Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje

• 776 Odpowiedzi
  • 150313 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
Odp: Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje
« Odpowiedź #210 dnia: Kwiecień 24, 2009, 07:40:42 »
 Spb suite zintegrowało mi się wreszcie po kturymś soft resecie. A z innej beczki ,jak można wyświetlić nazwę operatora na ekranie profesionalnym?
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #211 dnia: Kwiecień 24, 2009, 08:38:10 »
W SPB 3.0 jest możliwość "rozszerzenia" Ekranu Life Style o dodatkowe "pulpity" - np zamiast standardowych 3 można zrobić 5 :)

Jakaś podpowiedź jak to zrobić? Albo link?

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #212 dnia: Kwiecień 24, 2009, 08:57:54 »
Jasne:) - zaczerpnięte z XDA Dev:

Rozszerzenie ekranu Life Style o kolejne strony:
HKLM/software/spb software house 2/spb mobile shell/widgets/homescreen
"pagecount" = 5 na przykład, zapisać, soft reset.

*

Offline qwe

• 31
  • Sprzęt: g900
« Odpowiedź #213 dnia: Kwiecień 24, 2009, 09:40:55 »
A u mnie Mobile Shel 3.0 wyleciał po kilku dniach. Przesiadłem się na Point UI. R-e-w-e-l-a-c-j-a ! I to za free. Polecam wszystkim.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #214 dnia: Kwiecień 24, 2009, 09:47:50 »
A u mnie Mobile Shel 3.0 wyleciał po kilku dniach. Przesiadłem się na Point UI. R-e-w-e-l-a-c-j-a ! I to za free. Polecam wszystkim.

Tez na tym siedzialem,jest chyba szybszy, ale za to zzera wiecej RAM, poza tym nie jest tak konfigurowalny jak Spb MS 3 i mozna tylko 4 dodatkowe aplety w wersji free.
Inna sprawa pogoda w MS przechodzi na kolejne dni, zmienia sie, w PointUI jest statyczna jak w TF 3D.
Bardzo mi sie podobal, ale 3 jest dla mnie lepsza i wcale nie chodz o wodotryski w stylu karuzeli bo praktycznie z nich nie korzystam.

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #215 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:09:59 »
Pytanie dotyczące kontaktów - czemu niedziała NikiSikFix albo ustawienia o niepokazywaniu kontaktów w DT lub AC :-| Tylko rejestr pozostaje?? Drugie pytanie -  jak wykupie już ten dość drogi program to uaktualnienie jest później płatne czy darmowe??

Wygląda bardzo fajnie więc się zastanawiam nad kupnem choć dosyć drogo podkreślam :S

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #216 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:22:44 »
Pytanie dotyczące kontaktów - czemu niedziała NikiSikFix albo ustawienia o niepokazywaniu kontaktów w DT lub AC :-| Tylko rejestr pozostaje?? Drugie pytanie -  jak wykupie już ten dość drogi program to uaktualnienie jest później płatne czy darmowe??

Wygląda bardzo fajnie więc się zastanawiam nad kupnem choć dosyć drogo podkreślam :S

Zasada przy uaktualnianiu jest taka, że jeżeli pojawi sie nowa werja programy, ale z tej samej linii czyli np. wersja 3.1, 3.2, 3.5 itd. to za aktualizajcję nie płacisz. Jeżeli natomiast pojawi się całkowicie nowa wersja programu np. z numerkiem 4 to za aktualizację będziesz musiał zapłacić połowę aktualnej ceny programu.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #217 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:26:17 »
a czy jest może możliwość wyłączenia menu profesionalnego? nie korzystam z niego, a zapewne nieco ramu zjada. :-?
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #218 dnia: Kwiecień 24, 2009, 15:44:45 »
Z tego co patrzyłem to chyba jesteś skazany na ekran profesionalny. Chyba, że tak jak z LifeStyle kombinacja z wpisami rejestru, ale obawiam się, że może byc ciężko biorąc pod uwagę jego rozbudowanie. Poczekaj parę dni, a na XDA napewno pojawią sie juz jakies konkrtniejsze modyfikacje, skóry itp.

*

Offline tetrus

• 33
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #219 dnia: Kwiecień 24, 2009, 21:23:29 »
Czy u was tez bateria pustoszeje w zastraszajacym tepie? W poprzedniej wersji dluzej wytrzymywala.

