TCPMP [ Odtwarzacz filmów z napisami ] wersja polska.

• 718 Odpowiedzi
  • 242284 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline m-one

• **
  • 118
Odp: TCPMP [ Odtwarzacz filmów z napisami ] wersja polska.
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 08, 2007, 21:29:51 »
Siemka

Mam maly problemik: Otoz robilem wszystko wedlug przewodnika (z tym ze napisy konwertowalem w SubEdit player), krok po kroczku ale coz zawsze musi byc pod gorke... Nie widze napisow. Zmienialem nazwy - nic. Zmienialem tryby video miedzy ATI Imageon, GAPI, GDI - nic. Probowalem chyba wszystkiego oczywiscie z mizernym skutkiem. Moze macie jakies pomysly??? Co moze byc nie tak???

Pozdr

*

nothin

« Odpowiedź #151 dnia: Luty 08, 2007, 22:11:15 »
te same nazwy filmu i napisów + paczka z linka?
czy te napisy działają na pececie?

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
« Odpowiedź #152 dnia: Luty 08, 2007, 22:47:53 »
Więc poradzicie coś z tymi literami ??
Pozdr

*

Offline alzail

• **
  • 118
    • http://www.barbesale.pl
« Odpowiedź #153 dnia: Luty 09, 2007, 22:01:50 »
mam pytanie, czy ktoś znalazł już rozwiązanie problemu odtwarzania filmów na w TCPMP na Tytn ? mi się udało to że jak przełączam na ati imageon (bez dekoder) to po przewroceniu obrazu do poziomu obraz jest ok ale jak sie powróci do obrazu  pionu to już obraz szaleje tak jak pisał o tym Jakub w teście Tytn.

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
« Odpowiedź #154 dnia: Luty 10, 2007, 10:21:20 »
To jak załatwić te polskie litery w napisach do filmów??? :S
Pozdr

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #155 dnia: Luty 10, 2007, 10:25:37 »
redharry - nie jesteś tu jedyny, a chyba wszyscy umieją czytać. Powtarzanie 10 razy pytania, na które nie znamy odpowiedzi nie spowoduje, że odpowiedź się sama urodzi. Przestań, proszę, zachowywać się, jakbyś pisał swój własny blog, albo był królem Świata i nie zaśmiecaj wątku powtarzanym natrętnie pytaniem. Przyjmij, że nie istnieje obowiązek rzucania wszystkiego i zajmowania się rozwiązaniem twojego drobnego kłopociku. Brak odpowiedzi oznacza brak wiedzy użytkowników na ten temat.

*

nothin

« Odpowiedź #156 dnia: Luty 10, 2007, 16:40:20 »
inaczej.. brak odpowiedzi oznacza brak pomysłu na pomoc, bo mam wrażenie, ze juz to pisałem raz wcześniej...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #157 dnia: Luty 10, 2007, 16:56:55 »
Też prawda, nothin, właśnie zauwazyłem, bo przejrzałem jeszcze raz ten wątek. Niektórzy są jednak nienauczalni - piszesz rozwiązanie, a taki robi na odwrót i jeszcze się wścieka, że nie działa. Bo w końcu jesteś od tego, żeby mu to zrobić, nie? Brak słów... A przecież Twoje instrukcje są bardzo czytelne, jak zwykle. Anyway, dzięki za świetną robotę.

« Odpowiedź #158 dnia: Luty 11, 2007, 22:03:59 »
Skad sciagnac ten programik ? I dlaczego w twoich zrzutach z ekranu w menu odtwarzacza masz zakladke subtitle a w moim nie ma ???

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #159 dnia: Luty 12, 2007, 11:27:45 »
Jezu! Poczytaj wątek dobrze od początku - nothin wszystko opisał, załączył paczkę z TCPMP 81, a w nim JEST opcja napisów. Nie ma innej wrsji 81 bez napisów.

*

nothin

« Odpowiedź #160 dnia: Luty 12, 2007, 11:40:01 »
relax... zabawnie trochę jawi mi się Twój podpis 6nt wobec powyższego, :) ..

