Wasz Ekran Today

• 5578 Odpowiedzi
  • 1002104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mariozapasnik

Odp: Wasz Ekran Today ?? :)
« Odpowiedź #450 dnia: Czerwiec 20, 2006, 22:37:46 »
Cytat: "Nameless"
Jeszcze troszecze dopracuję jak będę mieć czas, ale dzięki 8)  Mi się bardzo podoba, ponieważ jest bardzo uporządkowany (najwięcej czasu zajęło mi chyba układanie ikon, aby wszstko było równo, choć co prawda "na oko", a nie od linijki) i wszystko jest wygodnie dostępne pod ręką

czy da sie wsadzic na 1 plan spotkania z kalendarza ? np na srodku lub gdzies z boku ? i pozostawic wiekszosc zeczy które umiesciłeś ???

« Odpowiedź #451 dnia: Czerwiec 21, 2006, 01:42:17 »
zostalem zainspirowany bardzo fajnym today'em Nameless'a i teraz sam walcze ze skinami vistopodobnymi jak skonczy to postaram sie zaprezentowac
 :wink:

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #452 dnia: Czerwiec 21, 2006, 12:03:52 »
mam problem z Wisbar desktop
a mianowicie ustawiłem sobie tej wtyczce ze chce widziec na ekranie ORANGE jak na zdjeciu

tylko ze to g...wno zajmuje cały ekran i nie mam jak tego skasowac gdyz nie ma miejsca aby wybrac OPCJE w Wisbar Desktop a skasowanie i wgranie nie pomogło

gdzie znajde opcje WisbarDesktop lub plik odpowiadajacy za jegu stawienia to go SKASUJE i wgram ponownie :) szukam szukam i nic

« Odpowiedź #453 dnia: Czerwiec 21, 2006, 12:29:16 »
nameless - zrobiles naprawde swietny today ale powiedz mi prosze jakiego programu do tego uzyles??

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #454 dnia: Czerwiec 21, 2006, 17:08:00 »
mariozapasnik
Co do spotkania to nie widzę innego wyjścia niż jakiś plugin Today albo ręczne zapisanie czegoś ważnego opcją "dodaj nowy: tekst". Do wstawienia loga lub tekstu ORANGE dodaj po prostu tekst i wpisz tam oragne :wink:  A z rysunkiem tak samo, tylko, że nie tekst ale button i ustawiasz aby po tapnuięciu nie wykonywał żadnej akcji.

paffcio91
Użyłem różnych ikonek i skórek, które znalazłem w internecie, a całość jest "sklejona" i się trzyma przy pomocy programu WisBar Advane i WisBar Advance Desktop :wink:

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #455 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:18:09 »
chodzi o to ze Wisbar Desktop ma funkcje umozliwiajacą umieszczenie na pulpicie  apolikacji jak np pogpda czy zegarek czy tez ekran ORANGE  cały ekran  to co zamiesciłem na zdjeciu

czy ktos wie jak to wypier... z PDA ?

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #456 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:47:36 »
Jeśli jest to plugin to wejdź w Settings ---> Today i tam się z nim pobaw, a jeśli to nic nie da to użyj SKTools do odinstalowania tegoż bardziewa (Pocket Mechanic Professional chya też się do tego nadaje) 8)

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #457 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:48:42 »
Jeśli jest to plugin to wejdź w Settings ---> Today i tam się z nim pobaw, a jeśli to nic nie da to użyj SKTools do odinstalowania tegoż bardziewa (Pocket Mechanic Professional chya też się do tego nadaje) 8)

nie mam jak uruchomic Settings !!!!!!!!!!
NIE pomogło wykasowanie :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #458 dnia: Czerwiec 21, 2006, 23:09:20 »
Skończyłem obróbkę mojego today  Odpowiedź na pytanie z zegarkiem brzmi: przeczytać manual :P  To co mi wyszło bardzo mi się podoba (taki mam gust), ale liczę na wasze opinie.
Oto mój pulpicik:

Tutaj widzimy cały pulpit:

A tutaj pulpicik z otwartymi okienkami zawierającymi wskaźniki pamięci, itp. oraz skróty do najbardziej umiłowanych gier (samych okienek jest oczywiście dużo więcej :wink: ):

Mam nadzieję, że wam się podoba moja twórczość :twisted:  Czekam na opinie :wink:

sam rysowałeś paski itp? niezwykły thems, świetne ikony, dobre...

