiałbym się, gdyby co chwilę nie migały mi belki jak na coś klikam, a mają właśnie przebłyski zwykłego thema :)(

To dziwne bo u mnie wszystko chodzi ok bez zadnych "przeblyskow"

Tak duzo nie wazy narazie mi wszystko styka z pamiecia

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #706 dnia: Sierpień 23, 2006, 14:45:33 »
Z pamięcią to styka, ale ja właśnie odchudziłem ten theme, dobra kompresja to podstawa. Ma teraz 1MB mniej, więc 1MB mniej grafiki ładuje się do ramu. Odchudziłem najczęściej używane rzeczy, nie miałem czasu na wszystko:
www.bilsoftware.com/files/VL.rar
zmieniłem obrazek "Custom1" na taki z minimalizacją, dodałem sobie go obok krzyżyka jako minimalizator i ładnie to wygląda :)
A z tymi przebłyskami to dziwne. Ja mam tak, że jak na coś kliknę to mi wszystko jakby się odświeża i przez ułamek sekundy widzę zwykły theme WM 5.
Zaraz załączę mój screen todaya, tylko go dopracuję.

A znacie może jakiś ciekawy plugin, który jest lekki, a pozwala na dowolne umieszczenie ikon Z PODPISAMI na Todayu?

edit

Póki co mój Today wygląda tak:

Jest w trybie Landscape, bo tylko takiego używam (z Portrait korzystałem w całym życiu kilka razy - albo gdy przypadkowo się włączył, albo po hard resecie wtedy kiedy nie zdążyłem wyłączyć :D).
Przed chwilą jeszcze usunąłem napis "Desktop". Ogólnie lipa totalna wg mnie :) Mam zamiar wywalić PocketPlus na Todayu (obecnie obsługuje ikony) i wrzucić prosty plugin o ile się taki znajdzie, który pozwala na dowolne umieszczenie ikon z ich nazwami. I tyle mi starczy na pulpicie. Zmieniłem też dolny pasek na szary, bo dwa czarne mi nie podchodziły, tylko nie wiem jak zmienić te czarne softkeysy.
To jest dopiero początek mojej zabawy z Todayem i Łisbarem, to będzie wyglądać całkiem inaczej jak już mówiłem :)

Krótki opis:
Start - naciśnięcie = kaskadowe menu start, przytrzymanie = Task manager
Zegar - nacisnięcie = zegar + data, przytrzymanie = ustawienia zegara
Głośnik - naciśnięcie = zmiana głośności, przytrzymanie = wyciszenie
Bateria i pamięć - naciśnięcie = wyświetlenie info w dymku, przytrzymanie = ustawienia Power
Minimalizacja - nacisnięcie = minimalizacja podczas włączonego programu, na Todayu odpala ActiveSync. Gdy program jest włączony to mam obok krzyżyk lub ptaszek.
Dalej na pulpicie są ikony i pod linią inne pierdoły. No i belka softkeys - be.

« Odpowiedź #707 dnia: Sierpień 23, 2006, 16:17:19 »
Mam Łisbara. Przemol - jeśli to jest dobry program to ja jestem dzikus z Afryki. Przecież to nie zmienia wyglądu, a jedynie nakłada na belki swój wygląd. Start to też nakładka.

Moze nie jestes dzikus ale nie czytasz dokumentacji od programow, ktore uzywasz. Zeby miec wieksza uzytecznosc potrzebujesz tez Desktopa.
U mnie nic nigdy nie migalo, moze kwestia tego ze uzywasz pocketplusa do zestawu (ciekawi mnie po co) Pobaw sie dockami to zdecydowanie zmienisz wyglad. Dla  mnie ogromnym plusem tego roziazania jest to ze moge miec kilka ekranow today w pockecie i uzywac ich w zaleznosci od potrzeb.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #708 dnia: Sierpień 23, 2006, 16:43:02 »
Program owszem jest dobry, ale u mnie jest zjawisko migania właśnie. PocketPlusa chętnie wywalę. Mam triala, ale szkoda mi go wywalić, bo dzięki niemu mogę zmieniać rozszerzenie pliku, atrybuty i pakować pliki w zip (to akurat mogę zastąpić innym programem). Masz jakąś alternatywę do zmiany rozszerzenia pliku i jego atrybutów?
Skoro nikomu nic nie miga, to to musi być coś u mnie.

« Odpowiedź #709 dnia: Sierpień 23, 2006, 17:25:21 »

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #710 dnia: Sierpień 23, 2006, 18:03:56 »
Niee, to znam. Nie chcę dodatkowego programu do zarządzania plikami, a szczególnie tej podróbki Nortona. Nie lubię tego programu na pececie i nie będę lubił na pockecie. Chcę mieć możliwość zmiany rozszerzenia i atrybutów w zwykłym FileExplorerze, pakowanie załatwię sobię czymś innym.
Póki co chciałbym mieć ten plugin z ikonkami na today (Advance Desktop mi jest niepotrzebny, bo po co ma mi siedzieć tylko dla ikon. No chyba, że on potrafi robić takie rzeczy jak eXperience :)).