Paczka zawiera kilka wtyczek, których nie ma w dystrybucji podstawowej.
Stąd napisy.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #161 dnia: Luty 12, 2007, 11:44:54 »
No, dobra. Fakt - widać źle zrozumiałem co napisałeś, a jak pisałem - u mnie TCPMP 81 jest zaszyty w ROMie ze wszystkimi wtykami. Ale można ściągnąć TCPMP w tej wersji i no problemo. Jak się twoje dodatki do 7-ki doda, to z tego co widziałem u innych użytkowników, też działa. Chodzi mi tylko o to, że wystarczy czytać...

Ale faktycznie trochę tu "popłynąłem", jak mawiają dziennikarze  :oops:

*

nothin

« Odpowiedź #162 dnia: Luty 12, 2007, 15:45:20 »
no właśnie zabawne jest to ,ze to Twoj podpis/status/sig czasem mnie ostatnio hamuje przed wybuchowymi komentarzami, więc, gdy zobaczyłem Twój ostatni wpis, hhheh....
Dziwię się niezmiernie, że ludzie nie czytają i jakby boją się po prostu przetestować tej "mojej" paczki....
Może tylko ja robię, co się da z danym softem i gdy już nic wiecej nie wymyślę, czasem zdarza mi się pytać..lub szukać innych rozwiązań...nie wiem.

co do tych zaszytych wersji:

żaden, powtarzam żaden problem w dograniu/nadpisaniu tcpmp, czy jego składników tymi z "mojej" paczki, który masz w romie, oczywiście, fizycznie nie ingeruje to w ROM, ale dla maszyny jest to realna podmiana, możnaby teoretycznie nawet podmieniać sterowiniki itp tą metodą bez obawy o pernamentne uwalenie sprzętu - dla systemu nadpisany plik jest jedynym używanym.

Więc polecam, nawet dla testów, oczywiście po backupie, bo odkręcenie czasem może być kłopotliwe...

albo po prostu wystarczy rozpakować paczkę na kartę gdzieś.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 12, 2007, 16:23:32 »
Wiem, nothin, że mogę Twoją paczkę nadpisać. Nie potrzebuję tego jednak z dwóch powodów:
1. na tym co mam wszyte w ROM mam pełną obsługę napisów (sprawdziłem - łącznie z polskimi znakami odtwarza się wszystko)
2. ja w zasadzie napisów nie potrzebuję, bo rzadko oglądam filmy inne niż anglojęzyczne, a z angielskim nie mam absolutnie problemów (trochę miałem przy Trainspotting, ale bardziej z ich "szkocczyzną").

Niemniej chwała Ci za to, że tak dużo fajnych rzeczy robisz - wierz mi, że wielu jest przeszczęśliwych. Ja np. skorzystałem z dosboxa z settlersami. Jeszcze za bardzo nie pograłem, ale krótki teścik wypadł bardzo miło, więc jak gdzieś będę jechał pociągiem (a rzadko jeżdżę inaczej niż autem za kierownicą) to na 100% wypełnię czas tą gierką...

« Odpowiedź #164 dnia: Luty 12, 2007, 17:35:28 »
Jestem nowy w temacie wiecz wybaczcie jesli pytania nie beda precyzyjne: dlaczego paczka 0.81 nie instaluje sie przez ASync tylko trzeba ja przeniesc recznie ?

*

nothin

« Odpowiedź #165 dnia: Luty 12, 2007, 18:52:05 »
Cytat: "egisek"
Jestem nowy w temacie wiecz wybaczcie jesli pytania nie beda precyzyjne: dlaczego paczka 0.81 nie instaluje sie przez ASync tylko trzeba ja przeniesc recznie ?

97% softu, który używam na codzień jest w tej formie. po prostu:
- nie ma, jak dla mnie sensu ładować programu do RAMU( a bez cabintl program lądowałby w RAMIE..zwykle),
- nie umiem zrobić caba,
- nie mam takiej potrzeby, wystarczy mieć czytnik, trochę dobrej woli i można kopiować co tylk osie chce w szybki sposób - p rozpakowany katalog z TCPMP,
- nie użyłem activesynca od pół roku.
btw, dopisz swój sprzęt do profilu - przydaje się na przyszłość...

