Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje

• 776 Odpowiedzi
  • 147159 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline purasx

• **
  • 195
  • Sprzęt: HTC TyTn II
Odp: Spb Mobile Shell 3 i kolejne wersje
« Odpowiedź #540 dnia: Październik 04, 2009, 17:54:01 »
Zauważyłem u mnie kolejny babol w MS 3.5. Zainstalowałem Spb Pocket plus, jednak nie ładnie to u mnie wygląda więc go odinstalowałem. Teraz w ustawieniach ciągle mam widoczną ikonkę od SPb Pocket Plus, mimo, że program jest już usunięty. Wydaje mi się, że to wina Mobile Shell, gdyż kiedy wchodzę w Ustawienia poprzez menu start (czyli uruchamia się bez nakładki) to ikonki od Spb Pocket plus nie ma, jedynie w Mobile Shell jest ciągle widoczna.

*

Offline toso

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung Galaxy ACE
« Odpowiedź #541 dnia: Październik 04, 2009, 19:49:02 »
Czy doszedł ktoś jak spowodować aby pogoda w MS 3.5 mogła być pobierana z onetu.? SPB weather jako osobna aplikacja pobiera z onetu ale nie można jej zintegrować ani nie ma do niej widgetu.

Czy u wszystkich użytkowników KAISERA  występuje problem z "wieszaniem się" ekranu? U mnie wygląda to tak że np. dodam widget, potem zatwierdzam i już nie  odpowiada. Wystrczy jednak nacisnąć zieloną słuchawkę i potem zamknąć dialer a wszystko wraca do normy. Zdarzało mi się to tak często że wróciłem do MS 3.01

*

Offline sirk

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire, Motorola Milestone 2
« Odpowiedź #542 dnia: Październik 04, 2009, 19:50:31 »
Czy komuś  po instalacji MS 3.5 na diamodzie zniknęła ikonka menedżera zadań HTC?

*

Offline purasx

• **
  • 195
  • Sprzęt: HTC TyTn II
« Odpowiedź #543 dnia: Październik 04, 2009, 20:03:15 »
Czy doszedł ktoś jak spowodować aby pogoda w MS 3.5 mogła być pobierana z onetu.? SPB weather jako osobna aplikacja pobiera z onetu ale nie można jej zintegrować ani nie ma do niej widgetu.

Czy u wszystkich użytkowników KAISERA  występuje problem z "wieszaniem się" ekranu? U mnie wygląda to tak że np. dodam widget, potem zatwierdzam i już nie  odpowiada. Wystrczy jednak nacisnąć zieloną słuchawkę i potem zamknąć dialer a wszystko wraca do normy. Zdarzało mi się to tak często że wróciłem do MS 3.01
U mnie ten problem nie występuje?

*

Offline toso

• *
  • 51
« Odpowiedź #544 dnia: Październik 04, 2009, 20:07:07 »
purasx a co z pogodą, masz jakieś sugestie?

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #545 dnia: Październik 04, 2009, 20:48:29 »
purasx a co z pogodą, masz jakieś sugestie?

Pogoda zmienia sie na aktualną jeśli nie ma ustawionego miasta skąd są pobierane dane dla drugiej zakładki "meteo"

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #546 dnia: Październik 04, 2009, 20:53:21 »

Ja mam to samo na Tośce TG01.

*

Offline toso

• *
  • 51
« Odpowiedź #547 dnia: Październik 04, 2009, 20:55:53 »

Pogoda zmienia się na aktualną jeśli nie ma ustawionego miasta skąd są pobierane dane dla drugiej zakładki "meteo"

sorki chyb nie rozumiesz pytania, chcę dodać źródło z którego są pobierane dane na onet lub wstawić do MS 3.5 widget który pokaże mi pogodę  z SPB Weather ( nie tą wbudowaną) lub zintegrować SPB Weather z MS 3.5

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #548 dnia: Październik 04, 2009, 21:23:19 »
Zauważyłem, że w nowej wersji (przynajmniej u mnie) nie aktualizuje się ikonka od pogody. Ciągle jest taka sama. Aby wyświetlana była poprawnie trzeba ciągle uaktualniać pogodę. W poprzedniej wersji tego nie doświadczyłem.

Myśle że rozumie tylko sądziłem że tyczy się to również tego, nie dogadaliśmy sie może lepiej brzmi.

