Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje

• 776 Odpowiedzi
  • 150224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje
« Odpowiedź #150 dnia: Kwiecień 22, 2009, 18:41:30 »
jezeli kupiles w ciagu 90dni
nacisnij dalej bedzie 0zł
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #151 dnia: Kwiecień 22, 2009, 18:42:31 »
Czy u Was górna belka z zegarkiem i menu start też nie jest zakryta? tak tak, wiem że jest opcja "Nadpisz Start" ale niestety u mnie na Kaiserce nie działa :/

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #152 dnia: Kwiecień 22, 2009, 18:44:47 »
Tak z ciekawości - jakie są różnicy z włączoną i wyłączoną akceleracją 3D na Touch HD ?
Ja zauważyłem tylko na karuzeli z panelami iż widać panele "z drugiego planu", za to wydaje mi się iż z włączonym trybem akceleracji 3D panele minimalnie mniej płynnie obracają się. Gdzie te dodatkowe efekty akceleracji :) ?

ps. Belka na górze (z zasięgiem ) jest - menu start nadpisane.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #153 dnia: Kwiecień 22, 2009, 18:53:30 »
Juz sobie poradzilem z "aktualizacja"  teraz pytania, SPB 2 wybudzal sie po kazdorazowym wylaczeniu podswietlania i wlaczeniu go ponownie a ten tak nie robi, bynajmniej u mnie, i 2 sprawa to ze jak juz sie wlaczy to na dolnym pasku na 1klik jest ustawione Starter i Kontakty, wie ktos jak zrobic zeby zamiast ktoregos z tych 2 bylo tam Pokaz dzisiaj?? Albo zeby ikonka pokaz dzisiaj pokazala sie obo zegarka lub gdziekolwiek na tym ekranie.
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #154 dnia: Kwiecień 22, 2009, 18:59:46 »
Niby super, zajebiste, działa ładnie na Unim, ale baterii to mi to żre w cholerę!

« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 22, 2009, 19:17:32 »
Witam, panowie wie ktoś czy Spb wystawi fakturę? :-? Chciałbym jeszcze dokupić Spb backup, znalazłem taki polski sklep gdzie można kupić nowego shella:   
http://tions.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=2254 
wychodzi niby tyle samo albo nawet troche taniej co u spb, wie ktoś coś o nich?

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 22, 2009, 19:34:21 »
Witam, panowie wie ktoś czy Spb wystawi fakturę? :-? Chciałbym jeszcze dokupić Spb backup, znalazłem taki polski sklep gdzie można kupić nowego shella:   

Właśnie kupiłem u nich przez paypala i mam już zarejestrowaną 3.0 w cenie 89 zł (kod promocyjny) - bezproblemowa transakcja.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #157 dnia: Kwiecień 22, 2009, 19:43:54 »

to sklep jednego z forumowiczow, maja taniej niz wiele innych sklepow. mozesz zalapac sie na nizke, w dziale promocje jest temat.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #158 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:08:11 »
Czy u Was górna belka z zegarkiem i menu start też nie jest zakryta? tak tak, wiem że jest opcja "Nadpisz Start" ale niestety u mnie na Kaiserce nie działa :/
U mnie też. Mimo zaznaczonej opcji.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:32:08 »
U mnie też. Mimo zaznaczonej opcji.

A czy opcja "nadpisz start" nie polega na modyfikacji menu start ? Bez zaznaczonej opcji mamy normalne menu start a jak damy nadpisz to mamy po naciśnięciu raz "start" -> ulubione spb a dopiero po drugim naciśnięciu menu start windows'a ?

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
« Odpowiedź #160 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:33:57 »
Z tym startem to jest tak, że nadpisanie go zmienia tylko wyświetlanie  panelu start ( wyświetla się jedna z kart MS 3 a nie orginalnego z WM). I jeszcze jedno żeby zmiany były widoczne trzeba wykonać soft-reset. :ok:
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #161 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:53:10 »
Wszystko się niestety zgadza i póki co nie ma chyba sposobu żeby łatwo ukryć górny pasek windozy :/

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #162 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:59:56 »
Moze ktos potwierdzic, ze da sie spb zainstalowac na Tosce G900 ? Mi pod koniec instalacji wywala blad, ze brakuje pamieci i pojawia sie, ze instalacja sie nie powiodla  :S
Toshiba G900 -> gotowany R OM z kuchni Globalbusa
HTC Touch Diamond -> DI2 v. 7.0 by Krzysiecw

*

Offline Radkowski

• 34
  • Sprzęt: Nokia 8800 arte, MDA Vario V
« Odpowiedź #163 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:03:07 »
Witam,

Chcę również kupić Spb... i mam pytanie jeżeli chodzi o licencję, a mianowicie czy można ją zachować przy zmianie sprzętu.
Pzdr, Radek

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #164 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:05:46 »
Witam,

Chcę również kupić Spb... i mam pytanie jeżeli chodzi o licencję, a mianowicie czy można ją zachować przy zmianie sprzętu.
Pzdr, Radek

Dostajesz klucz zarejestrowany na imię nazwisko i konto email - nie podajesz żadnego IMEI czy czegoś podobnego.