ZARAZ, jaki program otwiera ci te okna z buttonami OO? to są sklalowalne okna?

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #459 dnia: Czerwiec 21, 2006, 23:57:50 »
Cytat: "xoen"
sam rysowałeś paski itp? niezwykły thems, świetne ikony, dobre...

ZARAZ, jaki program otwiera ci te okna z buttonami OO? to są sklalowalne okna?

Jakie paski? :wink:  Ikony mam od Przemola :wink:  A te okienka to nie program, ale nowy element ("dock") w WisBar Advance Desktop, który odwierasz i zamykasz buttonami, w któryc ustawiasz akcję zamykania/otwierania danego "docka" :wink:  sklalowalne okna :?:  <--- nie rozumiem tego

*

silentjob

« Odpowiedź #460 dnia: Czerwiec 22, 2006, 00:18:37 »
Skalowane, chodzi zapewne o możliwość ich przemieszczania/zmiany wielkości.

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #461 dnia: Czerwiec 22, 2006, 08:26:26 »
a mam pytanie - jak sie zachowuje wisbar desktop w trybie landscape?

nie mam jak sprawdzic a nie znalazlem skrina zadnego

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #462 dnia: Czerwiec 22, 2006, 09:55:22 »
Silentjob dzięki za podpowiedź. W takim razie rozmarów tych okien nie da się niestety smieniać, ale przenosić z tego co pamiętam tak (nie mam teraz pod ręką pocketa, ale na 99% tak. Jeśli ktoś wie jak zrobić okna, które można zmniejszać i powiększać to niech tutaj napisze :wink:

bern

Działa bezproblemowo i wyśmienicie (oczywiście w zależności od skinu który zrobisz/ściągniesz. Dla wytestowania polecam pobawić się paczką Windows Wista Portable (niestety trzeba stworzyć skin manualnie, ale jest instrukcja po angielsku załączona) z forum producenta (http://www.lakeridgesoftware.com) :wink:

« Odpowiedź #463 dnia: Czerwiec 22, 2006, 12:35:48 »
mam pewien problem z wisbarem.
nie wiem po prostu jak zmienic standardowy pasek z menu start
no i jak wkleic jakies wlasne tlo??

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #464 dnia: Czerwiec 22, 2006, 13:17:24 »
Poczytaj instrukcje i manual, które znajdziesz załączone z programem lub też na stronie producenta, a dowiesz się wszystkiego. Wszystko było także opisywane na forum.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #465 dnia: Czerwiec 22, 2006, 16:58:21 »
Cytat: "mariozapasnik"
mam problem z Wisbar desktop
a mianowicie ustawiłem sobie tej wtyczce ze chce widziec na ekranie ORANGE jak na zdjeciu

tylko ze to g...wno zajmuje cały ekran i nie mam jak tego skasowac gdyz nie ma miejsca aby wybrac OPCJE w Wisbar Desktop a skasowanie i wgranie nie pomogło

gdzie znajde opcje WisbarDesktop lub plik odpowiadajacy za jegu stawienia to go SKASUJE i wgram ponownie :) szukam szukam i nic

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #466 dnia: Czerwiec 22, 2006, 17:02:29 »
Dla odświerzenia wątku doda, że pracuję także nad skinem do Windows Media Player (niestety wersja 9, co niektórych zmartwi, ponieważ pod WM 5 chyba nie będzie działać - oczywiście mam na myśli WMP 10 czy tam 11 :wink: ) i innymi bajerkami :wink:

UP:
mariozapasnik o co biega? :roll:

« Odpowiedź #467 dnia: Czerwiec 22, 2006, 19:14:40 »
nameless : nie chce ci juz wiecej truc glowy ale ostatnie pytanie :
czy wklejenie wlasnej tapetki na tlo robiles w wisbarze advance czy desktop?
pzdr

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwiec 22, 2006, 19:41:34 »
Jak masz WisBara Advance Desktop i jeśli jest on włączony to naciskasz długo na pulpit i wybierasz opcję "Wallpaper", a potem z pliku ładujesz tapetkę :wink:

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #469 dnia: Czerwiec 23, 2006, 21:40:25 »

btw, spb time jest darmowy od dziś.

ogólnie nuda.

