Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje

• 776 Odpowiedzi
  • 148454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje
« Odpowiedź #120 dnia: Kwiecień 21, 2009, 20:15:47 »
wystarczylby skrot i przypisać do czerwonej słuchawki, niestety nie dali, nie ma rowniez todaya w karuzeli kolejny błąd
moim zdaniem w tym ekranie stylowy :) powinna byc mozliwosc dodawania wtyczek razem z widgetami
co po widgetach jak nie mozna dodawac wtyczek z innych programow nawet spb jak wireless monitor
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #121 dnia: Kwiecień 21, 2009, 20:16:52 »
SPB Diary też nie hula :mysli:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #122 dnia: Kwiecień 21, 2009, 20:20:43 »
Zainstalowałem dzisiaj tą finalną wersję, w stosunku do bety naprawiły mi się ikonki (w becie było kilka błędów grafiki), działa stabilnie, szybko, ramu zjada średnio 6mb, poprawili też błąd z wyborem miast w oknie z czasem (u mnie przy próbie zmiany miasta pojawiała się ikonka oczekiwania i koniec- nie ładowała się lista miast, pomagał tylko SR).
Jak na mój gust program prawie idealny, brakuje mi tylko możliwości zmniejszenia czcionki i wielkości widgetu z kalendarzem. Chyba kupuję :)
Ciekawa jest sprawa z NFS Undercover... po restarcie za pierwszym razem się odpala i normalnie działa (mimo pracującego w tle MS3), ale po wyjściu z gry już drugi raz nie chce się odpalić.... ciekawe ciekawe...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #123 dnia: Kwiecień 21, 2009, 20:29:45 »
a jak pozmieniac skróty w organizer , intenet, multimedia ?
działa tylko w moich skrotach, z dobrych nowinek to mozliwosc dodawania plikow
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline kak

• 46
  • Sprzęt: SHG-I900 OMNIA 16GB - SAHJ1
« Odpowiedź #124 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:20:14 »
jak dla mnie rewelka :) wszystko pomyślane, nawet kadrowanie zdjęć (miniaturek do avatarów), tapeta panoramiczna przesuwająca się proporcjonalnie do 3ch pulpitów - ahhh, rewelka! :D. Testowałem wiele nakładek, romów i ten jest bez wątpienia najprzystępniejszy. Kilka kosmetycznych szczegółów ewentualnie, zeby sie dało każdy widget zrobić przezroczysty, lub nie - do wyboru ;) stabilność i szybkość pracy - 5+ na Samsungu Omni. Kupuje na pewno! Ktoś wie ile to PLN z konta ściągnie? :)

a nie porącają nic za transakcję?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 21:28:02 wysłana przez kak »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #125 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:24:35 »
Tu http://www.spbsoftwarehouse.com/ piszą, że koszt to 29,95$ co wg kursu na wczoraj wynosi 98,794551 zł :E

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #126 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:44:15 »
w programach jest katalog spb mobile shell a tam skrot menadzer procesów
przypisujesz skrot do klawisza i po nacisnieciu klawisza masz taki ekran
jedno nacisniecie palcem od razu uaktywnia x obok zamyka
Faktycznie jest tak jak piszesz. Rewelacja  :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 21:55:09 wysłana przez qrzysztof »
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #127 dnia: Kwiecień 21, 2009, 21:47:32 »
Kupuje na pewno! Ktoś wie ile to PLN z konta ściągnie? :)

a nie porącają nic za transakcję?

29,95$ +15% vat  po kursie banku sprzedazy z ktorego jest karta (przewaznie wiekszy niz sprzedaz w kantorach) prowizji dodatkowych nie ma

*

Offline jj.binks

• 40
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2
« Odpowiedź #128 dnia: Kwiecień 22, 2009, 00:35:16 »
Czy wam też po zainstalowaniu tego programu telefon się szybko rozładowuje?
U mnie bateria trzyma mniej więcej tyle samo z SpbMS3 jak i bez niego (jeśli nawet jest jakaś różnica to niezauważalna).
Carpe diem

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #129 dnia: Kwiecień 22, 2009, 06:57:06 »
A u mnie na Kaiserku nie działa wyłączanie na guziku on/off a i automatycznie tylko wygasza się ekran ale nie wyłącza  :mysli: Po wyjściu z shella wszystko działa, nie wiem od czego to zależy bo po SR działa a po jakimś czasie się to robi? Ma ktoś też tak ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 07:00:03 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #130 dnia: Kwiecień 22, 2009, 08:15:19 »
Witam.

