Szukam programu typu Sports Tracker - dla sportowców (GPS)

• 9 Odpowiedzi
  • 3997 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jabbar

• *
  • 56
  • Sprzęt: Xperia X1-> GalaxyS I9000
Szukam programu typu Sports Tracker - dla sportowców (GPS)
« dnia: Marzec 31, 2009, 09:36:04 »
Szukam programu typu Sports Tracker - dla sportowców, wykorzytującego GPS. Dogrzebałem się w wątku o ciekawych programach takiego zapytania ale sprzed roku - padła propozycja GPS Tune, nie wiem czy to dobry program dla biegaczy, i szczerzę nie sprawdzałem bo nawet opinii po tej propozycji nie było.
Nie musze zapisywać tras, chodzi mi o takie pomiary jak średnie i max prędkości, okrążenia, czasy, może jakieś wykresy porównawcze jak w sports trackerze... czy komuś coś wiadomo o takim programie pod platformę WM 6?

Jak dotąd biegam z odpaloną Automapą na fukncji komputera, ale to takie podstawowe funcje, wiadomo, że z wyprofilowanych programów można uzyskać znacznie więcej.

Odp: Szukam programu typu Sports Tracker - dla sportowców (GPS)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 23:50:42 »
właśnie znalazłem coś takiego ESymetric Run.GPS Trainer UV PRO. Może to jest to o co ci chodzi. Ja sobie osobiście jutro potestuje.

*

Offline jabbar

• *
  • 56
  • Sprzęt: Xperia X1-> GalaxyS I9000
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2009, 17:43:01 »
No rewelka - wielkie dzięki... tylko cholernie drogi!!! prawie 200 zł ?! Matko skąd oni te ceny biorą.

*

ajakubek

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:40:16 »
Witam,
ja polecam darmowy GPSed do pobrania ze strony http://www.gpsed.com/mobile?windows_mobile w wersji Basic.
GPSed to aplikacja śledząca w czasie rzeczywistym położenie telefonu za pomocą modułu GPS.
Można założyć bezpłatne konto w serwisie wysłać trening i oglądać trasę na komputerze na mapach Google Maps.
Dostępna jest też funkcja oznaczania zdjęć informacją o miejscu ich stworzenia.
Jest możliwość exportu trasy po pliku .gpx którą można wgrać do osobistego trenera SportTracks http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/

Osobiście używam i polecam.

*

Offline Nedd

• 48
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2009, 22:53:52 »
Ja używam Esymetric Run Gps Pro i jestem z niego bardzo zadowolony. Po sparowaniu z pulsometrem na gps uzyskujesz możliwości jakie daje n garmin 405. W takim przypadku 200 zł za licencję ma chyba sens?
M600i, P1i, Samsung i780, Omnia, HTC Touch HD, HTC HD2, Galaxy Nexus

*

ajakubek

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2009, 23:04:13 »
Ja używam Esymetric Run Gps Pro i jestem z niego bardzo zadowolony. Po sparowaniu z pulsometrem na gps uzyskujesz możliwości jakie daje n garmin 405. W takim przypadku 200 zł za licencję ma chyba sens?

Nedd jakiego pulsometru na gps używasz?
to jedyna rzecz jakiej mi brakuje

*

Offline elektrod

• *
  • 67
  • Sprzęt: mój pierwszy HTC -  Touch HD
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2009, 07:31:58 »

Witam
Też używam tego programiku, ale nie wiem jak go sparować z pulsometrem. Pulsometr to Sigma PC 15 z sygnałem nie kodowanym, analogowym. Da się w ogóle ten pulsometr sparować z tym programem i jeżeli tak to w jaki sposób?
ROM     : eXperience V 6.0
Radio   : 1.14.25.24

*

Offline JacekSziN

• 49
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2009, 16:42:56 »

Od pewnego czasu testuje ten program jest bardzo dobry i ma dużo niezbędnych funkcji. Jedak mam problem z wczytywaniem map. Szukałem w sieci na ten temat ale bez efektu. Stąd pytanie moje do osób korzystających z programu:

Jak wgrać i skalibrować mapy google?
W jakim formacie powinny być zapisane mapy?

Pozdrawiam!

*

Offline piotrrz

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 12, 2009, 12:13:45 »
a ja dodam, że alternatywą jest darmowy programik SportyPal
było: Eten M600+ -> HTC Touch Dual -> HTC Touch Pro
jest: HTC Desire HD

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2009, 19:12:25 »
Nie do końca alternatywa, bo co z pulsometrem. Mam jeszcze pytanie, czy program Esymetric Run współpracuje z innymi pulsometrami niż sugerowane przez producenta programu? Bo te dwa sugerowane są strasznie drogie jak dla mnie.
Pozdrawawiam