Tv Mobilna w PDA

• 23 Odpowiedzi
  • 6050 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MariuszM127

• 9
  • Sprzęt: Mda Vario II
Tv Mobilna w PDA
« dnia: Luty 14, 2010, 15:03:00 »
Witam !

Założyłem stronę, na której umieszczam streamy do kanałów internetowych, z możliwością odbioru w telefonach z systemem z Windows Mobile. Proszę o przetestowanie kilku kanałów, ponieważ sam posiadam tylko Mda Vario II z Windows Mobile 6.1, a nie mam jak przetestować działania serwisu w telefonach ze starszym systemem (chodzi głównie o to, czy starsza wersja mobilego WMP poprawnie odtworzy te streamy).

http://www.tvmobile.vgh.pl
Proszę o uwagi w tym poście.

P.S Jeśli umieściłem temat w niewłaściwym dziale, proszę o przeniesienie.

Z góry dziękuję za uwagi.

Bez rejestracji dostępne są dwa kanały, po zarejestrowaniu jest ich w tej chwili 12.

Właśnie zauważyłem, że te kanały można odbierać także na zwykłym komputerze. :)
I jeśli ktoś znalazłby jakieś działające streamy, to proszę o podanie :)
Z góry dzięki...

Połączone: [time]Luty 14, 2010, 18:26:36[/time]
Od teraz nie trzeba się rejestrować na stronie, aby przetestować kanały.

Telewizję można oglądać również przy pomocy programu Mobilna Tv

Program:
http://w940.wrzuta.pl/plik/3a1lQi5Kz1P/mobilnetv

Screen:
http://img2.pict.com/e5/1f/1d/2878977/0/tvbokiem.jpg

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 23:00:26 wysłana przez MariuszM127 »

*

Offline waclaw

• 270
  • Sprzęt: HTC One Max
Odp: Tv Mobilna w PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2010, 22:31:53 »
heya, pomysł fajny, tylko powiedz, co trzeba mieć, żeby to odpalić na ppc bo ja na swoim TP przez opere mobile próbuje ale kiedy wybieram jakikolwiek kanał to max co się pojawi to kod html :-]
M600i>P535>Diamond>TouchPro>N900>Desire Z>HTC One S>Galaxy Note 2>HTC One Max

*

Offline MariuszM127

• 9
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2010, 16:28:13 »
U mnie od razu po kliknięciu uruchamia się Windows Media Player... Spróbuj włączyć przez Internet Explorer.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 16:33:12 wysłana przez MariuszM127 »

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2010, 20:37:28 »
koledze trzeba wytlumaczyc ja to zrobilem tak :)

wszedlem na strone podana wyzej klikalem na programy i  np ITV wyskakuje komunikat.
kopiuje adres mms://stream.mni.pl/ITV na telefonie wlaczam wmp i nastepnie menu -> liblary -> menu -> open url i tam wpsiujesz adres to jest dluzsza wersja z IE nie sprawdzalem program super ale przydalo by sie napisac cos wiecej jakie lacze musi byc aby to dobrze dzialalo oraz jakies dane np ze 1min to 300kb . to jest bardzo wazne bo zacznie ktos ogladac nabije 500zł roachunke i juz drugi raz na to nie wejdzie :)

*

Offline MariuszM127

• 9
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2010, 20:51:01 »
No to tak:

- Łącze

Zależy od kanału, ale minimum (do poprawnego działania) to bycie w zasięgu 3G lub wifi 256kbps.
Pewnym wyjątkiem są kanały NRJ Hits, Pop Rock, Dance oraz Groove, gdzie zbyt małe może okazać za małe, gdyż kanały te nadają w bardzo dobrej jakości.

- Rachunek (WAŻNE! )

Oglądanie tv przez internet jest opłacalne tylko wtedy, kiedy mamy wykupiony DUŻY pakiet internetowy( np. 100 MB w Mbanku za 5 zł) lub korzystamy z mobilnego internetu na abonament (Iplus). Inaczej tylko wifi.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2010, 10:52:33 »
Witam. Napisałem program który wykorzystuje pomysł MariuszaM127

Prosze testowac i komentowac!!