*

Offline toso

• *
  • 51
« Odpowiedź #549 dnia: Październik 04, 2009, 21:29:33 »
... nie dogadaliśmy sie może lepiej brzmi.
spoczko, luzik

*

Offline mww

• 22
« Odpowiedź #550 dnia: Październik 04, 2009, 22:24:44 »

Pogoda zmienia się na aktualną jeśli nie ma ustawionego miasta skąd są pobierane dane dla drugiej zakładki "meteo"

sorki chyb nie rozumiesz pytania, chcę dodać źródło z którego są pobierane dane na onet lub wstawić do MS 3.5 widget który pokaże mi pogodę  z SPB Weather ( nie tą wbudowaną) lub zintegrować SPB Weather z MS 3.5

Coś nie doszukałeś ! W widgetach jest również ten, który wyświetla pogodę z SPB Weather ! Wystarczy go podmienić i już masz pogodę SPB !!
Pozdrawiam
M

*

Offline toso

• *
  • 51
« Odpowiedź #551 dnia: Październik 04, 2009, 22:33:00 »
 :O zaskoczyłeś mnie, a na prawdę szukałem, cóż, zainstaluje jeszcze raz i sprawdze, ale już nie dzisiaj.
POZDRO

PS. jak możesz to zapodaj jakiś zrzut ekranu z tym widżetem do SPB WEATHER

EDIT: nie dałm za wygraną, przeinstalowałem MS i SPB pogode, działa :grin:

....ale zwiechy są :-|
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2009, 23:26:22 wysłana przez toso »

*

Offline mww

• 22
« Odpowiedź #552 dnia: Październik 04, 2009, 23:31:43 »
:O zaskoczyłeś mnie, a na prawdę szukałem, cóż, zainstaluje jeszcze raz i sprawdze, ale już nie dzisiaj.
POZDRO

:) ale fotkę zrzutu wstawiam - i u mnie chodzi OK :) problem mam za to z kalendarzem :( nie pokazuje spotkań...

Pozdrawiam
M
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2009, 23:34:27 wysłana przez mww »

*

Offline darusk

• 11
  • Sprzęt: MDA CIV
« Odpowiedź #553 dnia: Październik 05, 2009, 00:44:15 »
Witam, mam pytanie. W nakładce Spb jest Spb Contacts. Wkurza mnie jak nic, ponieważ nie można wyszukiwać alfabetycznie kontaktów. Mam zainstalowany programik icontact (i działa super). Czy jest możliwość żeby wciskając w Spb ikonkę od Spb Contacts załączał się program icontacts?
Domyślam się, że trzeba coś zmienić w rejestrach ale jestem na to za cieńki. Proszę o pomoc.

Czy ktoś zna na to odpowiedź?
MDA Compact IV
Windows Revolution Manila Edition
Radio: 1.15.25.14

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #554 dnia: Październik 05, 2009, 10:10:20 »
Po paru dniach użytkowania stwierdzam, że trzeba czekać na wersję 3.5.1, bo ta ma pełno błędów. Jak znam życie, to pojawi się na dniach, bo na wszystkich forach ludzie marudzą o niedociągnięciach...

*

Offline darusk

• 11
« Odpowiedź #555 dnia: Październik 05, 2009, 14:09:05 »
U mnie wszystko śmiga aż miło :D No, prawie wszystko. Jedynie nie pokazuje Current conditions w pogodzie, ale nie wnikałem dlaczego. Jeszcze gdybym poznał odpowiedź na pytanie dwa posty wyżej to już pełnia szczęścia  :grin:
MDA Compact IV

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #556 dnia: Październik 05, 2009, 14:14:09 »
U mnie pogoda też nie pokazuje Current conditions i zależne to jest od miasta bo np. Szczecin jest. Poza tym nie ma u mnie żadnych bugów.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #557 dnia: Październik 05, 2009, 17:06:22 »
U mnie także zero bugów, to raczej zależy od urządzenia i oprogramowania które jest na nim.
Mam pytanko:
Aktualnie nie posiadam karty pamięci, chciałem sobie posłuchać muzy z kompa przez wifi i tu pojawił się mały zonk ponieważ okazało się że po zminimalizowaniu playera i przeglądaniu shella muza strasznie tnie :O. Wystaraczy szybko przewijać listę z programami, czytnik sms czy kręcić karuzelą a muza czasami dosłownie staje na 2s. Czegoś takiego nie miałem z wersją 3.0.1 Wychodzi na to że ten nowy shell strasznie obciąża procka :mysli:. Mam Tośkę g900 z prockiem 520MHz ustawiony na stałe taktowanie. Taki sam efekt występował przy słuchaniu muzyki na nitrogenie, tcpmp i pocketplayer. Zauważył ktoś takie objawy przy słuchaniu muzyki z karty pamięci ?? Tnie się muzyka przy przeglądaniu shella, pisaniu esa czy przeglądaniu neta??
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2009, 17:08:39 wysłana przez mett7 »