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #220 dnia: Kwiecień 24, 2009, 21:49:09 »
No mi też ucieka bateria aż (nie)miło

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #221 dnia: Kwiecień 24, 2009, 23:04:57 »

Narzędzie umożliwiające edycję menu tak jak to miało miejsce w Moblie Shell 2.x

http://softspb.com/downloads/powertoy/PowerToy_v0.1.zip

Info pochodzi z XDA Dev oraz forum SPB Club

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #222 dnia: Kwiecień 24, 2009, 23:29:30 »
Jest jakiś sposób na integrację z diary ?
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #223 dnia: Kwiecień 25, 2009, 13:44:12 »
Postanowiłem zobaczyć co lepsze TF czy MobileShell 3. Soft SPB działa szybko jest wygodny itp (szczególnie kontakty). Ale jedna rzecz jest irytująca. W TF odtwarzacz muzyki działa doskonale i bez problemu nawet jeśli zablokuję telefon (blokuję przez Buttlera). W SPB niestety - nie dość że otwiera mi całego WMP, to po zablokowaniu przestaje odtwarzać muzę.

Ktoś ma rozwiązanie? Bo zastanawiam się nad kupnem upgreade'u ale to jadna rzecz mnie powstrzymuje.
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #224 dnia: Kwiecień 25, 2009, 14:04:48 »
Czy u was tez bateria pustoszeje w zastraszajacym tepie? W poprzedniej wersji dluzej wytrzymywala.

mam wrazenie ze są błędy takie jak przy przewijaniu w programach (tam gdzie duzo ikon) po puszczeniu palcem szybkiego przewijania nie mozna go zatrzymać a mp3 w tle mi się zatrzymują taka mała zawieszka
jak sie zatrzyma muzyka gra dalej i mozna dalej przewijać,
przez takie bledy wykorzystujace na maxa procek na pewno bateria zuzywa sie szybciej

Postanowiłem zobaczyć co lepsze TF czy MobileShell 3. Soft SPB działa szybko jest wygodny itp (szczególnie kontakty). Ale jedna rzecz jest irytująca. W TF odtwarzacz muzyki działa doskonale i bez problemu nawet jeśli zablokuję telefon (blokuję przez Buttlera). W SPB niestety - nie dość że otwiera mi całego WMP, to po zablokowaniu przestaje odtwarzać muzę.

Ktoś ma rozwiązanie? Bo zastanawiam się nad kupnem upgreade'u ale to jadna rzecz mnie powstrzymuje.

w stylowym jest player mozna zmieniac piosenki i nie pokazuje sie wmp po zablokowaniu gra dalej

ale polecam pocket miusic ze skorką winampa
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #225 dnia: Kwiecień 25, 2009, 20:52:26 »
Moze bylo to juz gdzies opisywane,u mnie wyszlo przez przypadek takie resetowanie Spb MS 3.
Mam ustawione w systemie,ze 'x' zamyka aplikacje,jak wejde gdzies w podmenu MS np kontakty i nie cofne sie poprzez przycisk na pasku tylko poprzez 'x' w gornym rogu to MS sie zamknie,ale na today'u zostanie jako prawy softkey Spb Home i mozna od razu odpalic go ponownie, po takim zabiegu zwalnia sie kilka dodatkowych MB.

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #226 dnia: Kwiecień 26, 2009, 01:21:51 »
Ja z kolei nie mogę zainstalowć na Samsungu i780. Być może przyczyną jest 96dpi, nie mogę tego sprawdzić bo nie mam żadnego romu 128dpi. Może któryś z kolegów coś wie na ten temat. Rzekomo ta wersja miała wspierać ekran i780 (320x320), ale nic mi nie wiadomo czy z 96dpi. Niby się instaluje ale nie mogę nic poustawiać nie mam na wyświetlaczy żadnych przycisków.

*

Offline hajpek

• 13
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #227 dnia: Kwiecień 26, 2009, 17:40:08 »
Fajna sprawa ten shell tylko że mam mały kłopot z nim, a mianowicie po jego instalacji na Asusie A696 GPS nie łączy mi się z satelitami... wie ktoś czemu tak może być i czy miał ktoś podobny problem??

*

Offline pre

• 14
« Odpowiedź #228 dnia: Kwiecień 26, 2009, 21:17:46 »
a u mnie gdy uruchomie jakis program np.AM to po kilkunastu sekundach znika mi widok automapy i wraca ekran Spb Mobile Shell.Tak samo jest przy innych programach,co to moze byc?

Mam dokładnie to samo na HTC Kaiser. ROM Orange, Automapa 5.5.1.