MobileTV

chciałem dobrze ale musi zostac wrzuta ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 15:14:46 wysłana przez marianpower »

*

Offline waclaw

• 270
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2010, 17:55:12 »
Brawo, na TP śmiga na 3G jak ta lala, normalnie do roboty na nocke dla mnie jak znalazł, marianpower: programik śmiga elegancko i nie trzeba się bawić w kopiowanie linków, zuch chłopak z Ciebie ;-) <bravo>

*

Offline wal24

• 368
    • Hobby
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC LEO
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2010, 18:03:22 »
Fajnie by było, żeby można było wybrać program który ma otwierać kanał (np. CorePlayer). U mnie na HTC Touch HD przy otwieraniu za pomocą MWP czarny ekran.
ROM: MeLoN-HD2_1.7 23152-3.14 PLK,  Radio: 2.15.50.14, HSPL: 2.08

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2010, 18:12:46 »
Fajnie by było, żeby można było wybrać program który ma otwierać kanał (np. CorePlayer). U mnie na HTC Touch HD przy otwieraniu za pomocą MWP czarny ekran.
program korzysta w windows maedia playera który MUSI być w katalogu Windows!  - zobaczymy co da sie zrobic narazie z braku czasu dostepny tylko wmp który kazdy posiada

Czarny ekran tez mam gdyż nie wszytskie programy dziaja jak nalezy :( ale nad tym pracujemy!

Postaramy dodac się wiecej polskich programów i oczywiscie ozywic program jakas ciekawa grafiką (mam nadzieje że nie myślieliscie ze program bedzie tak wyglądal) :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOWA WERSJA - Różni się tylko wyglądem!  MobileTV Wersja 1.1

« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 19:15:06 wysłana przez marianpower »

*

Offline MariuszM127

• 9
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 17, 2010, 20:55:55 »
Telewizję mobilną będzie można oglądać na dwa sposoby:

- dzięki programowi napisanemu przez marianpower'a

- Bezpośrednio ze strony (to dla tych, którzy nie chcą instalować w swoich ppc programu).

Dodatkowo na stronie zamierzamy otworzyć także serwis VOD (jeśli oczywiście chcecie :P) oraz dodawać nowe kanał ;)

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 17, 2010, 21:01:25 »
Zapomniałeś o 3cim sposobie - technologii DVB-H :) w wybranych urządzeniach.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline MariuszM127

• 9
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 17, 2010, 22:04:55 »
To już jest działka info-tv-fm... ;) ;)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 18, 2010, 11:55:01 »
małe wyjaśnienie co do czarnego ekranu w wmp.
spowodowane jest to prędkoscią lacza !! do ogladania strumieni poprzez gsm potrzebny jest minimum 3g bez tego zasiegu niema nawet co odpalać. Testowalem wczoraj w pracy przy zasiegu EDGE i ładowało się bardzo dlugo i jak już sie załadowało to strasznie skakało!

*

Offline waclaw

• 270
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 18, 2010, 15:00:02 »
ja mam następujący problem, kiedy odpalam jakiś program np tv polonia czy 4fun tv to po załadowaniu leci zawsze ten sam fragment np na 4fun o jakims kierowcy autobusu :-) i jak sie skończy to rozłącza i przy ponownym połączeniu leci od początku, coś trzeba jeszcze pokomibnować ?

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 18, 2010, 15:09:56 »
to niestety jest taki program (intro) tez to zauwazyłem i nie wiem po co wogule coś takiego robić? ale nazywaja to telewizja wiec niech bedzie. program jest we wczesnej fazie testów. myślę ze niedzialajace oraz programy intro bedą usuwane z programu ale puki co niech bedzie.

*

Offline MariuszM127

• 9
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 21, 2010, 23:05:57 »
Od dziś, aby korzystać z telewizji bezpośrednio ze strony, trzeba będzie się zarejestrować.

Połączone: Luty 24, 2010, 22:08:02
Od 1 marca 2010 do ZDF przestaje być kanałem testowym, i na stałe wchodzi do oferty tv mobile. W dzisiejszym dniu pojawił się pierwszy kanał HD. Jest on nadawany w języku czeskim.

27 marca do oferty zostaną dodane dwa atrakcyjne kanały, które w tej chwili pozostaną tajemnicą.

Mam nadzieję, że niedługo wyjdzie kolejna wersja programu Tv Mobilna, w której ujęte zostaną nowe kanały. :)
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 22:08:02 wysłana przez MariuszM127 »

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 02, 2010, 18:50:26 »
Wszystko w jak najlepszym porządku, świetna strona ! Gratuluję pomysłu :)

Jeśli to możliwe, proponuję stworzenie cos na wzór VOD - stron z filmami bez limitu.

Pozdrawiam :D

*

Offline MariuszM127

• 9
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 06, 2010, 21:40:05 »
Wszystko w jak najlepszym porządku, świetna strona ! Gratuluję pomysłu :)

Jeśli to możliwe, proponuję stworzenie cos na wzór VOD - stron z filmami bez limitu.