Cytat: "6nt"
Wiem, nothin, że mogę Twoją paczkę nadpisać. Nie potrzebuję tego jednak z dwóch powodów:
1. na tym co mam wszyte w ROM mam pełną obsługę napisów (sprawdziłem - łącznie z polskimi znakami odtwarza się wszystko)
2. ja w zasadzie napisów nie potrzebuję, bo rzadko oglądam filmy inne niż anglojęzyczne, a z angielskim nie mam absolutnie problemów (trochę miałem przy Trainspotting, ale bardziej z ich "szkocczyzną").

Miałbym prośbę, o ile tcpmp jest u ciebie w romie w odrębnym niż sys katalogu, zgraj mi go. jeśli jest porozrzucany, darujmy sobie, ale chętnie bym to obejrzał, porównał wersje plików itp.

Co do napisów, teraz do końca nie pamiętam, czemu w ogóle zachciało mi się to opisac, bardzo chętnie na dziś prowadzenie tego wątku oddał komukolwiek...

« Odpowiedź #166 dnia: Luty 12, 2007, 20:33:10 »
dzieku wielkie za odpowiedz. ja jestem troszke zakrecony i lubie miec wszystko pukladane a problem polega na tym ze przy przerzucaniu recznym nie ma mozliwosci wyciagniecia skrotu do danego programiku i to jest irytujace. bawie sie intensywnie tym mio - jest super- szczegolnie internet via wifi mnie rajcuje. dzieki raz jeszcze , zadko trfia sie teraz na uczynnych ludzi :)))

*

nothin

« Odpowiedź #167 dnia: Luty 12, 2007, 20:44:15 »
chcesz opis czym jest skrót na ppc?
ok...

prawy przycisk myszy na pulpicie w pececie
nowy dokument tekstowy
wpisujesz:
liczba#"\ścieżka"
przykład:

20#"\sd card\tools\tcpmp81pl\player.exe"

zapisujesz
zmieniasz rozszerzenie na lnk i nazwę pliku na cokolwiek.
przegrywasz do pocketa

masz skrót...masz ikonę, masz wolność wyboru.
zawsze.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 12, 2007, 21:54:11 »
popatrzę gdzie to mam i dam Ci znać. Oczywiście jak będę umiał. Niestety, dość słabo się znam i nie jestem pewien swoich umiejętności. Gdybyś chciał sam pogrzebać przy pomocy jakiegoś programiku do przeglądania ROMów (podobno takie są - widziałem gdzieś na jakimś zagranicznym forum), to w przyklejonym poście dot. instrukcji upgrade ROM do A701 (forum Mitac oczywiście) jest link do stronki m. in. z ROMem R024, w którym TCPMP się znajduje w najnowszej wersji.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #169 dnia: Luty 12, 2007, 21:55:24 »
Cytat: "nothin"
ok...

nowy dokument tekstowy
wpisujesz:
liczba#"\ścieżka"
przykład:

zapisujesz
przegrywasz do pocketa

zawsze.

Można prościej - "kopiuj" i "wklej skrót", hihihi...

« Odpowiedź #170 dnia: Luty 12, 2007, 22:15:54 »
Szczerze- to troszke to skomplkokowane z tym skrotem ale poprobuje :)))
Korzystajac z okazji zapytam o jeszcze jedna rzecz : mam tom tom 5+crack i zgodnie z instrukcja powinienem wrzucic go na karte przez czytnik( nie przez async ) i po wlozeniu karty do ppc powinna sie uruchomic instalka. U mnie sie nie uruchamia - w czym moze lezec problem ? Macie u mnie piwko za pomoc tylko musimy sie spotkac :))

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 12, 2007, 22:19:24 »
Cytat: "egisek"
Szczerze- to troszke to skomplkokowane z tym skrotem ale poprobuje :)))
Korzystajac z okazji zapytam o jeszcze jedna rzecz : mam tom tom 5+crack i zgodnie z instrukcja powinienem wrzucic go na karte przez czytnik( nie przez async ) i po wlozeniu karty do ppc powinna sie uruchomic instalka. U mnie sie nie uruchamia - w czym moze lezec problem ? Macie u mnie piwko za pomoc tylko musimy sie spotkac :))

UWAŻAJ!!!! Przeczytaj regulamin Forum i nie spodziewaj się odpowiedzi na to akurat pytanie.

