SWYPE już do pobrania :D

• 361 Odpowiedzi
  • 149861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: SWYPE już do pobrania :D
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 11, 2010, 22:27:47 »
Dla grzebaczy zamieszczam słownik PL ze Swype Androidowego. Może komuś uda się go zaadoptować.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline ahmedsaid

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 15, 2010, 17:34:26 »
No właśnie , pojawił się polski słownik , ALE nie jest on dostosowany do windowsowej wersji .
Zamieniłem słownik polski z włoskim - działał na początku a później się wyłączył  - czarny ekran i wielkie rozczarowanie ;( .
Może jakiś szpec z xda przystosuję ten słownik :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 15, 2010, 17:53:27 »

Może jakiś szpec z xda przystosuję ten słownik :)
To czekamy az to zrobisz, skoro sie deklarujesz :)

*

Offline dw1

• 14
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 24, 2010, 12:26:41 »
Na forum dotyczącym telefonów samsung wyczytałem, że po rozłożeniu na części pliku *.apk mamy dostęp do poszczególnych komponentów, między innymi do składników potrzebnych do pliku polish.zdb.le. Dokładnie to samo możemy zrobić z plikiem cab w którym nie ma języka polskiego. Nic a nic z tego nie rozumiem, ale może komuś się przyda do stworzenia polskiego słownika.

*

Offline travikk

• 45
  • Sprzęt: HTC Topaz
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 25, 2010, 12:13:58 »
do składników potrzebnych do pliku polish.zdb.le

Po tym wnioskuję, że ktoś już "złamał" strukturę bazy ?

« Odpowiedź #185 dnia: Lipiec 15, 2010, 23:55:47 »
Szukałem, ale jeszcze nie mogłem znaleźć słownika na windows mobile. Czekam z niecierpliwością.
Na Androidzie już korzystają;/. Mam nadzieje że ktoś szybko przerobi słownik. Jeżeli ktoś znajdzie słownik lub link, niech napisze tutaj na forum.

Może komuś sie przyda słownik pl i instrukcja z androida. Niestety nie dziala na windows mobile.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2010, 18:00:02 wysłana przez ap0f1s »

*

Offline Mr Groch

• 347
  • Sprzęt: Galaxy S (I9000)
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpień 16, 2010, 17:56:41 »
Dawno nikt nie zamiescil swiezego pliku UserData, a zapewne Ci co uzywali SWYPE maja juz ten plik dosyc dopracowany.
Wiec prosilbym o udostepnienie swoich plikow UserData, ew. slownik txt z wyselekcjonowanymi najczesciej uzywanymi slowami

Z gory dzieki

*

Offline busaba

• *
  • 70
  • Sprzęt: Htc Sensation
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpień 31, 2010, 19:55:40 »
Dawno nikt nie zamiescil swiezego pliku UserData, a zapewne Ci co uzywali SWYPE maja juz ten plik dosyc dopracowany.
Wiec prosilbym o udostepnienie swoich plikow UserData, ew. slownik txt z wyselekcjonowanymi najczesciej uzywanymi slowami

Z gory dzieki

Odświeżę temat i również przyłącze się do prośby o udostępnienie pliku UserData lub o słownik.

« Odpowiedź #188 dnia: Wrzesień 02, 2010, 17:46:30 »
ja kombinuję z symbianem, słownika jeszcze nie mam, dopiero przygotowywuję sobie dane do importu.
Ale chciałem podzielić się ciekawą statystyką:

Total messages count: 4670
Total words: 77635
Total unique words: 8803

Albo ja jestem jakiś monotematyczny, albo faktycznie nie używa się za dużo słów na codzień :P

Jak zaimportuję to pewnie coś tu wrzucę z tego co wyszło

Edit:
Jeszcze coś naklepię - wrzucenie pliczku z androida do symbiana nie podziała (Error of Polish loading--czy jakoś tak, wiem, że gramatycznie bez sensu :P), a wrzucenie 10k własnych słow na nokie 5800xm spowodowalo lekkie zwolnienie aplikacji + ten niebieski ksztalt ktory rysujemy przestaje sam znikac..
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2010, 23:06:28 wysłana przez dzek69 »

