TCPMP [ Odtwarzacz filmów z napisami ] wersja polska.

• 718 Odpowiedzi
  • 244063 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: TCPMP [ Odtwarzacz filmów z napisami ] wersja polska.
« Odpowiedź #180 dnia: Luty 14, 2007, 16:32:31 »
OK. I teraz juz chyba ostatni problem jaki chcialbym obciazyc Twoja glowe a mianowice : wylaczam pocketa normalnie przyciskiem sieci ( przy pelnej  baterii i zamknietych wszystkich programach - sprawdzam w zakladce pamieci ) a na drugi dzien mam problem z wlaczeniem ( uruchomiona autoblokada) musze przycisnac kilka razy i widze ze cos tam na ciemnym ekranie widac czyli jaka aplikacja pracuje i tak baterii jest 3/4 a w uruchomionych programach , w zakladce pamiec  jest wlaczony activsync. Zainstalowalem patch usuwajacy problem wybudzania ze standbaya i ciagle cos mi rozladowuje baterie. Moze wiesz cos na ten temat ?

*

nothin

« Odpowiedź #181 dnia: Luty 14, 2007, 17:31:51 »
mam wrażenie, że wygaszasz ekran zamiast wyłączać pocketa...
Spróbuj przytrzymać przycisk power.
Pytanie, czemu pocket nawet z wygaszonym ekranie nie wyłacza się sam przy nieużywaniu, jeśli założymy właśnie, ze wygaszasz a nie wyłączasz maszynę... musisz mieć jakiś soft w tle, który zapobiega wyłączaniu w stanie idle...
a moze ktorąś z notifications budzi maszynę i potem sięnie wyłącza?
Trudno przewidzieć, co to szczerze mówiąc...
Takie luźne przypuszczenia...

« Odpowiedź #182 dnia: Luty 14, 2007, 18:21:06 »
ale ja dokladnie odroznic wylaczenie od wygaszenia ekranu ? sa dni ze jest ok ale sa takie o jakich pisalem wczesniej. Naprawde,  za mnogosc wiedzy jaka mi przekazales i  niemalze,  doradztwo personalne , czuje sie zobowiazany.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #183 dnia: Luty 14, 2007, 18:21:08 »
Cytat: "egisek"
OK. I teraz juz chyba ostatni problem jaki chcialbym obciazyc Twoja glowe a mianowice : wylaczam pocketa normalnie przyciskiem sieci ( przy pelnej  baterii i zamknietych wszystkich programach - sprawdzam w zakladce pamieci ) a na drugi dzien mam problem z wlaczeniem ( uruchomiona autoblokada) musze przycisnac kilka razy i widze ze cos tam na ciemnym ekranie widac czyli jaka aplikacja pracuje i tak baterii jest 3/4 a w uruchomionych programach , w zakladce pamiec  jest wlaczony activsync. Zainstalowalem patch usuwajacy problem wybudzania ze standbaya i ciagle cos mi rozladowuje baterie. Moze wiesz cos na ten temat ?

Jaki masz sprzęt? Jaki system? Jeśli WM5, to włączający się automatycznie ActiveSync rozładowuje baterię. Poszukaj na forum sposobu z "fake serverem".

« Odpowiedź #184 dnia: Luty 14, 2007, 18:22:19 »
Mio P350 z systemem WM5 . OK . Juz szukam .

« Odpowiedź #185 dnia: Luty 14, 2007, 18:59:18 »
przeszukalem forum i nic nie znalazlem.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #186 dnia: Luty 14, 2007, 19:48:25 »
bardzo kiepsko szukałeś, twój problem to znany bug w WM5 i rozwiązanie było podawane milion razy

« Odpowiedź #187 dnia: Luty 14, 2007, 19:51:07 »
Panowie ! nie teroryzujcie tylko  pomozcie znalesc . W 70` tez pytal czy pomozecie :)))

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
« Odpowiedź #188 dnia: Luty 14, 2007, 21:14:03 »
Co prawda cytat dotyczy problemow z kartą SD, ale procedura tworzenia tzw 'fake servera' jest taka sama ;)

"Hey guys,

I was having a similar problem with the hx2495.
When it was off for a few hours or more, it would not turn on, and the battery would be very low and had to soft reset. I found another thread that attributed the problem to ActiveSync w/ WM 5.0. You need to set Activesync on the Ipaq to manual schedule. You can do this by adding a fake exchange server connection -> ActiveSync -- Menu -- Add Server Source -- Enter an Ip address like "1.1.1.1" -- enter anything in the next 3 windows. After the fake exchange server is set, Menu/Schedule is available. Set both windows to Manual. Then, go back to connections and delete the fake exchange server.

