SPB Pocket Plus 4.0 Juz jest :)

• 164 Odpowiedzi
  • 18790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: SPB Pocket Plus 4.0 Juz jest :)
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 17, 2007, 21:21:34 »
Dlaczego po SR zniknęły / zamieniły się na systemowe / wszystkie ikony na Tudeju z linków do programów z karty?  :shock:

Co zrobić, żeby powróciły a potem nie znikały?

Wyciągnij i włóż kartę na nowo a potem zrób SR.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 17, 2007, 21:25:59 »
Może używałeś niefabrycznych ikon w Plus3.x (ja - tak)?
W Plus4 ikony już nie są prostymi plikami graficznymi.

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 17, 2007, 21:32:51 »
Dlaczego po SR zniknęły / zamieniły się na systemowe / wszystkie ikony na Tudeju z linków do programów z karty?  :shock:

Co zrobić, żeby powróciły a potem nie znikały?

Wyciągnij i włóż kartę na nowo a potem zrób SR.

o Q.... nie wiem o co chodzi (co się dzieje po wyjęciu i włożeniu karty). Z niedowierzaniem zrobiłem, co radzisz, no i jest ok  :shock: :shock: :shock:

Dziękuję  :grin:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 17, 2007, 21:37:30 »
Nauczony problemami z WM6 i A696 ("niewidzenie karty") miałem takie objawy kilka razy dziennie  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 17, 2007, 21:53:34 »
SPB Pocket+ 4 używam od dzisiaj rana, jak narazie jestem bardzo zadowolony, nie korzystałem z wcześniejszej wersji, więc nie wypowiem się co do niejm wszystko ładnie chodzi, nic nie zamula (a mam jeszcze WA). Jedynie raz wyskoczył błąd w SPB Diary że nie ma karty, po wyjęciu karty i ponownym włożeniu wszystko jest ok :)

*

Offline januba

• 271
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 18, 2007, 11:51:58 »
Proszę o poradę. Chcę zainstalować nową wersję, ale mam dodanych trochę własnych ikonek i nie wiem czy ich nie utracę. Chcę odinstalować starą wersję całkowicie (dla odświerzenia jak zmiany są poważne to odinstalowuję całkowicie poprzednie wersje). Czy plugin "Spb folder" też utracę? Mam WM2003SE.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 18, 2007, 12:27:32 »
Proszę o poradę. Chcę zainstalować nową wersję, ale mam dodanych trochę własnych ikonek i nie wiem czy ich nie utracę. Chcę odinstalować starą wersję całkowicie (dla odświerzenia jak zmiany są poważne to odinstalowuję całkowicie poprzednie wersje). Czy plugin "Spb folder" też utracę? Mam WM2003SE.

Raczej tak. A spróbuj dokonać upgrade ze starszej wersji na nowszą. U mnie nie było problemu, SPB zachowało dotychczasowe ustawienia i 90% ikonek. Potem tylko odpowiednia personalizacja programu i jest git   :ok:
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Fasterman

• 9
  • Sprzęt: MIO A701 + 2.0GB SD Ipaq hx2110 + 2.0GB SD
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 18, 2007, 18:13:52 »
Super, ale u mnie nie działa Resco Keyboard. ustawia systemową klawiaturę i za nnic nie można przełączyć na resco. Czy ktoś się z tym problemem spotkał?

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 18, 2007, 18:56:55 »
Ma ktoś receptę na brak ikon w trybie RealVGA 128dpi?

*

Offline nitro_67

• *
  • 64
    • GreenLemon
  • Sprzęt: HTC Balckstone
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 18, 2007, 20:40:16 »
Mnie też przypadł do gustu ake nurtują mnie dwie kwestie.
1. Nie działa mi smartscrolling na WM5, ktoś to rozwiązał?
2. Czy można i ewentualnie jak wrzucić do zakładki zwykłe pluginy z WM5 w menu SPB PP 4 mogę wybrać tylko messaging, natomiast nie mogę tam wcisnąć tasks i calendar?

PZDR

« Odpowiedź #40 dnia: Październik 18, 2007, 21:49:30 »
szkoda ze nie ma w 4 tej latki na alarmy coby sie caly czas powtarzaly :(
a moze macie panowie jakies rozwiazanie tego problemu ?