« Odpowiedź #189 dnia: Wrzesień 16, 2010, 21:23:08 »
na eomnia.net znaleziony został sposób na swype po Polsku. przeczytajcie watek w dziale aplikacji o swype, radze zaczac od 3 strony :)

*

Offline Mr Groch

• 347
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 17, 2010, 09:46:13 »
Ktos spotkal sie z takim problemem ze Swype na WVGA (wersje od LordYuz), ze nie da sie wybrac jezyka (nawet wbudowanego)? Przytrzymuje Q i nie pojawia sie wybor jezyka... Wchodze w opcje Swype i lista wyboru jezyka jest pusta... Moge uzywac tylko oryginalnego...

*

Offline JcL

• 7
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 17, 2010, 12:01:46 »
na eomnia masz pliki z adroida które zostały zamienione aby udawać język włoski ... to ty teraz te pliki włoskie zmień na angielskie i "powinno" działać - czyli będzie CI wyświetlać się język polski jako angielski :)

« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 18, 2010, 14:32:35 »
Kto ma omnie ma szczęście bo polski słownik na wqvga juz jest. Gorzej jeśli mamy wvga... Mr Groch zrobiłem to co proponowales na forum eomnia ale niestety po podmienieniu dalej mam slownik angielski. Możesz wrzucić w zipie pliki ktorymi podmienileś oryginalne? Może coś robię źle? Co do twojego pytania mi sie wyświetla menu z jęzkami ale jest tam tylko EnglishUS a pliki w folderze Swype wskazują na coś zupełnie innego...

« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 18, 2010, 21:14:47 »
a czy edytowałeś plik SwypeLicense i dopisałeś w nim w ostatniem wierszu po przecinku  Polish ??

« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 18, 2010, 22:56:28 »
Udało mi się i wrzucam aby inni mieli juz łatwiej:
1 ściągamy swype z tego linka (nie jest mój):

[gmod]LINK DO NIELEGALNEGO OPROGRAMOWANIA[/gmod]

następnie instalujemy, robimy soft reset, ściągamy pliki do podmiany z tego postu i podmieniamy pliki z Windows\Swype
i robimy soft reset. Gotowe ;)
Na moim Touch Pro 2 działa bardzo dobrze ;]
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 16:19:14 wysłana przez Bysio »

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #195 dnia: Wrzesień 19, 2010, 00:06:13 »
A masz może soft z 6.5.3? Bo mi klawa lekko nachodzi na dolną belkę. Może to ktoś sprawdzić jeszcze czy też tak ma?

*

Offline piechucki

• **
  • 206
  • Sprzęt: C600>Touch>Zest>Acer S200>V970>Coolpad F1
« Odpowiedź #196 dnia: Wrzesień 19, 2010, 00:37:23 »
Miedziak - to działa. Dzięki, pozdrawiam

« Odpowiedź #197 dnia: Wrzesień 19, 2010, 10:52:31 »
Ja mam tego starszego builda z startem na górze i graficznie wyglada to dobrze. Przed podmianą plików dobrze się wyswietla?

« Odpowiedź #198 dnia: Wrzesień 19, 2010, 11:32:19 »
Skorek89 edytuj w notatniku badz w total comanderze plik SwypeScreen.ini :) I w 3 od dołu linijce mozesz sobie ustawiać wysokość klawiatury  Dla 6.5 wystarczy 1.60 ale dla 6.5.x możesz spróbować np 165, lub inne zblizone do 160 ale wieksze wartości :). Zapisać schowac i pokazac znow klawiature, jak to zrobisz to sie pochwal zeby inni mieli łątwiej :D

P.S. takie liczby mam przy wqvga, przy innych rozdziałkach moze byc inaczej, ale postepowanie jest analogiczne :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2010, 11:34:25 wysłana przez hakerozo »

« Odpowiedź #199 dnia: Wrzesień 19, 2010, 12:31:18 »
Na moim HDku śmiga :)
Ale mam problem
Czy podczas pisania smsa da się dodać jakieś słowo do słownika?
Na przykład mam duży problem z wpisywaniem słowa "Marcyś" bo kończy się na polską literę...