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
« Odpowiedź #165 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:09:32 »
ODP dot. Tośi  da się ,da :O~. U mnie na G900 musiałem zwolnić ok 15 Mb pamięci na urządzeniu -pomimo tego że sam program nie zabiera więcej niż 3,5 mega ( przy mniejszej ilości wolnej pamięci wywalało mi ten sam błąd co Tobie). Potem doinstalowałem reszte programów np SPB suite.

*

Offline Radkowski

• 34
  • Sprzęt: Nokia 8800 arte, MDA Vario V
« Odpowiedź #166 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:12:42 »
dzięki Borg za szybka odp, w takim razie kupuję :)

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #167 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:18:00 »
U mnie na Artemisie nakładka śmiga aż miło - zero problemów.
Zastanawiam się tylko czy można jakoś zdeaktywować temat "stylowy" z widgetami - jest mi to zupełnie niepotrzebne, a na pewno zabiera trochę Ramu?
Za to miło mnie zaskoczyła karuzela - działa bardzo ładnie i bez zacięć nawet na tak mało wydajnym PDA jakim jest Artemis. Jak dla mnie ten shell jest bliski ideału shella :)

pozdrawiam
Mario

« Odpowiedź #168 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:34:10 »
A jak koledzy u Was fotki w historii połączeń? Bo u mnie nie zawsze się pokazują. T.zn. przy części są , a przy innych poprawnie zidentyfikowanych pop nazwisku nie ma. Było to już sygnalizowane na forum ale nikt nie dał odpowiedzi czy da się to poprawić czy trzeba czekać na poprawkę producenta. Pozdro.
Aha na Omnii śmiga aż miło ( no oprócz tych fotek :-)

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
« Odpowiedź #169 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:36:50 »
macjan Sprawdż czy nr. telefonów masz wpisane prawidłowo( np +48 przed numerem - zauważyłem że nie wszystkie sieci dodają oznaczenie kraju)

« Odpowiedź #170 dnia: Kwiecień 22, 2009, 22:49:16 »
no i tu widzę problem. Część ma wpisane +48 a część nie! ale dlaczego w takim razie identyfikuje abonenta po nazwisku a zdjęcia już nie dołącza?

*

Offline Skie

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Tytn II, +6GB karta
« Odpowiedź #171 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:16:57 »
Zainstalowalem trojke i... prawie zaluje :). Chyba ze ktos rozwiaze mi problem z karuzelą. Czy jest jakas metoda na dodanie wlasnej zakladki do karuzeli ? Poprzednio mialem wersje 2 razem z Plusem 4 i dzialalo to optymalnie. Mialem na Shellu chyba 4 zakladki - pierwsza to byl zwykly home, druga spb diary, trzeci jakas pogoda a czwarty to plus z kilkoma grupami podzakladek, posegregowanych wedlug roznych roznosci. A teraz to wszystko poszlo sie je...ać i zostalem z fajnie obracajacymi sie gadzecikami ale o zmniejszonej funkcjonalnosci, wedlug mnie.
Jak w "toto" winstalowac SPB Diary  i Plusa ????
pozdrawiam
Skie

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #172 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:17:26 »
No wlasnie. Ja dosc duzo rozmawiam w roamingu i musze miec prefiks kraju przed numerem. A tu MS 3 gubi mi zdjecia :/

X.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #173 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:32:14 »
Z tym startem to jest tak, że nadpisanie go zmienia tylko wyświetlanie  panelu start ( wyświetla się jedna z kart MS 3 a nie orginalnego z WM). I jeszcze jedno żeby zmiany były widoczne trzeba wykonać soft-reset. :ok:
No faktycznie. Potwierdzam, że jednak działa. Naoglądałem się w innych tematach jakichś cudów z tym paskiem i myślałem, że można go przesłonić. A tak to się chyba nawet nie opłaca nadpisywać. Bo znika mi nazwa operatora - a po tym się głównie orientowałem czy mam włączony telefon czy nie.