That did it for me, I had no problems ever since."

« Odpowiedź #189 dnia: Luty 14, 2007, 22:07:03 »
nie rozumiem ostatniego zdania . Z ktorych polaczen mam usunac ten serwer ?

« Odpowiedź #190 dnia: Luty 14, 2007, 22:12:14 »
usunalem ten lewy serwer z harmonogramu w activ synku na pececie !? Dobrze ?

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #191 dnia: Luty 17, 2007, 14:34:48 »
Udało się komuś przesunąć napisy na czarny pasek "pod film" czy niestety jest to nadal nie możliwe w tej wersji???

Jakoś tak lepiej mi sie ogląda jak mam cały ekran z filmem czysty ;) bo napisy to dla mnie bardziej dodatek ... i lepiej jak są na dole

Cytat: "egisek"
nie rozumiem ostatniego zdania . Z ktorych polaczen mam usunac ten serwer ?

z tych w pockecie w active sync
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

nothin

« Odpowiedź #192 dnia: Luty 17, 2007, 15:40:26 »
/hklm/software/tcpmp/subt
wartość 23.

Odpowiada za pozycję pionową, po zmianie wartości mieszczącej się w 23 możnaby oczekiwać przesunięcia pod film, ale...to nie działa chyba. Tzn nie mam w tym momencie filmu panoramy, ale po odpaleniu tcpmp ujemne wartosci wracają do poprzednio wpisanych(ciekawe skąd pamieta poprzednią wartość).. choć na ekranie mam wrazenie, że są przesunięte nizej, niż by to wynikało z ustawienia.
Ale raczej wątpię, żeby to było możliwe...sprawdźcie na jakimś panoramicznym..

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #193 dnia: Luty 17, 2007, 16:07:09 »
u siebie efektu nie zauważyłem
 niestety :(
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

nothin

« Odpowiedź #194 dnia: Luty 17, 2007, 19:34:44 »
tłumaczyłem już ,czemu się nie da, ale skoro znalazłem wartośc w regu, warto było sprawdzić...

btw, odkryłem nową wersję pocketdivxencodera 0.3.9.
Nie widzę żadnych widocznych gołym okiem zmian, aczkolwiek jakość obrazu wynikowego jest rewelacyjna.

kolejne zastosowanie tcpmp okryte przez DinthKSC - tcpmp moze służyć do odtwarzania chiptuneów z atari xl(!!!).

thx DinthKSC za ten find.

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
« Odpowiedź #195 dnia: Luty 24, 2007, 17:45:53 »
Co zrobić żeby po naciśnięciu zakończ w TCPMP nie wychodził mi ogólnie z przeglądarki tylko poprostu z programu ??
Pozdr

*

Offline redharry

• **
  • 245
« Odpowiedź #196 dnia: Luty 25, 2007, 12:57:54 »
problem rozwiązany  :P
Pozdr

*

Offline redharry

• **
  • 245
« Odpowiedź #197 dnia: Marzec 04, 2007, 20:42:32 »
Mam inne pytanie co ma się bardziej do jakości odtwarzanych filmów pamięć ram czy szybkość procesora ??
Pozdr

« Odpowiedź #198 dnia: Marzec 06, 2007, 16:21:49 »
Witam

czy jest jakis program który tez odtwarza napisy i film jednoczesnie bo tcpmp jak sie ustawi na gdi lub inny procerso graficzny to traci on na jakosci i to mocno, moge tez kupic jakis program który odtwarza napisy i flim jednoczesnie podajcie jaki program tez ma takie funkcje zeby napisy były

Marek Pozdrawiam

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #199 dnia: Marzec 06, 2007, 16:43:40 »
redharry: szybkosc oczywiscie.

*

nothin

« Odpowiedź #200 dnia: Marzec 06, 2007, 17:15:38 »
Cytat: "Danzel1616"
Witam

czy jest jakis program który tez odtwarza napisy i film jednoczesnie bo tcpmp jak sie ustawi na gdi lub inny procerso graficzny to traci on na jakosci i to mocno, moge tez kupic jakis program który odtwarza napisy i flim jednoczesnie podajcie jaki program tez ma takie funkcje zeby napisy były

Marek Pozdrawiam

daj znać, jak znajdziesz.

« Odpowiedź #201 dnia: Marzec 06, 2007, 17:30:08 »
Witam wiec nie ma programu innego tak ??? a tego tcpmp to kto stworzył ?? podaj adres tej firmy moze maja jakis dobry programik ale płatny to nawet kupie go

*

nothin

« Odpowiedź #202 dnia: Marzec 06, 2007, 17:38:00 »
twórcy są tu:
http://www.corecodec.com/

dokładnie można zobaczyć w czym problem z napisami tu:
http://coreplayer.com/content/view/28/44/

Subtitles
Future versions of CorePlayer Professional will support SRT/SMI/SMIL subtitles

future,sweeet future...singg w' me.