Pozdrawiam :D

Też nad tym myślałem, i wydaje mi się, że uda mi się to zrobić. :)

Usługa powinna wystartować najpóźniej 31 marca, a dostęp do będą mieli tylko aktywni użytkownicy strony www.tvmobile.vgh.pl

Zapraszam do rejestracji ! ;) ;)

P.S Planuję także możliwość oglądania paru podstawowych kanałów bez rejestracji - w celu sprawdzenia przez gości jakości kanałów.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 12, 2010, 23:52:29 »
Witam wszystkich po małej przerwie :) musze się pochwalic ze nie obijałem się przez ten czas i wiem juz że :
Aby programy działały na Windows Media Player na pockecie stream musi zaczynac sie od mms:// jest to protokół przesyłania danych wymyślony przez Microsoft. Wiecej do poczytania http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/distribute.aspx.
 Jeśli wgłębicie sie w temat przeczytacie a nawet pokaza wam filmik jak odpalic WMS (Windows Media Service) u siebie w domu. (niestety zalecenia to Windows Server) ale da sie zrobić dokładnie wszystko: nadawać na żywo, video na zyczenie VOD oraz puszczanie jakiegos pliku lub playlisty. Ja mam widnows server ale nie w stakiej wersji jak powinna byc wiec bede go przeinstalowywal jak tylko znjade chwile i testował!
Jeśli chodzi o inne odtwarzanie danych oczywiscie da się ale musi byc napisany player obslugujący flasha.

przykład :     mms://STREAMTV.ESKA.PL:6000/ESKATV

Mam zamiar napisac program przy współpracy ze stroną www.freewarepocketpc.net  gdzie bedzie najwieksza baza dancyh programów działajacych na pocket pc .
Teoretycznie taka baza juz isnieje na stronie http://www.freewarepocketpc.net/watch-live-tv-and-listen-radio.php ale wiele z tych plików nie działa.

Dlatego mam proźbę

Jeśli macie trochę czasu to przetestujcie te programy które działaja a które nie. Jest ich tam ok 300- 400 a ja sam nie jestem w stanie tego zrobić wiec jeśli macie troche czasu i chcecie pomóć przy powstawaniu programu to bede bardzo wdzieczny.

Jesli chcecie testowac to proponuję zeby napisac np jaki dział sie przerobiło i jakie kanały działały tak zeby nie robił ktoś tego 2 razy(szkoda czasu)

Ja ostatecznie kończe juz pisac program do słuchania radia interetowego(działa na zasadzie telewizji)
Posiadał bedzie ok 300-400stacji radiowcyh z całego świata dostępnych w Windows Media Player  w zakładce tuner radiowy.

No to chyba na razie tyle :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2010, 23:54:50 wysłana przez marianpower »

*

Offline dzikkk

• **
  • 106
  • Sprzęt: Mio p550+hx2790+4GB+8GB+e51
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 03, 2011, 19:25:28 »
Dopisze ktoś w tym progranie Eurosport ?
99,9% ludzi czyta posty z ręką na myszce ...teraz nie sciągaj juz za późno ;)

*

Offline Qklux

• 254
  • CS 1.6 addict
  • Sprzęt: LOOX_420 HTC_Hermes LG_Swift_L5
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 03, 2011, 23:01:46 »
Musze przyznac , ze program jest niezly, ale czy mozna liczyc na nastepna wersje albo wspomniany powyzej programik do radia?

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 04, 2011, 11:14:00 »
programik do radia istnieje jest pare postów nizej i nosi nazwe openwebradio.

Nowej wersji progamu do TV nie plnuje gdyż chyba nikt tego nie używa ostatni byl moj post z 12 marca i echo. jesli bedzie jakies zainteresowanie + jesli poda ktoś pare ciekawych linków moze dodam je do programu (o ile jeszcze mam gdzies ten projekt na dysku)

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 07, 2011, 23:06:24 »
ok znalazłem projekt wiec można by rozwiąć  nieco ten projekt.

Potrzebne jest to tego zainteresowanie - nie będę tego robił dla jednej osoby oraz dodanie przynajmniej 20 - 30 nowych programów.

prosi bym osoby zainteresowane o dodawanie linków do stacji tv w tym wątku wraz z nazwa miniaturką logo oraz krótkim opisem

tutaj jest pokaźna lista stacji lecz działa może 10%

http://www.freewarepocketpc.net/watch-live-tv-and-listen-radio.php

*

Offline PyToN

• **
  • 174
  • Sprzęt: Dell X51v 625MHz | Gigabyte U60 | HTC Touch Pro
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 08, 2011, 17:52:44 »