SuperMemo Mobile v2.0.5 Problem

• 10 Odpowiedzi
  • 2191 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SuperMemo Mobile v2.0.5 Problem
« dnia: Kwiecień 29, 2008, 09:20:14 »
Witam zainstalowałem wyżej wymienioną wersję supermemo  na spv m3100 wraz ze składnikami które są niezbędne do poprawnego działania czyli
-NET Compact Framework 2.0 SP2
-Macromedia Flash Player 7 for Pocket PC 
Na pierwszy rzut oka wszystko dziala sprawnie i gładko  , program sie uruchamia i prosi o podanie imienia.Po tej czynności importuje kurs w wersji demo z udzwiekowioną bazą . Po pomyślnym zaimportowaniu kursu przechodzę do zakładki "nauka"  i nastepuje otwarcie kursu.Automatycznie otwiera sie przeglądarka internetowa w moim wypadku opera.W oknie opery można zobaczyć nagłówek "Wysłuchaj nagrania i zapoznaj sie z tłumaczeniem tekstu" na dole strony znajduje sie sie przycisk "Dalej" który naciska sie po zapoznaniu sie z tekstem. Po wcisnieciu tego przycisku pojawia sie komunikat ze nie można wyswietlic strony.Nie mam pojęcia co jest grane probowałem juz na 2 rożnych Romach z opera jak i bez niej i ciągle bez skutku.Ten sam problem pojawia sie równierz przy tworzeniu własnych kursów.Bardzo mi zależy na tej wersji programu. 
Jeżeli ktoś mógłby zainstalować i powiedzieć czy to wina romu czy problem leży zupełnie gdzie indziej 
Dziękuje

tutaj jest link skąd można pobrać supermemo http://www.supermemo.pl/index2.php?top=3&did=89&ppid=93

Odp: SuperMemo Mobile v2.0.5 Problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2008, 09:45:02 »
Mialem to samo, tzn Super Memo dzialalo bez zarzutu dopoki nie zainstalowalem opery. Pozniej byly dokladnie takie objawy jak opisujesz. Po odinstalowaniu opery i wyczyszczeniu rejestrow Super Memo smiga bez zarzutow.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2008, 23:35:49 »
Wielkie dzieki faktycznie wszystko dziala sprawnie po hard resecie.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2008, 21:26:05 »
Witam.

Wlasnie mialem to samo i bawiac sie rejestrem zauwazylem, ze taka zmiana klucza z:

HKEY_CLASSES_ROOT\.htm\_htmlfile_Opera

na

HKEY_CLASSES_ROOT\.htm\htmlfile

dzialuje i dziala i opera i supermemo :)

Pozdro

*

Offline Zbój Madej

• 40
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2008, 13:09:32 »
Wlasnie mialem to samo i bawiac sie rejestrem zauwazylem, ze taka zmiana klucza z:

na

Dzięki za wskazówkę, właśnie miałem zapytać o ten problem (nie byłem w stanie normalnie korzystać z SuperMemo Mobile - otwierało się osobne okno Opery), ale najpierw zajrzałem do wyszukiwarki i znalazłem Twoją poradę, która się sprawdziła w 100% :ok:

Korzystając z okazji chciałbym zapytać o jeszcze jedną rzecz - mianowicie wśród zadań występujących w kursach oferowanych przez SuperMemo często powtarzają się takie, gdzie z podanych liter trzeba ułożyć wyraz, czy z podanych wyrazów - zdanie, np. jak niżej:

W wersji PC-towej przeciąganie liter/wyrazów działa poprawnie, na PocketPC nie udało mi się tego zrobić w żaden sposób. Czy komuś to działa?
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2008, 13:11:42 wysłana przez Zbój Madej »

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2008, 04:15:50 »
...

Korzystając z okazji chciałbym zapytać o jeszcze jedną rzecz - mianowicie wśród zadań występujących w kursach oferowanych przez SuperMemo często powtarzają się takie, gdzie z podanych liter trzeba ułożyć wyraz, czy z podanych wyrazów - zdanie, np. jak niżej:

...

W wersji PC-towej przeciąganie liter/wyrazów działa poprawnie, na PocketPC nie udało mi się tego zrobić w żaden sposób. Czy komuś to działa?
Witam serdecznie.
Wprawdzie posiadam wersje 2.1.1.5 Supermemo dla WM, ale istnieje u mnie identyczny problem z przeciaganiem wyrazow.
Ponawiam wiec powyzsze pytanie, czy komus to w ogole dziala oraz czy ktos ewentualnie byl w stanie sobie z tym poradzic ?

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:26:41 »
Zainstalowałem wersje  supermemo mobile 3.0 nie chce się otwierać ,wiesza sie i pisze "czytanie danych".Proszę o pomoc, skąd mam sciągnac przedostatnią wersję supermemo?

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2008, 23:12:56 »
Wlasnie moje zdanie jest takie ze 3 ka dziala bardzo dobrze i co wiecej poprawione zostalo miedzy innymi mieszanie odpowiedziami przy tych zadaniach zagadkach.
Pozdrawiam
Piotr

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2008, 01:22:36 »
Drag'n'drop juz dziala, ale niestety u mnie pojawil sie teraz problem z zapetlaniem dzwiekow. Wyglada to tak, ze po odtworzeniu zdania/wyrazu odtwarza sie on w petli, az do momentu wcisniecia przycisku play... Bardzo denerwujace IMO. Mam nadzieje, ze poprawia to w nastepnej wersji.

*

Offline mags

• 27
    • Fotografia
  • Sprzęt: omnia
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 18, 2008, 13:12:49 »
Witam.

na

Pozdro

Witam, mam diamonda.
Powyżej sposób mi zadziałał ale tylko na jednym ROMie jakimś modowanym z forum XDA - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=418312&highlight=swtos
Niestety jak wgrałem ROM od qsqa 3.2a lite (na poprzednim w wersji full też) to ta metoda nie działa :(
Edytowałem .htm oraz .html
Dalej opera jest domyślna, nie wiem gdzie tu by można jeszcze pogrzebać w rejestrze??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2008, 13:14:37 wysłana przez mags »
Poczytaj Regulamin - potrzebna zgoda

*

Offline mags

• 27
    • Fotografia
  • Sprzęt: omnia
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 22, 2008, 10:36:28 »
Cóż zainstalowałem Operę ze pobraną z www 9.5beta, odznaczyłem tam opcję domyślnej przeglądarki (bo w tej zainstalowanej w ROMie nie by ło takiej opcji), potem odinstalowałem tą operę zostawiając tylko tą oryginalną z ROM.
Działa teraz, ale dobrze byłoby wiedzieć, który zapis w rejestrze to zmienia...  :S
Poczytaj Regulamin - potrzebna zgoda