Mam SPB MS 2.1 na Asus P320, mam pytanie,
czy próbował ktoś zainstalować SPB Mobile Shell 3.0 na Asus P320 ?
Palm Treo Pro - jak na razie ...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #131 dnia: Kwiecień 22, 2009, 08:46:16 »
A po co się pytasz ? Zainstaluj i sprawdź, czemu miałoby nie działać ?  :O
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #132 dnia: Kwiecień 22, 2009, 08:51:13 »
Calkiem ciekawy ten Spb MS 3, w kazdym razie podoba mi sie bardziej niz 2.
Zjada mniej pamieci niz PointUI, ktory mialem choc chyba nie jest tak szybki.
W sumie teraz po spadkach RAM zostaje w okolicy 40MB.
Jedno zastrzezenie mam to co do scrollingu, jest szybki, ale czasem problem jest zatrzymac sie w odpowiednim miejscu, a w niektorych
pozycjach jak kontakty przydalby sie tez skroty alfabetyczne.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #133 dnia: Kwiecień 22, 2009, 09:53:40 »
O co chodzi z tą nową możliwością dodawania plików?

Bo ja jak na razie widzę, że możliwości w tym zakresie są nawet mniejsze niż w dwójce. I to dużo mniejsze (no chyba, że coś przeoczyłem). Do dawnego "My Menu" (teraz "Moje Skróty") można co prawda łatwiej dodać program lub link do pliku. Tyle, że tego samego nie można robić (przynajmniej nie widzę takiej możliwości) w przypadku grup "Multimedia", "Internet" itd - a w dwójce była taka możliwość. Teraz w multimediach mam WMP, Obrazki i Aparat a w dwójce mogłem sobie dowolnie edytować - miałem chyba z 8-9 programów. Nawet katalogi mogłem  dodawać, zmieniać kolejność i ikonki. Teraz nie mogę zrobić nic.

Nie wierzę, że nie ma takiej możliwości. To by był duży krok wstecz. Gdzieś musi się to dać zmienić - pytanie tylko gdzie.

Ech.. tak jak myślałem. Poszło w bajery kosztem funkcjonalności - w stylu iPhone :/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 10:53:00 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #134 dnia: Kwiecień 22, 2009, 10:50:43 »
Jedno zastrzezenie mam to co do scrollingu, jest szybki, ale czasem problem jest zatrzymac sie w odpowiednim miejscu, a w niektorych
pozycjach jak kontakty przydalby sie tez skroty alfabetyczne.
jesli szbko ruszysz to wogole nie mozna zatrzymac poki sam nie stanie bez sensu
trzeba powoli przesuwać zeby sie nie rozpedził

Skóry skórami, ale o co chodzi z tą nową możliwością dodawania plików?

myslalem ze to nowa, w moich skrotach jest dodaj plik (skrot bezposrednio do pliku np plik.xls)

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #135 dnia: Kwiecień 22, 2009, 10:56:14 »
O tyle nowa, że wcześniej trzeba było wejść w opcje, żeby dodać skróty. Tyle, że teraz nie ma możliwość ani w opcjach, ani bezpośrednio w grupie (Internet, Multimedia itd.) czegoś pozmieniać. Tylko Moje Skróty można edytować. Dla mnie duży minus, jeśli jeszcze coś mi się nie spodoba w ciągu tych 15 dni triala to prawdopodobnie zostanę przy dwójce. A z upgradem poczekam, aż dopracują program.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #136 dnia: Kwiecień 22, 2009, 11:02:32 »
działa tylko w moich skrotach

Jak wyżej. Przecież bez tej funkcjonalności, to można sobie te wszystkie menu bez żalu skasować! Kto używa wyłącznie wbudowanych aplikacji PIM, przeglądarki internetowej czy obrazów?!