Obraz jest świetny, za 20$.

Założyłbym się, że podpięcie do Coreplayera istniejącej wtyki do napisów z TCPMP to kwestia paru godzin + rozmowa z jej twórcą, strona twórcy pluga do napisów znikła nagle i niespodziewanie, autor chyba się nie dogadał co do dzielenia zysków z Coreplayera, i panowie mają problem....
No cóż.

*

Offline zebek6

• 25
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #203 dnia: Marzec 21, 2007, 10:00:58 »
Witam
prosze aby mi ktos pomogl z napisami zainstalowalem na palmax-holux tcmp stracilem 2 noce i napisow niema probowalem chyba juz wszystkiego jednej wersi tcmp i drugiej gdy klikne na ikonke napisow wyskakuje blond brk skojarzonych aplikacji a tcmp wogle napisow nie widzi napisy sa oczywiscie przerobione na smi tcmp w opcjach jak klikne na subtitle to wszystki to wyskakuja jej funkcje ktore sa przygaszone i nie aktywne moz ktos wie gdzie tkwi blond pozdrawiam

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #204 dnia: Marzec 21, 2007, 10:24:34 »
zebek6
nie masz klikać na napisy, napisy mają być w tym samym katalogu co film i nazywać się tak samo (czyli masz obok siebie 2 pliki np. film.avi oraz film.smi). Jeśli opcje subtitle są wyszarzone, to najprawdopodobniej plik z napisami nazywa się inaczej niż film - przynajmniej u mnie tak jest

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 21, 2007, 10:33:12 »
ikonę napisów w TCMP??

wgrywałeś program z tej paczki przygotowanej w tym wątku??

Jaki rodzaj kodowania wideo wybrałeś??

*

Offline zebek6

• 25
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 21, 2007, 10:36:07 »
Npisy i film maja taka sama nazwe sa w jednym katalogu tmpc jest na karcie pamieci a katalog z filmem w tmpc

*

Offline zebek6

• 25
« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 21, 2007, 10:51:34 »
wgralem tcpmp081pl i ten starszy tez probowalem zaznaczlem rozne kodeki i nic do przerabiania napisow uzywalem Subtitle Workshop ale dlaczego na tmpc jak wcisne subtitle to powiazane z nim funkcje sa nie aktywne

*

Offline meverick1

• 26
  • MDA Vario (m3000) + 2 GB + GPS Navible toshiba g90
  • Sprzęt: Wizard + GPS Navible--Toshiba g900 8GB
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 21, 2007, 13:02:59 »
Witam. Prześledziłem cały wątek, ale nie znalazłem odpowiedzi. A mianowicie: jak zmienić KOLOR NAPISÓW. zmieniałem już w Subtitle Workshop ustawienia->ustawienia wyjściowe -->.SAMI czcionkę na kolor np żółty, ale dalej nic, zmieniałem w pliku wyjściowym xxx.smi w linii
"P {margin-left: 29pt; margin-right: 29pt; font-size: 24pt; text-align: center; font-family: Tahoma; font-weight: bold; color: #FFFF00; background-color: #000000;}      .SUBTTL {Name: 'Subtitles'; Lang: en-US; SAMIType: CC;}"
kolor z FF0000 na #FFFF00 i dalej nic zawsze są białe.
czy ktoś się tym bawił i udało sie zmienić kolor napisów ??
MDA Vario (m3000) + 2 GB + GPS Navible => toshiba g900 8GB

*

nothin

« Odpowiedź #209 dnia: Marzec 21, 2007, 15:14:55 »
Cytat: zebek6
wgralem tcpmp081pl i ten starszy tez probowalem zaznaczlem rozne kodeki i nic do przerabiania napisow uzywalem Subtitle Workshop ale dlaczego na tmpc jak wcisne subtitle to powiazane z nim funkcje sa nie aktywne

funkcje NIE SĄ AKTYWNE gdy nie odgrywasz filmu, to raz, dwa napisów nie będzie, gdy w video nie będzie gapi lub gdi. Generalnie - wyszarzone menu subtitles oznacza, ze napisy po prostu nie są wgrane, z tej, lub innej przyczyny.
Na pewno to smi?
innych pomysłów nie mam... moze poza nazwą filmu i napisów, mają być takie same.

co do koloru napisów, nawet nie pomyślałem o próbie zmiany...wątpię, zeby się dało. Ten plugin to minimum...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2007, 16:29:06 wysłana przez nothin »