Z tego co zauważyłem to nowy MS powoduje błędy związane z zarządzaniem pamięcią. W zależności od sprzętu różnie się one objawiają. Problem pojawia się gdy wybierzemy opcję 3d w systemie. Mam Diamonda i u mnie wygląda to tak. Do ekranu Live dodaję widget google. Wpisuję w nim hasło i wybieram szukaj. W tym momencie MS wybiera domyślną przeglądarkę (w moim przypadku Opera 9.7) i łączy się z internetem, to znaczy powinien tak zrobić. Niestety nic się nie dzieje. W tym momencie wybieram X. Po przejściu do karuzeli, w tym ekranie, uruchamia się opera.

. Zmieniłem przeglądarkę na IE niby rusza lecz zaraz się zawiesza. Uruchomienie Albumu pwoduje , że po zakończonym przeglądaniu wybranie karuzeli wiesza telefon. Wszystkie problemy znikają w momencie kiedy w systemie nie zaznaczymy opcji 3d. W tym wypadku Opera działa prawidłowo. Czy na Waszych maszynkach także pojawia się ten problem?
Mam także KS20 i tu MS3 działa bardzo dobrze. Ks nie ma wspomagania 3d i Wszystko działa bez problemu.
Aby poprawnie działała dodatkowa zakładka w pogodzie w określonej odległości od wybranego miasta musi się znajdować stacja meteo. Ja mieszkam w szczecinie, a dane meteo mam pobierane z Goleniowa, który jest oddalony około 30 km.
Generalnie, muszę stwierdzić, że nowa odsłona SPB MS podoba mi się. Możliwość dołożenia nowych ekranów Live (do 5). Mozliwość wyłączania Prof lub Live. Przeglądanie zdjęć z ekranu Live. Pełna swoboda konfiguracji. Jednak ni jak nie potrafię zrozumieć czemu mają służyć karuzele?

Ani to praktyczne, ani wygodne. Moim zdaniem zbędny wodotrysk

.
iContact nie da sie podpiąć pod SPB, ale jest lepsze rozwiązanie a polega ono na dodaniu ikonki iContakt do ekranu Live. Jeśli nie ma programu na liście skrótów to należy najpierw dodać skrót do Katalogu Windows/ Start menu/programy. Ikonka pojawi się po wybraniu opcji dodaj widget/skrót/programy. Mozna tak dodawać wszystkie programy które nie zostały zainstalowane (np. są na karcie). Dodatkowo możemy zmienić ikonę używając SPB Menu Editor.