Jeśli pilnie tego nie poprawią, to naprawdę klęska. Kolega ma rację - piękne wodotryski, elegancka, płynna grafika, ale kosztem funkcjonalności... Upadek. A ja już kasę im za te niedoróbki zapłaciłem  :S .To niby dlaczego opóźnili premierę prawie o miesiąc? W tym czasie usuwali co przydatniejsze funkcje?
Może chociaż ktoś na xda lub tutaj dobierze się jakoś do tej konfiguracji, jeśli chłopaki z spb mają to w nosie...
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #137 dnia: Kwiecień 22, 2009, 12:06:04 »
U mnie po wyjściu z Shella (nie wejście na today tylko wyłączenie całkowite) i ponownym uruchomieniu nie działa wyłączenie ani autom. ani na przycisku on/off. Spróbuję zainstalować na nowo a jak nie pomoże to HR.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #138 dnia: Kwiecień 22, 2009, 12:58:50 »
działa tylko w moich skrotach

Jak wyżej. Przecież bez tej funkcjonalności, to można sobie te wszystkie menu bez żalu skasować! Kto używa wyłącznie wbudowanych aplikacji PIM, przeglądarki internetowej czy obrazów?!

Jeśli pilnie tego nie poprawią, to naprawdę klęska. Kolega ma rację - piękne wodotryski, elegancka, płynna grafika, ale kosztem funkcjonalności... Upadek. A ja już kasę im za te niedoróbki zapłaciłem  :S .To niby dlaczego opóźnili premierę prawie o miesiąc? W tym czasie usuwali co przydatniejsze funkcje?
Może chociaż ktoś na xda lub tutaj dobierze się jakoś do tej konfiguracji, jeśli chłopaki z spb mają to w nosie...

Rozumiem, ze kazdy ma swoje upodobania, ale jak dla mnie to po co przebijac sie przez menu, zeby dojsc do ulubionej aplikacji, swojego skrotu  jak moge zrobic to na trojdzielnym pulpicie LifeStyl Home jako widgety. Jeden ruch palcem i mam co chce.
Jedynie problem jak chce podpiac plik, no ale to moge zrobic w swoich skrotach, gdybym mial tak potrzebe albo dodac do programow i tez bedzie widoczne.
Mysle, ze 3 ma troche inna filozofie od 2 i stad te roznice i inne podejscie.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #139 dnia: Kwiecień 22, 2009, 13:00:18 »
I proszę, okazuje się, że taka funkcjonalność istnieje, ale została zablokowana! Ciekawostka.

Sposób odblokowania podano na forum SPB:

==================================================================================
To allow adding icons to the menus:

Go to: HKLM\Software\SPB Software House 2\Spb Mobile Shell\Menu\Root
You will see a key (folder) for each of the menus.

If you go into 'My Shortcuts' you will notice it has a DWord called Add set to true (1).
Go back up and create this same Dword in each of the other keys (folders).

Now when you go back into the menus and tap the bottom right arrow you will see you now have the 'add' options!

If you want to remove a subfolder (for example Media Player from the Multimedia menu) just go into the Multimedia key in the registry and delete the 'Media Player' key altogether.

To rename the menus and/or change their icon:

Again go to: HKLM\Software\SPB Software House 2\Spb Mobile Shell\Menu\Root
and then into the relevant key for the menu you want to change. There is a string value called 'Text' with the name stored within it. Just change that. For consistency I also advise renaming the key (folder) itself.

Changing the value of 'Image' will alter the icon. The icons the numbers relate to are:
0 = Toolbox
1 = Messaging
2 = Globe
3 = Calendar
4 = Shortcuts
5 = Programs
6 = Camera
7 = Cog and Spanner

To add an additional (9th) folder:

If you want to add another menu, giving a total of 9 and filling that bottom right space simply create a new key in: HKLM\Software\SPB Software House 2\Spb Mobile Shell\Menu\Root
Call it the name of the new menu and then create all the strings/dwords that are in the others. That means:
Add (Dword) set to 1
DrawType (String) set to either Grid or List
Image (DWord) set to the icon you want (see my list above)
Index (Dword) set to the position you want (0 being top left, 8 being bottom right)
MRUImage (DWord) set to 191 - I don't know what this one does but best to keep it in there!
Text (String) set to the name you want for your new menu.

