uzywacie skype? przeciez jest drogi!

• 6 Odpowiedzi
  • 1768 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prnit

• *
  • 68
uzywacie skype? przeciez jest drogi!
« dnia: Lipiec 24, 2007, 10:00:12 »
Kupilem sobie specjalnie vario II zeby moc korzystac z wifi i szybkiego netu do rozmow przez skype ale jaki jest tego sens jesli wyjscie na miasto kosztuje 70groszy za minute.. :o  przeciez taniej jest zadzwonic z komorki..czy znacie inny np. polski program ktory mozna zainstalowac i uzywac za normalne stawki polaczen internetowych czyli ok 30groszy za 3 minuty?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: uzywacie skype? przeciez jest drogi!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2007, 10:36:13 »
Znamy takie gdzie sie placi 4gr/min na wszystkie telefony w europie :) Ale to nie jest program tylko VoIP ale mozna z powodzeniem uzywac na PPC
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2007, 12:34:00 »
Kupilem sobie specjalnie vario II zeby moc korzystac z wifi i szybkiego netu do rozmow przez skype ale jaki jest tego sens jesli wyjscie na miasto kosztuje 70groszy za minute.. :o  przeciez taniej jest zadzwonic z komorki..czy znacie inny np. polski program ktory mozna zainstalowac i uzywac za normalne stawki polaczen internetowych czyli ok 30groszy za 3 minuty?
Nie wiem skąd masz takie drogie rozmowy na skype, ja dzwonie po 8gr/min

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2007, 12:52:13 »
Do dzwonienia po polsce używam komórki. Do dzwonienia do znajomych - Skype, ale tylko w trybie p2p - po podwyżkach żałuję, że wydałem na nich aż 120PLN. Teraz przeskoczyłem na VoIPDiscount - i mam do 300 minut tygodniowo przez 240 dni za 33 PLN (wychodzi kilka centów za godzinę przy max wykorzystaniu) na wszystkie stacjonarne w europie - także kawał świata w tym jest. Potem mogę wykorzystać te 33 PLN na normalne rozmowy, które też nie są drogie. Polecam poczytanie czegoś o firmie Betamax, która realizuje te usługi.
I teraz najlepsze: tu wykorzystywany jest standard SIP, który umożliwia nie tylko gadanie z komputera, ale także z PocketPC (a w WM6 za pomocą wbudowanego klienta SIP). Można także użyć sprzętowej bramki WM6 i korzystać z normalnego telefonu. Ciągle za tę samą cenę.
A skype zostaje jako uniwersalny system komunikacji p2p i nic im się nie płaci.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2007, 12:53:19 »
Nie wiem skąd masz takie drogie rozmowy na skype, ja dzwonie po 8gr/min

+ 17gr. za inicjacje polaczenia...

*

Offline prnit

• *
  • 68
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2007, 15:16:33 »
chcialem sie zalogowac do tego betamaxu ale cala ta ich strona jest tak pokrecona ze niewiadomo o co chodzi...tak nieczytelnej strony to chyba jeszce nie widzialem...no trudno czyli na dzisiaj sa technologiczne mozliwosci rozmawiania taniej przez nasze PDA a nie ma takich operatorow (chociaz na pecety jest ich kilkanascie) zeby uzywac technologii wifi czy umtsu :( jak cos bedziecie wiedziec to dajcie znac..pozdro

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2007, 16:20:24 »
Jakich operatorow? Ci sami operatorzy dzialaja na PC PPC i bramkach, Asterixach itp... Wiec czego nie masz na PPC jeszcze raz bo nie zrozumialem. :-?