Spb Full Screen Keyboard problem

• 10 Odpowiedzi
  • 1139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« dnia: Marzec 04, 2007, 12:56:10 »
witam serdecznie mam problemik z programem w temacie tzn przy np kontaktach pojawia mi sie na ekranie klawiaturka standardowa z wm5 a nie od razu z Spb Full Screen Keyboard, dopiero jak klikne ikonke klawiatury (w leweym gornym rogu tej systemowej) dopiero pojawia sie ta wlasciwa , da sie to jakosc obejsc zeby od razu pojawiala sie ta z programu , dzieki i pozdrawiam
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Mambo

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2007, 13:06:46 »
Witam!
Proponuję przypisać FSK do jakiegoś przycisku. Wtedy kiedy wciśniesz przycisk, wyświetki się klawiatura SPB, bez względu na to, czy klawiatura systemowa WM5 jest wyświetlona.

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2007, 13:23:26 »
o widzisz to jest mysl , dzieki serdeczne zaraz sprawdze poki co zachwycam sie spb diary rewelacja w stosunku do pocket breeze np
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2007, 13:37:37 »
może się czepiam, ale po co Tobie Spb Full Screen Keyboard w SPV M3000??  :))
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2007, 13:47:52 »
juz tlumacze i moze mi cos innego doradzisz, ja duzo dzwonie jadac autem np na swiatlach, mam automatyczna skrzynie wiec jedna reka moge wybierac numery czy sms a jak sam pewnie wiesz w spv nie da sie jedna reka pisac na klawiaturze sprzetowej wiec szukam sposobu na latwe wybieranie numerow z kontaktow czy pisania sms, stad caly problem dzieki i pozdrawiam

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2007, 13:57:53 »
dodam tylko ze wczesniej mialem palm treo 600 i kosztem wyswitlacza byla pod reka klawitura ktora dalo sie obslugiwac jedna reka stad ten problem/przyzwyczajenie

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2007, 18:11:48 »
Cytat: "facet_"
juz tlumacze i moze mi cos innego doradzisz, ja duzo dzwonie jadac autem np na swiatlach, mam automatyczna skrzynie wiec jedna reka moge wybierac numery czy sms a jak sam pewnie wiesz w spv nie da sie jedna reka pisac na klawiaturze sprzetowej wiec szukam sposobu na latwe wybieranie numerow z kontaktow czy pisania sms, stad caly problem dzieki i pozdrawiam

Ja właśnie między innymi dlatego zrezygnowałem z rozwiązania pda+telefon jednym. Kupiłem pocketa bez gsmu i osobno telefon do gadania/smsów. IMO o wiele lepsze rozwiązanie. Polecam
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2007, 18:18:49 »
no wlasnie ja z kolei jestem zwolennikiem jednego urzadzonka w jednym i osobiscie jestem z spva zadowlony choc jak mowie chcialbym powiekszyc nieco klawature i bedzie git, ta systemowa oczywiscie powiekszylem w ustawienaich ale i tak palce sie nie mieszcza , taki uklad jak w treo bylby super, widac bedzie trza kupic treo 750 pozdrawiam

Odp: Spb Full Screen Keyboard problem
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:13:12 »
Cześć
Jak mam zainstalować krok po kroku tą klawę bo nie mogę sobie poradzić na MDA Compact1

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2008, 22:30:15 »
1. Kupujesz pełną wersję (lub ściągasz trial do potestowania) klawiaturki - najprościej w formie pliku CAB - np. ze strony http://www.spbsoftwarehouse.com/products/fsk/download.html?pl
2. Plik CAB wgrywasz do MDA, np. do karty pamięci (kabelkiem, czytnikiem - jakkolwiek)
3. Następnie z poziomu MDA uruchamiasz ten plik CAB - rozpocznie się instalacja
4. Wybierasz gdzie ma zostać zainstalowana klawiaturka (w urządzeniu czy na karcie) - wybierasz że np. w urządzeniu i klikasz OK/Install
5. Czekasz aż się zainstaluje i wyświetli że instalacja zakończona sukcesem - klikasz OK. Klawiaturka zainstalowana.
6. Możesz wybrać klawiaturkę przyciskiem wyboru klawiatury (trójkącik na dole pośrodku) lub przypisać żeby się włączała za pomocą przycisku sprzętowego
7. Alternatywnie można dograć jeszcze wybrany skin coby nieco zmienić wygląd samej klawiatury (np. polski skin stąd: http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=&f_str=spb&sortby=t&sort=asc&f_id=655)

Powodzenia!
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 25, 2008, 00:51:17 »
Ostatnio mialem podobny problem z Resco Keyboard - niby zaintalowala sie OK ale nie mozna bylo jej 'wybrac' z dostepnych klawiatur :-|
Pogrzebalem w rejestrze i w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Resco\Keyboard znalazlem rozwiazanie;

Wystarczylo dla 'Default' wpisac '1'
SR i dziala.
Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c