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 18, 2007, 22:02:57 »
... Nie działa mi smartscrolling na WM5, ktoś to rozwiązał?
...
Smartscrolling działa bardzo ładnie. Nic nie musiałem rozwiązywać. Wystarczyło zainstalować Plus-a i uruchomić np. PIE.
[mam WM5 na iPAQ]

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 18, 2007, 22:18:04 »
Szkoda, że w PP 4 nie pomyślano o możliwości dodania skrótu do nowego połączenia lub SMSa do konkretnego kontaktu (jak to jest w SBSH iLauncher) - chyba, że to ja tego nie potrafię odnaleźć. Wydaje się jednak, że niezbędne jest posiadanie SPB MobileShell lub SPB Diary żeby móc wybierać nowe połączenie do np. najczęściej używanego numeru za pomocą skrótu... trochę kiszka...

Czy ktoś wie czy jest jakiś sposób na utworzenie takiego skrótu np. komendą systemową + zapisanie jej w pliku np. *.lnk i potem umieszczenie go w PP 4?

- - - - - - - -

Ok, znalazłem jakieś rozwiązanie - nie odkrywam tu Ameryki i było to już wałkowane na forum, ale może się komuś przyda akurat w tym miejscu:

• Wysyłka SMS do określonego numeru:
    • tworzymy plik tekstowy z rozszerzeniem *.lnk o treści 20#"\Windows\tmail.exe"-service "SMS" -to "numer_telefonu" -body ""
    • umieszczamy skrót do tego pliku w wybranej zakładce
  • Wybranie konkretnego numeru jednym kliknięciem:
    • tworzymy plik tekstowy z rozszerzeniem *.lnk o treści 20#"\Windows\cprog.exe" -n -url tel:numer_telefonu  (niestety ten sposób ma tę wadę, że wymaga po użyciu potwierdzenia, że wybrany numer jest prawidłowy, a to już daje drugie kliknięcie z kolei ;)  A może ktoś wie jakiego parametru użyć, aby cprog nie pytał o potwierdzenie?
    • Można więc alternatywnie użyć darmowego programiku VJPhoneTools (http://www.vijay555.com/?Releases:VJPhoneTools), który potrafi tworzyc skróty niewymagające potwierdzenia
    • umieszczamy skrót do tego pliku w wybranej zakładce
-
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2007, 00:19:36 wysłana przez ..k..l..m..n.. »
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 18, 2007, 22:48:14 »
Dokladnie, skoro wymienilismy za punkty to tez sie nam nalezy, wkoncu za te punkty zaplacilismy w cenie pocketa( no bo na pewno fsc z wlasnej kieszeni nam nie dal...), napisalem do nich maila, zobaczymy co odpisza :).

Dobra, odpisali. Wytlumaczylem im cala sytuacje i co, i jak. Uznali moja prosbe i bez problemu otrzymalem nowa wersje. Porzadna firma ;)

Jesli ktos tez ostatnio kupil za punkty to niech do nich napisze, a napewno dostanie to czego chce :).

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2007, 14:13:13 wysłana przez Omega90 »
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 21, 2007, 15:20:26 »
Ja testuję tę nową wersję i odczucia pozytywne w porównaniu do szybkości działania poprzednich wersji. Szkoda, że nie można dodać skrótu do uruchamiania wifi pod przyciskiem X (przyzwyczaiłem się do tej opcji w pBar i jest bardzo wygodna).

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 21, 2007, 20:41:43 »
W nowej wersji SPB Pocket+ kaszani mi się trochę SPB time załączony jako podprogram w jednej z zakładek (ustawiona skórka Default_big). Otóż podszas gdy zegar tyka a wskazówki się kręcą, to obraca się tylko połowa wskazówki minutnika. Druga połowa do czasu odświeżenia todaya pozostaje w miejscu.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 22, 2007, 10:13:37 »
Odnoszę wrażenie (na razie bardzo subiektywne), że podobnie - jak starsze wersje - ten program zżera nadmiernie prąd.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 22, 2007, 10:24:06 »
W nowej wersji SPB Pocket+ kaszani mi się trochę SPB time załączony jako podprogram w jednej z zakładek (ustawiona skórka Default_big). Otóż podszas gdy zegar tyka a wskazówki się kręcą, to obraca się tylko połowa wskazówki minutnika. Druga połowa do czasu odświeżenia todaya pozostaje w miejscu.

Mam tak samo. Dlatego chyba po prostu włączę do zakładek SPB Time jako wtyczkę a nie jako pozycję/element.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 22, 2007, 10:45:07 »
Odnoszę wrażenie (na razie bardzo subiektywne), że podobnie - jak starsze wersje - ten program zżera nadmiernie prąd.