« Odpowiedź #711 dnia: Sierpień 23, 2006, 18:08:24 »
Wow, jestes pierwsza osoba, ktora potrafi uzywac explorera na pececie i na pockecie. Jestem pod wrazeniem. Ja nigdy nie umialem tego szybko uzywac, to co robie w total commanderze/farze w 2 sekundy w expolererze zajmuje mi 5 sekund. Poza tym ja nie widze co mam na dysku bez totalcommandera  :O~  Widac mlodziez teraz nie wie co dobre....
BTW nie jest to zadna podrobka nortona. Jak juz to norton commandera, od ktorego zdecydowanie lepszy byl far :)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #712 dnia: Sierpień 23, 2006, 18:40:56 »
Norton Commandera - kiedyś mówiło się po prostu Norton. Jak był NC, to o Farze świat jeszcze nie słyszał. Poza tym do Fara też przekonany nie jestem, a mam go na dysku. Za moich czasów (początki Windows 95) korzystałem tylko z NC jako systemu operacyjnego i był bardzo dobry. Total Commander mi nie podchodzi, poza tym jest brzydki i tym odróżnia się od wszystkiego. Na pececie zawsze używałem Nortona, ale obecnie to odpalam kilka okienek na raz i tak jest dobrze. Co do Pocketa to tu po prostu wygodniej jest używać składnika systemu, niż innego oprogramowania. Brakuje mi tam otwierania dwóch okien, bo tak trzeba latać po folderach i to jest bardzo nie wygodne. Tak czy siak TC nie chcę :)

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #713 dnia: Sierpień 23, 2006, 20:03:30 »
BatSk8
NC to nie system operacyjny :)

oczywiscie to kwestia gustu ale dla mnie to jak twierdzic ze syrenka jest rownie dobra co maybach  - oczywiscie jezdzi (czasem) ale jazda to nie wszystko. ja na kompie uzywam total commandera (wczesniej windows commandera) od lat (chyba od 98r.) ale juz na pockecie uwazam ze sporo mu brakuje do resco explorera.

krotko mowiac - przegladanie plikow w pomysle microsoftu na kazdej platformie jest kulawe i nalezy sie otworzyc na innych producentow. resco czy total wcale nie sa wolniejsze niz wbudowany explorer microsoftu i w sumie nie widze zadnego przeciw nim...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #714 dnia: Sierpień 23, 2006, 20:35:14 »
Norton Commander nie jest systemem operacyjnym, ale przeczytaj co napisałem - używałem go jako system operacyjny, bo pozwalał mi wtedy na wszystko, nie musiałem odpalać Windowsa (pierwszy uruchamiał się Norton). Przeglądanie plików i nimi zarządzanie, przeglądanie dokumentów, odpalanie gier. Wtedy to było wszystko czego trzeba było komputerowi :)
Resco Explorer - przyjrzę się temu. Potrafi pakować pliki, zmieniać rozszerzenia i atrybuty? Pakować zresztą nie musi.
TC nigdy nie zainstaluję, nie chce mi się tego tłumaczyć. Zraziłem się do tego programu.
Co do zarządzania plikami w Windowsie (dużym) - Linuksiarze chwalą możliwość zmiany managera okien (czyli też eksploratora). W Windzie da się to zrobić bez problemu, wystarczy się pobawić akcjami. Ja jednak alternatywy nie znalazłem, a plików nie będę obsługiwał jakimś tam programem. Mi pasuje otwieranie kilku okien i przenoszenie plików między nimi.

« Odpowiedź #715 dnia: Sierpień 23, 2006, 20:57:42 »
Hej jestem nowy i od niedawna mam mda II i chcialbym sie dowiedziec jkak mozna odpalic skurki na tody....pozdrawiam

« Odpowiedź #716 dnia: Sierpień 23, 2006, 20:59:16 »
jarekt
nauczyl bys mnie jak sie takie zeczy robi... posiadam Mda II... pozdrawiam

*

nothin

« Odpowiedź #717 dnia: Sierpień 23, 2006, 21:11:51 »
NC jako shell, total commander jako shell win 98 jest BOSKI, szczególnie odmiana tc powerpack, chrzanię explorera.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #718 dnia: Sierpień 23, 2006, 21:29:08 »
No to może jakiś sposób na pozbycie się standardowego Explorera z pocketa i zastąpienie go Resco? :)
NC jest świetny, owszem, ale TC już nie. Mam urazę np. do tego, że domyślnie przy wrzucaniu plików na ftp zmienia wszystkie litery na małe. Noż kurde co za głupota.

*

Offline konoo

• 571
« Odpowiedź #719 dnia: Sierpień 23, 2006, 21:43:17 »
Przemol

Z tego co zorientowalem sie po postach to uzywasz WAD

Jak to ci smiga na Acer'ku,??

Bo jak ostatnio zainstalowalem u siebie triala i
wrzuclem jakis "skin" z lakeridgesoftware.com
To nie dosc ze wcielo w cholere ramu to chodzilo jak krew z nosa

Wogle nie dalo sie korzystac z Axima w normalny sposób :(

Moze cos nie tak robilem??