Choć widzę, że teraz niezależnie od tego czy nadpisuję pasek czy nie to nazwa operatora już się u góry nie pojawia. Teraz chyba trzeba naciskać zieloną słuchawkę, żeby sprawdzić czy telefon jest włączony.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 23:38:34 wysłana przez qrzysztof »
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #174 dnia: Kwiecień 22, 2009, 23:32:34 »
Testowałem SPB MS ze dwa dni i odpuściłem. Jak dla mnie jedyne co poprawili to prędkość animacji i ciekawy wygląd. Z funkcjonalnością to mało, że nie poprawili dwójki, ale jeszcze spaprali po całości. Dla przykładu jeden z argumentów:
Zainstalowalem trojke i... prawie zaluje :). Chyba ze ktos rozwiaze mi problem z karuzelą. Czy jest jakas metoda na dodanie wlasnej zakladki do karuzeli ? Poprzednio mialem wersje 2 razem z Plusem 4 i dzialalo to optymalnie. Mialem na Shellu chyba 4 zakladki - pierwsza to byl zwykly home, druga spb diary, trzeci jakas pogoda a czwarty to plus z kilkoma grupami podzakladek, posegregowanych wedlug roznych roznosci. A teraz to wszystko poszlo sie je...ać i zostalem z fajnie obracajacymi sie gadzecikami ale o zmniejszonej funkcjonalnosci, wedlug mnie.
Jak w "toto" winstalowac SPB Diary  i Plusa ????
m. in to o czym piszesz. Jak dla mnie PDA ma być: 1. Funkcjonalny, a na drugim miejscu może ładnie wyglądać. Przy SPB MS 3 jest niestety wg mnie odwrotnie. A dyskryminuje go przede wszystkim to co w dwójce: Nie wyświetlanie wtyczek today innych niż SPB i to do tego nie wszystkich, a tylko zintegrowane z MS (np. SPB Phone Suite) bo SPB Diary już nie działa. Ja np. korzystam z urodzin - programu korzystającego z systemowej książki telefonicznej, a tu lipa. Wychodź teraz do todaya, żeby sprawdzić co tam słychać. Jestem na nie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 23:34:42 wysłana przez Budniu »

*

Offline yare

• 18
« Odpowiedź #175 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:24:12 »
tak jest nietylko w spb. w normalnych kontaktach też tak jest. w rejestrze można włączyć ukrywanie kontaktów SIM:

HKCU\ControlPanel\Phone\ShowSIM=0

u mnie to nie działa SPB MS 2 i 3 w kontaktach widzi mi kontakty z SIM i te zapisane przez operatora nie idzie ich usunąć,
 kontakty z WM są ok(nie widzi kontaktów karty SIM). Kiedyś miałem rom z sieci O2 wtedy SPB MS2 nie widział tych kontaktów z karty sim.
Kombinowałem już różnie i nie wiem jak to zrobić by pozbyć się tych kontaktów tym bardziej że większość jest już nie potrzebna.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #176 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:32:51 »
Poczytaj TEN WĄTEK
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 07:41:03 wysłana przez Budniu »

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #177 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:36:35 »
Podjarałem się, zainstalowałem triala, pobawiłem się - i odinstalowałem... ten shell to może i fajny gadżecik ale mnie zaczął już męczyć po 10 minutach :) zapłacić 30 baksów za "kręcioła" i imho produkt o wątpliwej funkcjonalności to już się nie zdecydowałem... no ale ludzie mają różne potrzeby - i jeżeli kogoś to rajcuje, to gratulacje :D

« Odpowiedź #178 dnia: Kwiecień 23, 2009, 08:10:00 »
Testuje trial i dla mnie bomba... Ani nie muli ani nic (czasem nie otwiera sms) Raczej go kupie i przy nim zostanę :) dodam ze nie wiem czy to dzięki niemu ale bateria dłużej  trzyma. Polecam dla lubiących szybki i miły dostęp do aplikacji

*

Offline yare

• 18
« Odpowiedź #179 dnia: Kwiecień 23, 2009, 08:13:35 »
Poczytaj TEN WĄTEK

Po za tym wpisem dotyczącym kontaktów sim :HKCU\ControlPanel\Phone\ShowSIM=0
nie znalazłem nic innego dotyczącego kontaktów.U mnie ten wpis do rejestru działa z wszystkimi programami do kontaktów, poza spb MS.