===========================================================================

I działa!
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 22, 2009, 14:07:25 »
Ja tylko dodam, że powyższe jest z tej stronki:

http://www.spbclub.com/forum/viewtopic.php?p=126154

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 22, 2009, 15:09:28 »
Hehe, pewnie zablokowali bo jeden program miał za dużo funkcji.

A wiadomo, że oni lubią te funkcje rozkładać po różnych programach żeby sprzedawać ich najwięcej.

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #142 dnia: Kwiecień 22, 2009, 15:47:29 »
Kiedy mialem jeszcze Etena x800 uzywałem Spb mobile w wersji 2 i uważłem to za najlepsza dostępna nakładkę. Potem zmieniłem urzadzenie na Touch HD od HTC i nie mogłem się doczekać Spb w wersji 3.
teraz zainstalowałem na HTC nowe Spb i... odinstalowałem. Wolę jednak TouchFo3. Jest wygodniejsze.

*

Offline presley

• 44
  • Sprzęt: HTC Tytn II
« Odpowiedź #143 dnia: Kwiecień 22, 2009, 16:05:20 »
Ja tylko dodam, że powyższe jest z tej stronki:

http://www.spbclub.com/forum/viewtopic.php?p=126154

Super,u mnie działa to może jeszce ktos podpowie jak zmienic to nieszczęsne
alarm   w 16 godzin i 10 minut na za 16 godzin .....

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #144 dnia: Kwiecień 22, 2009, 16:28:47 »
Jedynie problem jak chce podpiac plik, no ale to moge zrobic w swoich skrotach, gdybym mial tak potrzebe albo dodac do programow i tez bedzie widoczne.
przecież plik też można dodać jako widget, tak jak każdy program. aplikacje-> i na samym dole są skróty.  :ok:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 22, 2009, 17:05:48 »
Super,u mnie działa to może jeszce ktos podpowie jak zmienic to nieszczęsne
alarm   w 16 godzin i 10 minut na za 16 godzin .....
Wyedytuj SpbMobileShell.txt i tam zmien

" (in|(w" na " (in| (za"

i zrestartuj Mobile Shella.

X.

PS. Pododawaj jeszcze spacje tam, gdzie ich nie ma, bo bedziesz mial bez odstepow. Te babole sa od pierwszej wersji spolszczenia MS 2 :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 17:07:35 wysłana przez Xanth »

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 22, 2009, 17:35:30 »
Też tak macie, że jak kontakty są zapisane na sim i w telefonie, to poszczególne pozycje wyświetlają się w SPB podwójnie?? czy to tylko w becie było??

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #147 dnia: Kwiecień 22, 2009, 17:46:58 »
tak jest nietylko w spb. w normalnych kontaktach też tak jest. w rejestrze można włączyć ukrywanie kontaktów SIM:

HKCU\ControlPanel\Phone\ShowSIM=0
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline cormacart

• **
  • 123
  • Cormac Mac Art
  • Sprzęt: HTC Polaris, Samsung Omnia Pro4
« Odpowiedź #148 dnia: Kwiecień 22, 2009, 17:51:22 »
Pogoda dziala.
fotki w histori tez.
Pogoda nie zawsze dziala. Ja akurat zrobilem upgrade z MS2.1 i nie bylo problemu, ale niektorzy narzekaja. Za to z historia polaczen mam tak, ze jesli ktos do mnie dzwoni i wyswietlany numer jest identyczny z tym w kontaktach, to nie ma problemu. Za to jesli mam kogos zapisanego z +48, a dzwoniacy wyswietla sie bez tego, to mimo, ze kontakt w historii wyswietla sie prawidlowo, to zdjecia brak. I nie tylko ja tak mam :)

X.

PS. Na SPB Clubie pisza, ze wersja 6362 to beta, release bedzie poprawiony :)

problem ze zdjęciami dzwoniących w historii nadal aktualny...

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 22, 2009, 18:24:06 »
Wszedzie byla mowa ze aktualizacja z 2 ma byc darmowa...
Aktualizacja
Serial number verification is OK.

Now you can upgrade your version of Spb Mobile Shell to 3.0 for $14.97

To proceed with the upgrade please follow the link : Purchase upgrade at Handango.com ($14.97)
ZONK!!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2009, 18:52:19 wysłana przez alien4 »
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)