SPB Insight, problem po przesiadce z Touch HD na HD2

• 8 Odpowiedzi
  • 916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nivepl

• 47
  • Sprzęt: HTC HD2
SPB Insight, problem po przesiadce z Touch HD na HD2
« dnia: Kwiecień 22, 2010, 16:08:50 »
Po przesiadce jak w temacie w programie SPB Insight 1.51 w trybie czytania newsa po tapnieciu na ekran zmiast przesuwania widoku, automatycznie uruchamia sie tryb zaznaczania tekstu. Do przesuwania sluzy tylko suwak po prawej stronie ktory jest baaaaaaaardzo nieporeczny w przypadku dlugich materialow.
W touch HD tego nie bylo i przesuwanie palcem w dol/gore powodowalo przewijanie materialu. Czy da sie do tego zmusic program w HD2? Watpie by byla to wina programu a raczej ROMu, skoro w poprzednim telefonie wszystko dzialalo tak jak trzeba.
Dzieki.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
Odp: SPB Insight, problem po przesiadce z Touch HD na HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2010, 17:35:17 »
Mysle ze może byc to wina programu.Osobiście używam SPB News(nastepce Insight) i wszystko swietnie działa,wiec moze taka aktualizacja pomoże...

*

Offline nivepl

• 47
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2010, 17:54:25 »
Mysle ze może byc to wina programu.Osobiście używam SPB News(nastepce Insight) i wszystko swietnie działa,wiec moze taka aktualizacja pomoże...
Zapomnialem napisac ze SPB News wg mnie to totalny chlam. Ja uzywam Insight TYLKO i wylacznie dla szablonow. A te w SPB news dzialaja bynajmniej srednio. Tak wiec trzymajmy sie wersji ze to wina ROMu, ewentualnie jakiejsc modyfikacji w rejestrze. Ten suwak o ktorym wspomnialem pojawia sie nie tylko w tym programie zreszta. To takie usprawninie od HTC majace pomagac w ekranach pojemnosciowych zawladniecie nad malymi suwakami i elementami w ktore trudno trafic. Niestety nie widze mozliwosci pozbycia sie/wylaczenia tego wspanialego 'usprawnienia'

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2010, 20:37:22 »
Wiem o co Ci chodziło.Ten suwak pojawia sie,gdy dlużej przytrzymasz go palcem,jak nie to przewijanie odbywa sie normalnie-powoli(tak jest u mnie).Jezeli suwak automatycznie wlacza sie tylko w SPB Insight to jest to prawdopodobnie wina starej aplikacji(no finger friendly).Natomiast jezeli ma to miejsce np. w eksploratorze plikow to moze byc  cos nie tak z rejestrem.
PS.Nie korzystam z szablonow,ale sprawdzales jak wypada zainstalowany program RSS Hub?

*

Offline nivepl

• 47
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2010, 20:47:14 »
temat rss przewalkowalem dawno na wiele sposobow. Nie interesuje mnie czytanie naglowkow i wstepniakow, bo to wg mnie jest bez sensu. Albo moge czytac CALY artykul albo wcale. Taka mozliwosc z tego co wiem daje TYLKO Insight  wlasnie dzieki mozliwosci tworzenia szablonow.
Mialem wielkie nadzieje co do SPB News ze wzgledu na nowszy, finger friendly interfejs ale obsluga szablonow niestety nie dziala poprawnie.
Jak sie teraz zastanwiam to rzeczywiscie moze to byc wina aplikacji. Tylko czemu na starym urzadzeniu nie zalaczal sie tryb zaznaczania tekstu tylko elegancko sie przewijalo? Dodam jeszcze ze menu wyboru kanalu i wyboru newsa dziala elegancko z przewijaniem. Dopiero po otworzeniu newsa zaczyna sie pieklo suwaka;(.
Jestem otwarty na pomysly.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2010, 22:56:01 »
Całe artykuły do czytania off-line ściąga jeszcze pRSSreader, tyle że po kliknięciu w link w danym rssie artykuły otwierają się w przeglądarce internetowej. Może taka opcja?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline nivepl

• 47
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2010, 23:00:17 »
Nie, zadnych kompromisow! Tak jak opisales to dziala KAZDY reader jaki znam bo na tym polega idea rss. Sztuka by offline przegladac cale artykuly i to ze zdjeciami.. a to potrafi tylko Insight, nie sam z siebie ale dzieki szablonom. Gdyby pobieranie calych art bylo takie prosto to kazdy reader mialby taka funkcje...

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2010, 23:29:39 »
No nie jestem taki pewien, że każdy rss reader potrafi ściągać artykuły do czytania off-line w przeglądarce, wydaje mi się, że jest to tylko w pRSSreader a w pozostałych musi być dostęp on-line - ale przekonywał Cię nie będę, widać że jesteś zapatrzony w SPB Insight. Ja napisałbym w takim wypadku do supportu SPB żeby znalazł rozwiązanie.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline nivepl

• 47
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 22, 2010, 23:33:32 »
No nie jestem taki pewien, że każdy rss reader potrafi ściągać artykuły do czytania off-line w przeglądarce, wydaje mi się, że jest to tylko w pRSSreader a w pozostałych musi być dostęp on-line - ale przekonywał Cię nie będę, widać że jesteś zapatrzony w SPB Insight. Ja napisałbym w takim wypadku do supportu SPB żeby znalazł rozwiązanie.
....taak juz widze jak pisza poprawke do programu ktory zostal zastapiany nowa wersja aplikacji...  moze napisze przy okazji do microsoftu tez zeby jakies nowe poprawki do Windowsa 95 wypuscili...