« Odpowiedź #172 dnia: Luty 12, 2007, 22:32:25 »
zapoznam sie z nim niechybnie ! dzieki wielkie ! mam prywatny adres :)))

*

nothin

« Odpowiedź #173 dnia: Luty 12, 2007, 22:42:24 »
Cytat: "6nt"
Cytat: "nothin"
ok...

nowy dokument tekstowy
wpisujesz:
liczba#"\ścieżka"
przykład:

zapisujesz
przegrywasz do pocketa

zawsze.

Można prościej - "kopiuj" i "wklej skrót", hihihi...

myślę, że rzeczywiście mozemy się pośmiać, lol.
przesadziłem z tym po prostu.

« Odpowiedź #174 dnia: Luty 13, 2007, 20:47:31 »
Panowie ! czy liczba  w sciezce ma znaczenie ? jaka nadac poczatkoa sciezke gdy program jest na pockecie w programach files ? nie denerwujcie sie  jestem poczatkujacy :))) Pozdrawiam Egisek

*

nothin

« Odpowiedź #175 dnia: Luty 13, 2007, 21:16:07 »
śmiesznośc psiu polega na tym, ze naprawdę akurat zachciało mi się opisać najtrudniejszą metodę chyba..
łatiwejk jest ściagnąć totalcommandera na ppc i tam jest opcja z menu...
explorera z ppc nidgy nie opdaliłem, moze i tma się jakoś da...
jak 6nt mówił - wytnij wklej skrót...
liczba chyba nie ma znaczenia, przyjnajmniej w testach nie widze żadnego wpływu na kolejnośc w menu start...

« Odpowiedź #176 dnia: Luty 13, 2007, 22:00:15 »
Ok, to aby nie komplikowac tego jeszcze bardziej zalozmy ze : mam tcpmp na sd  w programach files jako folder tcpmp081pl, gdybys byl tak mily i napisal mi taka sciezke a ja to przecwicze na swoim kompie . Gdy naucze sie tego raz bede wiedzial na przyszlosc i prosz ejeszcze o wzor sciezko gdy program jest na pockecie w programach files . OK? Dzieki wielkie. Widze ze masz do tego smykalke. Pozdrowka

*

nothin

« Odpowiedź #177 dnia: Luty 13, 2007, 22:24:18 »
20#"\program files\tcpmp81pl\player.exe"

20#"\sd card\program files\tcpmp81pl\player.exe"

trochę zabawna sprawa z tym skrótem...bo
inna metoda to  explorer z pocketa, wchodzisz w katalog tcpmp, przytrzymujesz stylus na player.exe, copy i potem z menu na dole  wklej skrót/paste shortcut.
gotowe.
ale gdzieżbym pomyślał o tej metodzie :) ...
skrót wtedy można juz przerzucać choćby do /windows/start menu.

« Odpowiedź #178 dnia: Luty 14, 2007, 00:05:44 »
super, dzieki . Ja poszperalem jeszcze troszke i zrobilem jeszcze inaczej : utworzylem skrot do exe, skopiowalem skrot do windows/menu start i pojawil sie bez problemu .  Powiedz mi jeszcze skad sciagnac  programik Subtitle workshop, gdyz nadal mam problem z zaczytaniem tekstu do filmow. Przeczytalem co bylo powyzej na ten temat ale nei umiem przekonwertowac tekstu z .txt do .smi. W wersji 0.81 zakladka subtitle jest wyszarzona i tam nic nie da sie ustawic . Moze powielam pytania poprzednikow ale nie  wylapalem szczegolu ? Odpowiedz gdy znajdziesz czas . Pozdrowka Egisek

*

nothin

« Odpowiedź #179 dnia: Luty 14, 2007, 00:59:04 »
zakładka bedzie wyszarzona.
bo nie wgrałeś napisów.

konwertujesz napisy na pececie programem subtitle workshop, po prostu wgrywasz napisy do tego programu i od razu klikasz save, tam wybierasz "sami captioning" i zapis. potem dopasowujesz nazwy filmu i napisów( czyli film.avi i film.smi , kopiujesz te plik irazem na kartę gdzie chcesz i już. po zmianie /opcje/video na GAPI powinny zadziałać.