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #558 dnia: Październik 05, 2009, 17:18:17 »
POZDRO

:) ale fotkę zrzutu wstawiam - i u mnie chodzi OK :) problem mam za to z kalendarzem :( nie pokazuje spotkań...

Pozdrawiam
M
Przytrzymaj na kalendarzu nastepnie wybierz ustawienia i tam masz opcje ilosc spotkan pewnie na brak zmien ta opcje i bedzie OK. Co do tego ze druga zakladka jest pusta, bedzie inf gdy w wybranym miescie jest stacja meteo (np.lotnisko)

*

Offline ozziuss

• **
  • 130
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #559 dnia: Październik 05, 2009, 18:56:13 »
a czy w najnowszej wersji jest możliwość wyłączenia rzeczy związanych z modułem GSM?
Potrzebna zgoda, Regulamin !!

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #560 dnia: Październik 05, 2009, 19:40:09 »
w 3.0 tez było mozliwosc wylaczenia modołu gsm a plugi zwiazane z GSM mozna wyrzucic
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline ozziuss

• **
  • 130
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #561 dnia: Październik 05, 2009, 19:46:15 »
ale mówię o kontaktach w menu 'karuzeli', można było wybrać dany kontakt i zadzwonić, to samo chyba z smsami  było, jakas skrzynka odbiorcza czy coś tam jest?
Potrzebna zgoda, Regulamin !!

*

Offline palmax

• *
  • 60
  • Sprzęt: Mio A702
« Odpowiedź #562 dnia: Październik 05, 2009, 20:16:27 »
Witam, mam pytanie. W nakładce Spb jest Spb Contacts. Wkurza mnie jak nic, ponieważ nie można wyszukiwać alfabetycznie kontaktów. Mam zainstalowany programik icontact (i działa super). Czy jest możliwość żeby wciskając w Spb ikonkę od Spb Contacts załączał się program icontacts?
Domyślam się, że trzeba coś zmienić w rejestrach ale jestem na to za cieńki. Proszę o pomoc.

Czy ktoś zna na to odpowiedź?

Niestety tego się chyba nie dowiemy :(

*

Offline Piron

• **
  • 124
  • Sprzęt: LG KS20, HTC WildFire
« Odpowiedź #563 dnia: Październik 05, 2009, 20:33:42 »
Z tego co zauważyłem to nowy MS powoduje błędy związane z zarządzaniem pamięcią. W zależności od sprzętu różnie się one objawiają. Problem pojawia się gdy wybierzemy opcję 3d w systemie. Mam Diamonda i u mnie wygląda to tak. Do ekranu Live dodaję widget google. Wpisuję w nim hasło i wybieram szukaj. W tym momencie MS wybiera domyślną przeglądarkę  (w moim przypadku Opera 9.7) i łączy się z internetem, to znaczy powinien tak zrobić. Niestety nic się nie dzieje. W tym momencie wybieram X. Po przejściu do karuzeli, w tym ekranie, uruchamia się opera. :). Zmieniłem przeglądarkę na IE niby rusza lecz zaraz się zawiesza. Uruchomienie Albumu pwoduje , że po zakończonym przeglądaniu wybranie karuzeli wiesza telefon. Wszystkie problemy znikają w momencie kiedy w systemie nie zaznaczymy opcji 3d. W tym wypadku Opera działa prawidłowo. Czy na Waszych maszynkach także pojawia się ten problem?

Mam także KS20 i tu MS3 działa bardzo dobrze. Ks nie ma wspomagania 3d i Wszystko działa bez problemu.

Aby poprawnie działała dodatkowa zakładka w pogodzie w określonej odległości od wybranego miasta musi się znajdować stacja meteo. Ja mieszkam w szczecinie, a dane meteo mam pobierane z Goleniowa, który jest oddalony około 30 km.