« Odpowiedź #200 dnia: Wrzesień 19, 2010, 12:50:14 »
zeby dodać ś musisz dlugo przytrzymać s az wyskoczy taka ramka jak przy wyborze słow

Niżej są tricki pomocne przy obsłudze swype'a:D

http://swypeinc.com/tips-tricks.html

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #201 dnia: Wrzesień 19, 2010, 12:51:20 »
Przeedytowałem troszkę caba dodając pliki plk oraz zmienilem rozdziałekę. Teraz pasuje do VGA :D
Nie trzeba po instalacji nic kombinowac :D

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 16:20:26 wysłana przez Bysio »
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #202 dnia: Wrzesień 19, 2010, 13:05:44 »
zeby dodać ś musisz dlugo przytrzymać s az wyskoczy taka ramka jak przy wyborze słow

wiem jak wpisać "ś", ale na przykład to słowo "Marcyś" trzeba wpisywać po literce więc odrywając palec, a w tej klawiaturze chodzi żeby pisać bez odrywania

Połączone: Wrzesień 19, 2010, 13:11:01
Zauważyłem że aby dodać słowo do słownika to trzeba je kilka razy wpisać po literce (więc odrywając palec)  :grin:
Szkoda tylko że jeśli zawsze wpisuje się dane słowo z dużej litery to do słownika i tak doda się słowo napisane z małej...
Ale to szczegół   :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2010, 13:11:01 wysłana przez Jankes991 »

« Odpowiedź #203 dnia: Wrzesień 19, 2010, 13:26:35 »
Żeby dodac do słownika wystarczy wklikać słowo recznie i nacisnac spacje, lub zaznaczyc wpisane slowo i nacisnac przycis swype :) Słowo wystarczy raz wpisać;p.. Zeby jakiekolwiek słowo zaczynało sie z duzej litery wystarczy przy wpisywaniu np zaczynajac od litery M wyjechac poza obszar klawiatury do gory i wrócic nad klawiatura do a itd :D. Wszystko jest na stronce ktora podalem :)

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #204 dnia: Wrzesień 19, 2010, 14:15:48 »
Koledzy,a czy Wam tez muli se Swype przy pisaniu słów bo na moim Touch pro jak napisze szybko całe zdanie to moge potem patrzec jak on te słowa pisze na ekranie...i jeszcze jedno,jak napisze nie to słowo co mi sie rozchodzi i nacisnę na nie by wybrac inne to potrafi po zmianie zjeść jedna literke ze zmienonego słowa,np chce zmienic na "potem" a on wyświetli "ptem",ale tak sie dzieje chyba tylko przy pisaniu sms w Manili
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #205 dnia: Wrzesień 19, 2010, 14:39:28 »
Masz manile i się dziwisz ze się muli:P ??

*

Offline Mr Groch

• 347
« Odpowiedź #206 dnia: Wrzesień 19, 2010, 16:12:14 »
Po wielu godzinach meczarni mysle, ze nareszcie skonczylem w pelni importowanie do Swype polskosci dla WVGA :)

Niniejszy release odznacza sie tym, ze bazuje na androidowych zrodlach WVGA, a nie jak poprzednie na plikach ukladow z QVGA, dzieki czemu np logo Swype na lewym dolnym przycisku sie nie rozjezdza, ekran Edit jest takze poprawnie zmapowany (wsyztskie przyciski sa na swoim miejscu i dzialaja prawidlowo - dla tych co nie wiedza, w ekran Edit wchodzi sie przesuwajac palcem z  przycisku Swype w prawo na przycisk SYM). Klawiatura dziala poprawnie zarowno w trybie pionowym jak i poziomym.