Zdarza się tez że automapa znika jakby zailo rpoces.. szczegolnie kiedy sie przelacze na inna aplikacje, ale nie zawsze.
Pozniej niemozna jej wlaczyc. Trzeba reset dopiero zadziala.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #229 dnia: Kwiecień 26, 2009, 23:11:46 »
Również mam Kaisera, również ROM Orange i Automapę 5.5.1 - nie zaobserwowałem tego typu objawów, u mnie TIP TOP :) jak sie spisuje tool do edycji poszczególnych menu?:) myśle że teraz można już mówić o 100% funkcjonalności z MS 2.x :)

*

Offline xrys

• 19
  • Sprzęt: MIO P550M
« Odpowiedź #230 dnia: Kwiecień 26, 2009, 23:44:18 »
pojawia sie komus po usunieciu tego programu blad: cant find smartResident.exe ? szukalem w rejestrze ale nie moge znalezc... pomoze ktos skad to sie wzielo?

« Odpowiedź #231 dnia: Kwiecień 27, 2009, 00:42:52 »
Witam
SPB Mobile Shell 3.0 jak jest włączony to ukrywa dolna belkę ale zostawia górną. Chciałem sie zapytać czy nie da się jej ustawić jako przeźroczystej (jakiś taki temat albo coś) wiem ze w manilla pasek na którym była nazwa sieci i data dało się zrobić przeźroczysty. Czy jest jakiś dobry edytor themesow bo sprawdziłem kilka ale np nie da się ustawić białego ani czarnego (wiem że czarny można pobrać ale chodzi i samo zrobienie)
Pozdrawiam

*

Offline kiedos

• 9
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #232 dnia: Kwiecień 27, 2009, 08:12:48 »
MS3 to dla mnie rewelacja pod względem szybkości i funkcjonalności bo wszystko mam na pulpicie. Niestety używam zadań a w MS3 można tylko wyświetlić kalendarz ze spotkaniami. Od pierwszego pda używałem alarmToday w którym mogłem poustawiać aby taski dzwoniły mi np co 5 minut aż nie przeniosę go albo nie dam pomiń. Drugim programem był TaskPlus który pieknie pokazywał zadania z kolorami które zrobione które przyszłe. Dużo próbowałem programów i to jest optymalne wyjście dla mnie. Niestety po przesiadce na diamonda chciałem mieć TF3d do zarzadzania telefonami, szybkie wybierani i cudowne czytanie smsów do tego zainstalowałem SecondToday i miałem pod jednym przyciskiem Today z zadaniami.
Jak poradzić sobie w MS3 aby widzieć zadania? Pewnie sie nie da:( Teraz mam dwa kliknięcia do przejścia na today, prawy róg i dzisiaj. Czy da się to jakimś skrótem zrobić na pulpicie aby było jedno tapnięcie? Najlepsze by było przyciśniecie przycisku okrągłego bo w MS3 na głównym ekranie jest nieaktywny.

*

Offline wojtasemaj

• 48
  • Sprzęt: toshiba g810
« Odpowiedź #233 dnia: Kwiecień 27, 2009, 14:40:41 »
a ja mam inne pytanie: czy mozna w jakis sposob podmienic org ikony w SPB? chodzi mi o ikonki: Internet, Media itd. Jeżeli można to może ktoś napisać jak i czym tego dokonać lub gdzie moge o tym poczytac, bo nie moge sie doszukać takich info

« Odpowiedź #234 dnia: Kwiecień 27, 2009, 18:20:02 »
Witam,

Czy da sie dodac wiecej "pulpitow" w spb shell 3.0 do tych 3 standardowych?

pozdrawiam

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #235 dnia: Kwiecień 27, 2009, 18:31:49 »
A zaglądałeś chociaż do tematy poświęconego SPB MS 3.0? W ramach podpowiedzi (żeby nie było, że taki zły jestem) to odpowiedz na swoje pytanie masz na ósmej stronie wątku poświęconego SPB MS.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #236 dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:43:26 »
Witam,

Czy da sie dodac wiecej "pulpitow" w spb shell 3.0 do tych 3 standardowych?

pozdrawiam
na tej samej stronie watku masz odpowiedz, poszukac sie nie chcialo :P
da sie zmieniajac pewna wartosc w jednym kluczu w rejestrze.

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
« Odpowiedź #237 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:54:42 »
Witam,
Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia, to w porównaniu z 2.0 trzeba się przestawić, karuzela w ogóle nie używalna, reszta podoba się. Jedno mnie dręczy, ktoś wie jak wyłączyć górną belkę? Oczywiście sam Shell tego nie daje ale może ktoś zna aplikację, wpis w rejestr?

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #238 dnia: Kwiecień 27, 2009, 23:47:11 »
Być może jestem odosobniony z tym problemem, bo nigdzie nie natknąłem się na jakiekolwiek utyskiwania (jest to jedyny problem jaki widze w MS 3) - czy u Was rotacja ekranu działa tak fantastycznie? ;):P

BEFORE:

AFTER:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #239 dnia: Kwiecień 28, 2009, 07:28:03 »
Niestety TAK  :]
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G