Generalnie, muszę stwierdzić, że nowa odsłona SPB MS podoba mi się. Możliwość dołożenia nowych ekranów Live (do 5). Mozliwość wyłączania Prof lub Live. Przeglądanie zdjęć z ekranu Live. Pełna swoboda konfiguracji. Jednak ni jak nie potrafię zrozumieć czemu mają służyć karuzele? :)
Ani to praktyczne, ani wygodne. Moim zdaniem zbędny wodotrysk :).

iContact nie da sie podpiąć pod SPB, ale jest lepsze rozwiązanie a polega ono na dodaniu ikonki iContakt do ekranu Live. Jeśli nie ma programu na liście skrótów to należy najpierw dodać skrót do Katalogu Windows/ Start menu/programy. Ikonka pojawi się po wybraniu opcji dodaj widget/skrót/programy. Mozna tak dodawać wszystkie programy które nie zostały zainstalowane (np. są na karcie). Dodatkowo możemy zmienić ikonę używając SPB Menu Editor.

« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2009, 20:42:34 wysłana przez Piron »
LG KS20 KiS ROM 20.4 (spocky12)
HTC WildFire (Android 2.1)

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #564 dnia: Październik 05, 2009, 20:40:57 »
W moim MDA CIV zaden z wymienionych problemow nie wystepuje z i bez opcji 3D.

*

Offline darusk

• 11
« Odpowiedź #565 dnia: Październik 05, 2009, 21:26:01 »
Z tego co zauważyłem to nowy MS powoduje błędy związane z zarządzaniem pamięcią. Czy na Waszych maszynkach także pojawia się ten problem?

Tak jak u Rafi1980 nic takiego nie mam.

Generalnie, muszę stwierdzić, że nowa odsłona SPB MS podoba mi się. Możliwość dołożenia nowych ekranów Live (do 5). Mozliwość wyłączania Prof lub Live. Przeglądanie zdjęć z ekranu Live. Pełna swoboda konfiguracji. Jednak ni jak nie potrafię zrozumieć czemu mają służyć karuzele? :)
Ani to praktyczne, ani wygodne. Moim zdaniem zbędny wodotrysk :).

:grin: zgadzam się

iContact nie da sie podpiąć pod SPB, ale jest lepsze rozwiązanie a polega ono na dodaniu ikonki iContakt do ekranu Live. Jeśli nie ma programu na liście skrótów to należy najpierw dodać skrót do Katalogu Windows/ Start menu/programy. Ikonka pojawi się po wybraniu opcji dodaj widget/skrót/programy. Mozna tak dodawać wszystkie programy które nie zostały zainstalowane (np. są na karcie). Dodatkowo możemy zmienić ikonę używając SPB Menu Editor.

Wprawdzie nie używam iContakt tylko innego programu ale dodanie go do ekranu było pierwszą rzeczą jaką zrobiłem. Jednak to nie jest dobre rozwiązanie. Wolałbym wykorzystać ikone SPB. Wierzę że jednak da się to jakoś podpiąć.   
MDA Compact IV

*

Offline palmax

• *
  • 60
  • Sprzęt: Mio A702
« Odpowiedź #566 dnia: Październik 05, 2009, 21:46:18 »
No właśnie. Skrót to półśrodek. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wykorzystanie ikony SPB.

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #567 dnia: Październik 05, 2009, 22:10:16 »
Jedyny problem jaki u mnie na dimondzie występuje z wersją 3.5 to to że bateria w stanie czówania wytrzymuje około 5-6 godzin a to całkowicie dyskwalifikuje tą wersje , wersja 3.0.1 nie powoduje zjadania energi , pisałem o tym w dziele "diamond" ale inni stwierdzają że u nich nie zjada energi , widocznie uzależnione to jest od romu abo radia.

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #568 dnia: Październik 06, 2009, 00:22:14 »
Hej wieciemoze o co chodzi z informacja w pogodzie w cakłace Current Conditions obok grafiki pogody mam : Fryderyka Chopina podspode data i godzina, o co chodz z fryderykiem? e co  zlotniska fryderyka CHopina biora dane czy jak? od zainstlowania mam cały czas to info.

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #569 dnia: Październik 06, 2009, 00:41:24 »
Hej wieciemoze o co chodzi z informacja w pogodzie w cakłace Current Conditions obok grafiki pogody mam : Fryderyka Chopina podspode data i godzina, o co chodz z fryderykiem? e co  zlotniska fryderyka CHopina biora dane czy jak? od zainstlowania mam cały czas to info.

Na to wychodzi :E