« Odpowiedź #470 dnia: Czerwiec 24, 2006, 08:33:09 »
zrobil ktos moze ikonke do gg ladna 64x64  moje zabawy w gimpie wychodza oblesnie:/

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
« Odpowiedź #471 dnia: Czerwiec 24, 2006, 11:38:32 »

ehh a to mój skromny today ;) tylko nie wiem jak to sie dzieje ze na palmie mam tło pomaranczowe a tu żółte... :/ ktos wie czemu tak sie dzieje?

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #472 dnia: Czerwiec 24, 2006, 11:39:27 »
ładne :)

też lubię pomarańczowy :)

w kwestii kolorków - tak już jest i to na każdym pockecie.

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
« Odpowiedź #473 dnia: Czerwiec 24, 2006, 11:51:06 »
Adamerso no to mnei pocieszyles :D bo szukam od paru godzin programów do zmiany oryginalnych ustawien wyswietlacza ale chyba nie ma takiego... ;)

« Odpowiedź #474 dnia: Czerwiec 24, 2006, 15:35:10 »
Cytat: "Przemol"
zrobil ktos moze ikonke do gg ladna 64x64  moje zabawy w gimpie wychodza oblesnie:/

A napisz jakie parametry ma mieć ikonka na pda .
Podaj swój numer GG to prześlę fajną ikonkę. 64x64 i 256 kolorów[/img]

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #475 dnia: Czerwiec 24, 2006, 16:19:27 »
mam pytanie: w jaki sposob moge zmienic wyglad przycisku "start" na taki jak ma xoen? czy musze instalowac wisbara czy da sie to zrobic w prostszy sposob?
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

silentjob

« Odpowiedź #476 dnia: Czerwiec 24, 2006, 16:45:56 »
Cytat: "xoen"

ogólnie nuda.

Ale fajna Fallout'owa skórka :O~.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #477 dnia: Czerwiec 24, 2006, 16:52:36 »

:mysli: na stronie poducenta wciąż 14,95$ klik!

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #478 dnia: Czerwiec 24, 2006, 16:57:05 »
mmm , ale ja nie mam startu...wcale.wiecie co?  chyba zrobię pełny manual progsa, którego używam, bo naprawdę, wisbary itp bzdety u mnie nie mają racji bytu, naprawdę, podobne efekty, jak widzicie na sporej ilości moich screenow w tym choćby poście, podobne efekty można uzyskać zwykłym małym programem o NIEPORÓWNYWALNI większej elastyczności - icbarem. icbar + sensowne wtyki do today i można klękać, kieruję się maxymalną uzytecznością ostatnio i nadal się da to zrobić bez tego wisbara... ale idea jest podobna, pisałem o tym juz parę razy, z jakiegoś obrazka wycinam 320x240 obrazek, obcinam górna część 240x26, odcinam dolną część 240x26, to co zostanie jest tłem do kreatora tsk. robię tsk, a te ucięte paski wrzucam do moich dokumentów w np katalog z. w progsie icbarze/wisbarze zapodaję te dwa obrazki w taskbar i menu texture. wszystko. manual może dam radę dziś wieczorem opracować, naprawdę, może screeny uświadomią wam, że są aleternatywy do wisbara,  przy np 10x mniejszej ilości straconego miejcsa.....

icbar ma zdecydowanie większe możliwości zarządzania górnym paskiem, np opis screena jadąc od lewej sam pasek górny ma takie funkcje:

- start - niewidzialny - oszczędnośc miejsca -  klik na pustej przetrzeni  to menu start.
- dalej jest miejsce na ikony odpalonych programów,
-następnie zegarek: klik odpala resco explorera, przytrzymanie odpala mi screenshotera,
- następna ikona - odpala mi xscalectrl bodajże, przytrzymanie odpala traytoday, mały progs włączający/wyłączjący pluginy today, następnie mam volume, klik wyłacza dźwięk, przytrzymanie odpala mi malutkie okno z suwakiem, oraz buttonem mute, REWELACJA mówię wam.
- natępna ikona minimalizuje mi progsy na belkę, przytrzymanie pokazuje menu odpalonych programów, oraz opcje icbara, dalej jest podobny button, na screenie go nie widać, zamyka po kliku program, prztrzymanie nie robi nic natenczas, lepiej by był sam close, to ważny button..
taki krótki przykład...a to tylko pasek 240x26 pikseli,men. całośc zawiera się w hmm 100 kb?

zaletą jest możliwośc zapodania dowolnego obrazka jako ikony, dodatkowo jest bit przezroczystości, co daje niesamowite efekty, jeśli umiejętnie to wykorzystać, ikony mogą by dowolnej wielkości. natenczas, mozna dodać jeszcze chyba 2 ikony, czyli 4 funckje, ale nie mam potrzeby tam nic więcej wciskać...

konkludując, po testach wszystkich możliwych programów zmieniających wygląd today musi być jakaś przyczyna, ze przy tym zostałem..i pewnie zostanę, to mi wystarcza, jakby się uprzeć, nie potrzeba żadnego launchera, jeśli dobrze upchnąć ikony właśnie na pasku górnym.

Mając etui optipada, kto wie, ten wie, to skórzane etui bez góry, w terenie wysuwam kawałek pocketa i mam wszystko pod palcem, nie musze go całego wyciągac w 80% przypadków, no i dodatkowo, można sobie ustawić dowolną czcionkę zegara, rewelacja.

ikon oczywiście może byc więcej, no i jest jeszcze traylauncher, claunch, czegóż mi więcej trzeba...ale musi to wygładać przy okazji,także.

silentjob, to pierwsza pochwała od kiedy tu jestem co do today... szkoda, myślałem, że ukażę potencjał i coś innego niż wszyscy....no i sam nie wiem, czy się uda...pewnie nie, bo jest przecież wisbar i desktop;/ ludzie, chciałbym pewnego dnia zobaczyć naprawdę wasze pomysły, wasze pomysły, nie zainstalowaną z netu powłokę gotowiec...

poza tym, panowie, mam wolnego pocketa, to co widzicie zapewnia mi pracę np przy 100 mhz, odpalonym gsplayerze, i ubooku naraz. przy 100 mhz. Co wy na to. Macie super maszyny, to może  wisbar, desktop i skin z 7 mega jest dla was niczym , dla mnie to po prostu absurd i strata miejsca.....dobrze mi z moją mszyną... oj dobrze mi,jeszcze.

pozdro,

fanatyk xoen.

nie zamierzam nikogo nawracać, ja chcę dojrzeć w tym wątku coś, co sprawi,że zmienię zdanie lol. tylko tyle.

ech p.s. jako playera na codzień używałem dotychczas gsplayera, ale ten pocketmusic jednak wydaje się lepszy, mimo znikomej ilości opcji zmiany dźwięku, equalizer załatwia sprawę w 80%, nieźle nieźle naprawdę. no i ta obsługa skinów winampa, może rysik jest niezbedny, ale sprwdźcie oryginalne fullscreen skiny pocketmusic, użyteczność równa genialnemu mortplayerowi przy lepszej jakości dźwięku imho.

*

silentjob

« Odpowiedź #479 dnia: Czerwiec 24, 2006, 17:10:47 »
Być może nie każdemu taka filozofia przypadnie do gustu, niemniej koncepcja ciekawa i warta odnotowania  :).

A co to za player, bo nie miałem <chyba> z nim przyjemności obcowania?