SPB Pocket Plus

• 12 Odpowiedzi
  • 1166 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline januba

• 271
SPB Pocket Plus
« dnia: Październik 15, 2005, 10:47:57 »
Witam,
Wczoraj próbowałem zrobić upgrade do wersji 3.0.3 z wersji 3.0.1. Oczywiście wszystko legalne (dokupiłem wersję 3). Po zakończeniu instalacji nastąpił soft reset (opcja instalacji) i tak już został mój Loox720 z delfinem na ekranie. Żadne soft resty już nie pomogły i musiałem zrobić hard reset. Ostrzegam i jednocześnie pytam czy ktoś już miał podobny przypadek na Looxie lub innym sprzęcie. Czy wersja jest wadliwa czy dodali jakiś  złośliwy kod, ponieważ przy instalacji wklepałem źle sn (stary z wersji 2 też legalnej).
Pozdrawiam
Janusz

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2005, 21:43:27 »
Nalezy wczesniej wylaczyc wtyczke do ekranu Today, ta ktora dodaje Spb Pocket Plus. Potem zrobic soft reset i dopiero wykonac upgrade.

*

Offline januba

• 271
SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2005, 08:39:59 »
ok, dzięki
Mam jednak pewne wątpliwości, ponieważ wcześniej robiłem upgrade (przy starszych wersjach) i nie przypominam sobie, żebym wyłączał wtyczki. Pewności jednak nie mam (ach ta skleroza).
Pozdrawiam
Janusz

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2005, 16:39:33 »
Cytat: januba
Mam jednak pewne wątpliwości, ponieważ wcześniej robiłem upgrade (przy starszych wersjach) i nie przypominam sobie, żebym wyłączał wtyczki.

Może się mylę, ale tą wtyczkę, o której pisze Jakub, dodano od wersji 3.0. Ja tej wtyczki nie instalowałem i wszystkie upgrade'y, które robiłem na hx4700 "wchodziły" bez najmniejszego problemu. A tak na marginesie, jest już wersja 3.0.4.

*

Offline januba

• 271
SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 19, 2005, 09:24:44 »
Widziałem nową wersję, ale aż się boję po ostatnim hard resecie ( dwa wieczory z głowy). Proszę cię Jakubie o wytłumaczenia jak konkretnie wyłączyć pluginy. Mam zahaczone parę: Today, Taskbar Battery Indicator IE, File Explorer, Safe Mode itp oraz jakby osobny program SPB Folder (jest na liście programów osobno pod taką nazwą). Czy mam odhaczyć wszystko i odinstalować SPB Folder? Na ich stronie nie znalazłem FAQ. W Release History jest zdanie przy 3.0.3: Windows Mobile installation bug fixed. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Janusz

*

Offline kanczug

• 19211
SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 19, 2005, 09:41:52 »
Nic nie musisz usuwac. Wchodzisz tylko do Menu Start -> Settings -> Today i odznaczasz ptaszka przy wtyczce Spb. Robisz soft reset -> wtyczka nie powinna sie juz wyswietlic na ekranie. Robisz na wszelki wypadek backup i instalujesz nowa wersje Spb Pocket Plus.

SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2005, 09:43:03 »
Przed chwilą jak sie dowiedziałem że jest 3.0.4 to ściągnąłem i zainstalowałem (upgrade z wersji 3.0.2) PocketPlusa na Looxie 720 (wcześniej zrobiłem na wszelki wypadek backup). Bez wyłączania jakichkolwiek wtyczek wszystko przebiegło bezproblemowo więc problem wydaje mi się nie leży po stonie SPB PP tylko chyba gdzieś indziej.

*

Offline kanczug

• 19211
SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 19, 2005, 10:29:14 »
Skoro zaznaczono na stronie producenta ze problem z instalacja zostal rozwiazany, to wszystko wskazuje na to ze wystepowal wczesniej.

*

Offline ozziuss

• **
  • 130
  • Sprzęt: MIO P560
Odp: SPB Pocket Plus
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 29, 2009, 23:41:40 »
co do "inteligentnego przewijania" to nie jest to końca dopracowane. Czasami trzeba dwa razy przewinąć rysikiem na ekranie żeby zadziałało.
Potrzebna zgoda, Regulamin !!

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 30, 2009, 08:26:45 »
rekord odgrzania kotleta?

*

Offline ozziuss

• **
  • 130
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 30, 2009, 12:23:24 »
sorki, nie zauważyłem daty  :shock:
ale skoro wykopałem to od razu zapytam jeszcze w tym temacie. Gdzie można ustawić żeby data na ekranie Today była wyświetlana w jednej linii?
Tak jak na poniżej:

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 30, 2009, 14:35:54 »
A co to ma wspólnego z SPB Pocket Plus, o którym jest ten wątek  :ohreally:

hint: np. lvmtime, pockettoolman
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2009, 14:40:01 wysłana przez ..k..l..m..n.. »
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline ozziuss

• **
  • 130
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 30, 2009, 15:06:59 »
według tego co jest napisane w tym artykule:
http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13339:poprawiony-spb-pocket-plus-&catid=51:programy&Itemid=93

data powinna wyświetlać się w jednej linii a tak nie jest, przynajmniej u mnie.