Właśnie też to zauważyłem, że od czasu instalacji SPBPP4... częściej muszę ładować swojego pupila :( Może to przypadek, a może faktycznie coś w tym jest...

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 22, 2007, 11:02:42 »
Właśnie też to zauważyłem, że od czasu instalacji SPBPP4... częściej muszę ładować swojego pupila :( Może to przypadek, a może faktycznie coś w tym jest...
..i tu wychodzi cała prawda o produktach SPB (prądo i ramochłonność) poza tym jakoś te pastelowe ikony i kolory mi nie odpowiadają dlatego dałem sobie nimi spokój ..... to jest dobre na początek..ale co kto lubi tym się cieszy... :smile:

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 22, 2007, 11:24:50 »
..i tu wychodzi cała prawda o produktach SPB (prądo i ramochłonność) poza tym jakoś te pastelowe ikony i kolory mi nie odpowiadają dlatego dałem sobie nimi spokój ..... to jest dobre na początek..ale co kto lubi tym się cieszy... :smile:
Szczerze mówiąc to dla mnie jest tylko 1 funkcja, którą wykorzystuję a której nie ma mój ulubiony ostatnio pBar. Jest to możliwość przypisania funkcji obracania ekranu do przycisków znajdujących sie po bokach obudowy (1 w jedną stronę a drugi w drugą). Coś mi się wydaje, że pozostanie mi pBar + jakiś program do mapowania przycisków.

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 22, 2007, 11:27:48 »
A mi to w ogóle część opcji tylko działała :| Smartscroll - nic :( Closebutton tak, ale tap&hold nie wywoływało menu :(

No i w ogóle po godzinie wywaliłem ;)
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 22, 2007, 12:11:49 »
A mi to w ogóle część opcji tylko działała :| Smartscroll - nic :( Closebutton tak, ale tap&hold nie wywoływało menu :(

No i w ogóle po godzinie wywaliłem ;)
U mnie obie te funkcje działały ale też wywaliłem.

*

Offline olaf_medras

• **
  • 134
  • Sprzęt: FSC Loox 720
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 23, 2007, 17:20:20 »
Mam taki problem-w poprzedniej wersji pplus ustawiłem jakoś tak, że nie wyświetlały mi się te cienkie poziome kreski między poszczególnymi plug-inami a teraz za cholerę nie mogę tego zrobić...wczoraj godzinę szukałem odpowiedniej opcji ale nic z tego
help please:)

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 23, 2007, 17:51:19 »
Te kreski to nie sprawa PocketPlusa, tylko systemu operacyjnego. Zawsze będą, co najwyżej w kolorze tła i będą niewidoczne.
Chyba, że jakiś tweaker to potrafi, ale nie spotkałem takiego.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 23, 2007, 18:19:04 »
Przeszukałem całą instrukcję i wszystkie opcje i też nie mogę tego znaleźć. Być może miałeś jakiś temat, który tak wyglądał?

*

Offline olaf_medras

• **
  • 134
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 23, 2007, 22:30:51 »
kurcze dziwna sprawa.
temat jest ustawiony ten sam
jeszcze sobie specjalnie wgrałem backup ze starą wersją żeby się upewnić, czy mi się coś z oczami(i głową:)) nie porobiło...ale jest jak mówię,nie ma tych kresek...

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 23, 2007, 22:44:52 »
Daj skrinszota ekranu bez tych linii.
Coś takiego mółby zrobić tweaker jakiś, ale te znane mi, pozwalają na zminę koloru a przezroczystości nie da się ustawić.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2007, 22:47:55 wysłana przez AMi »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 23, 2007, 23:10:13 »
Czy ktoś się orientuje czy da się - a jeśli tak to w jakim formacie i gdzie - należy wrzucić potrzebne pliki, żeby mieć do wyboru więcej ikon do wyboru możliwych do przypisania do skrótów? np. czyjeś zdjęcie do skrótu do telefonu itp.? Nie zostało to opisane nigdzie w instrukcji programu... Z góry dzięki za wskazówki.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline olaf_medras

• **
  • 134
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 23, 2007, 23:13:36 »
Daj skrinszota ekranu bez tych linii.
Coś takiego mółby zrobić tweaker jakiś, ale te znane mi, pozwalają na zminę koloru a przezroczystości nie da się ustawić.
jutro wrzucę bo na razie idę spać
ale sprawa robi się intrygująca...:P
myślałem, że przegapiłem coś oczywistego a tu jednak sprawa się skomplikowała