mmm , ale ja nie mam startu...wcale.wiecie co? chyba zrobię pełny manual progsa, którego używam, bo naprawdę, wisbary itp bzdety u mnie nie mają racji bytu, naprawdę, podobne efekty, jak widzicie na sporej ilości moich screenow w tym choćby poście, podobne efekty można uzyskać zwykłym małym programem o NIEPORÓWNYWALNI większej elastyczności - icbarem. icbar + sensowne wtyki do today i można klękać, kieruję się maxymalną uzytecznością ostatnio i nadal się da to zrobić bez tego wisbara... ale idea jest podobna, pisałem o tym juz parę razy, z jakiegoś obrazka wycinam 320x240 obrazek, obcinam górna część 240x26, odcinam dolną część 240x26, to co zostanie jest tłem do kreatora tsk. robię tsk, a te ucięte paski wrzucam do moich dokumentów w np katalog z. w progsie icbarze/wisbarze zapodaję te dwa obrazki w taskbar i menu texture. wszystko. manual może dam radę dziś wieczorem opracować, naprawdę, może screeny uświadomią wam, że są aleternatywy do wisbara, przy np 10x mniejszej ilości straconego miejcsa.....

icbar ma zdecydowanie większe możliwości zarządzania górnym paskiem, np opis screena jadąc od lewej sam pasek górny ma takie funkcje:
- start - niewidzialny - oszczędnośc miejsca - klik na pustej przetrzeni to menu start.
- dalej jest miejsce na ikony odpalonych programów,
-następnie zegarek: klik odpala resco explorera, przytrzymanie odpala mi screenshotera,
- następna ikona - odpala mi xscalectrl bodajże, przytrzymanie odpala traytoday, mały progs włączający/wyłączjący pluginy today, następnie mam volume, klik wyłacza dźwięk, przytrzymanie odpala mi malutkie okno z suwakiem, oraz buttonem mute, REWELACJA mówię wam.
- natępna ikona minimalizuje mi progsy na belkę, przytrzymanie pokazuje menu odpalonych programów, oraz opcje icbara, dalej jest podobny button, na screenie go nie widać, zamyka po kliku program, prztrzymanie nie robi nic natenczas, lepiej by był sam close, to ważny button..
taki krótki przykład...a to tylko pasek 240x26 pikseli,men. całośc zawiera się w hmm 100 kb?
zaletą jest możliwośc zapodania dowolnego obrazka jako ikony, dodatkowo jest bit przezroczystości, co daje niesamowite efekty, jeśli umiejętnie to wykorzystać, ikony mogą by dowolnej wielkości. natenczas, mozna dodać jeszcze chyba 2 ikony, czyli 4 funckje, ale nie mam potrzeby tam nic więcej wciskać...
konkludując, po testach wszystkich możliwych programów zmieniających wygląd today musi być jakaś przyczyna, ze przy tym zostałem..i pewnie zostanę, to mi wystarcza, jakby się uprzeć, nie potrzeba żadnego launchera, jeśli dobrze upchnąć ikony właśnie na pasku górnym.
Mając etui optipada, kto wie, ten wie, to skórzane etui bez góry, w terenie wysuwam kawałek pocketa i mam wszystko pod palcem, nie musze go całego wyciągac w 80% przypadków, no i dodatkowo, można sobie ustawić dowolną czcionkę zegara, rewelacja.
ikon oczywiście może byc więcej, no i jest jeszcze traylauncher, claunch, czegóż mi więcej trzeba...ale musi to wygładać przy okazji,także.
silentjob, to pierwsza pochwała od kiedy tu jestem co do today... szkoda, myślałem, że ukażę potencjał i coś innego niż wszyscy....no i sam nie wiem, czy się uda...pewnie nie, bo jest przecież wisbar i desktop;/ ludzie, chciałbym pewnego dnia zobaczyć naprawdę wasze pomysły, wasze pomysły, nie zainstalowaną z netu powłokę gotowiec...
poza tym, panowie, mam wolnego pocketa, to co widzicie zapewnia mi pracę np przy 100 mhz, odpalonym gsplayerze, i ubooku naraz. przy 100 mhz. Co wy na to. Macie super maszyny, to może wisbar, desktop i skin z 7 mega jest dla was niczym , dla mnie to po prostu absurd i strata miejsca.....dobrze mi z moją mszyną... oj dobrze mi,jeszcze.
pozdro,
fanatyk xoen.
nie zamierzam nikogo nawracać, ja chcę dojrzeć w tym wątku coś, co sprawi,że zmienię zdanie lol. tylko tyle.
ech p.s. jako playera na codzień używałem dotychczas gsplayera, ale ten pocketmusic jednak wydaje się lepszy, mimo znikomej ilości opcji zmiany dźwięku, equalizer załatwia sprawę w 80%, nieźle nieźle naprawdę. no i ta obsługa skinów winampa, może rysik jest niezbedny, ale sprwdźcie oryginalne fullscreen skiny pocketmusic, użyteczność równa genialnemu mortplayerowi przy lepszej jakości dźwięku imho.