Warto dodac, ze patcha stworzylem na wersji 3.19 (CAB znajduje sie w archiwum), ktora ponoc jest lepiej zoptymalizowana w porownaniu do wersji 3.9 (i prawdopdoobnie jest w tym sporo prawdy, u mnie klawiatura dziala szybko)

Prosze uprzejmie ;)

Nalezy najpierw usunac calkowicie poprzednia wersje SWYPE, zainstalowac zawartego w zipie CABa, po instalacji nie restartowac telefonu i nie wybierac klawiatury SWYPE (jeszcze), skopiowac pliki z katalogu SwypePolish do Windows\Swype nadpisujac istniejace pliki i to wszystko :) (mozna usunac pozostale jezyki z katalogu SWYPE oraz film instruktazowy (jedyny plik z rozszerzeniem wmv) by zaoszczedzic miejsce na urzadzeniu)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 16:21:06 wysłana przez Bysio »

*

Offline darkshiner

• 2
  • Sprzęt: hd2
« Odpowiedź #207 dnia: Wrzesień 19, 2010, 18:39:30 »
Znalazłem to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=604949

zainstalowałem po instalacji softu z postu powyżej, a następnie zastosowałem fix

wizualnie komponuje się lepiej z interfejsem HD2

*

Offline JcL

• 7
« Odpowiedź #208 dnia: Wrzesień 20, 2010, 02:20:26 »
Koledzy,a czy Wam tez muli se Swype przy pisaniu słów bo na moim Touch pro jak napisze szybko całe zdanie to moge potem patrzec jak on te słowa pisze na ekranie...i jeszcze jedno,jak napisze nie to słowo co mi sie rozchodzi i nacisnę na nie by wybrac inne to potrafi po zmianie zjeść jedna literke ze zmienonego słowa,np chce zmienic na "potem" a on wyświetli "ptem",ale tak sie dzieje chyba tylko przy pisaniu sms w Manili

ano muli muli ...

po 30 minutach pisania na gg zobacz co się stało z moim gwes.exe :P

:O

U mnie również słowa wyskakują po czasie ;)

*

Offline F_B_i

• 41
« Odpowiedź #209 dnia: Wrzesień 20, 2010, 02:28:06 »
No no :) Mr Groch - świetna robota :)
Pierwsze testy przyniosły bardzo pozytywne wrażenia :)) Wielkie dzięki i biorę się za dalsze testowanie!

Po wielu godzinach meczarni mysle, ze nareszcie skonczylem w pelni importowanie do Swype polskosci dla WVGA :)

Niniejszy release odznacza sie tym, ze bazuje na androidowych zrodlach WVGA, a nie jak poprzednie na plikach ukladow z QVGA, dzieki czemu np logo Swype na lewym dolnym przycisku sie nie rozjezdza, ekran Edit jest takze poprawnie zmapowany (wsyztskie przyciski sa na swoim miejscu i dzialaja prawidlowo - dla tych co nie wiedza, w ekran Edit wchodzi sie przesuwajac palcem z  przycisku Swype w prawo na przycisk SYM). Klawiatura dziala poprawnie zarowno w trybie pionowym jak i poziomym.

Warto dodac, ze patcha stworzylem na wersji 3.19 (CAB znajduje sie w archiwum), ktora ponoc jest lepiej zoptymalizowana w porownaniu do wersji 3.9 (i prawdopdoobnie jest w tym sporo prawdy, u mnie klawiatura dziala szybko)

Prosze uprzejmie ;)

Nalezy najpierw usunac calkowicie poprzednia wersje SWYPE, zainstalowac zawartego w zipie CABa, po instalacji nie restartowac telefonu i nie wybierac klawiatury SWYPE (jeszcze), skopiowac pliki z katalogu SwypePolish do Windows\Swype nadpisujac istniejace pliki i to wszystko :) (mozna usunac pozostale jezyki z katalogu SWYPE oraz film instruktazowy (jedyny plik z rozszerzeniem wmv) by zaoszczedzic miejsce na urzadzeniu)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 16:21:35 wysłana przez Bysio »