Są sterowniki SRS WOW dla naszych Pocket PC!

• 131 Odpowiedzi
  • 23858 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Są sterowniki SRS WOW dla naszych Pocket PC!
« Odpowiedź #90 dnia: Luty 13, 2008, 12:42:00 »
Kurde ale nowość odkryłeś. A jak nieby działają te wszystkie efekty 3D? Większość zmienia bazę stereo i podbija zazwyczaj basy oraz lekko wysokie, czasami jeszcze zmnienia ogólny poziom dzieku tak by było głosniej, czasem wsprowadzi jakieś echo czy reverb i ot cała teoria wielkich "procesorów DSP" w stylu SRS, EAX, A3D etc. Ten ostatni nawet miał niezłe efekty pseudo przestrzennego dzwięku ze słuchawek :) , ale tylko na demie A3D.
Tylko co to ma wspólnego z wiernym odtwarzniem dźwięku....?
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #91 dnia: Luty 13, 2008, 16:47:12 »

Mniej - więcej tyle samo co słuchanie muzyki z palmtopa na oryginalnych sterownikach  :evil:

*

nothin

« Odpowiedź #92 dnia: Luty 13, 2008, 17:27:07 »

Mniej - więcej tyle samo co słuchanie muzyki z palmtopa na oryginalnych sterownikach  :evil:

punkt respektu dla akubit'a :D
zejdźmy na poziom:

"nie działa", wtedy komentarze odnośnie praktyki zostawiamy innym, bez teorii...
bądź

"nie podoba mi się, nie mam pojęcia, jak to ustawić/ konfiguracja ulubionego playera to czarna magia(trzeba wyłaczać WSZELKIE ulepszacze dźwięku(3d, surround itp wynalazki) w playerach, by zabawa z srs wow miała sens)", wtedy komentarze są nudne i zmierzają do teorii,

jako osobnik, który mówi - jesli mocy wystarcza I to działa - jestem zadowolony....
i to trzecia grupa...

przy okazji: istnieje kilka wersji tego wynalazku - jeśli jedna wersja nie działa, zawsze jest szansa, że któraś może działać poprawnie..

potem/niebawem wrzucę cab z ciekawą wersją programu i dodam filmik testowy - do testów w tcpmp, coby zrozumieć, różnicę.
polecam podpiąc urządzenie do wzmacniacza i posłuchać....
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 17:42:45 wysłana przez nothin »

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696 WM6 PL
« Odpowiedź #93 dnia: Luty 13, 2008, 18:19:58 »
ASUS A696 - po instalacji przestają działać słuchawki stereo BT Nokii - nie łączą się z PDA. Problem znika natychmiast po usunięciu programu...
Czy oprócz niedziałania słuchawek BT sterowniki działają na A696?
U mnie co bym nie robił z tym wpisem w rejestrze zawsze dostaje informacje, że jest niezainstalowany ten sterownik i nie mam wogóle dźwięku.
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline iMesh

• 5
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #94 dnia: Luty 13, 2008, 22:07:32 »
sprawdzane osobiście na ASUS 696 działa wyśmienicie  :mrgreen: niebo a ziemia w porównaniu z tym co było wcześniej

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
« Odpowiedź #95 dnia: Luty 13, 2008, 22:11:24 »
sprawdzane osobiście na ASUS 696 działa wyśmienicie  :mrgreen: niebo a ziemia w porównaniu z tym co było wcześniej
A mógłbyś podpowiedzieć skąd ściągłeś te sterowniki i co zrobiłeś że Ci działa?
Jaki masz system? Ja mam WM6PL i narazie kicha, nie potrafię sobie poradzić z błędem: Brak zainstalowanego sterownika.
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline iMesh

• 5
« Odpowiedź #96 dnia: Luty 13, 2008, 22:16:48 »
wywal tego co masz (edit: zrób reset) sprawdz w rejestrze co masz w pozycji DLL (ja miałem btcedrivers.dll) wgraj wersje 1.2.10.0 zrób reset wejdz w rejestr i w pozycje OldDriver wpisz to co miałeś w DLL czyli ja wpisałem btcedrivers.dll zrób reset i powinno śmigać

pozdro
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 22:20:54 wysłana przez iMesh »

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
« Odpowiedź #97 dnia: Luty 13, 2008, 22:20:51 »
wywal tego co masz sprawdz w rejestrze co masz w pozycji DLL (ja miałem btcedrivers.dll) wgraj wersje 1.2.10.0 zrób reset wejdz w rejestr i w pozycje OldDriver wpisz to co miałeś w DLL czyli ja wpisałem btcedrivers.dll zrób reset i powinno śmigać

No właśnie tak robiłem i nic. Kiedy już udało mi się podmienić ten wpis w OldDriver(kilka razy musiałem, bo po softresecie powracał wpis stworzony przy instalacji SRS WOW), nadal miałem informacje o braku sterownika.
Wersja jaką użyłem to właśnie ta co podałeś, ale może są i cabach jakieś różnice. Możesz podać linka skąd Ty ściągłeś?
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline iMesh

• 5
« Odpowiedź #98 dnia: Luty 13, 2008, 22:28:43 »
zuploadowałem to co ja zainstalowałem: http://www2.speedyshare.com/data/189683170/9161291/61031022/SRS%20WOWHD%20ARM.cab

do edycji rejestru używam:
http://www2.speedyshare.com/data/448919524/9161379/56448064/Virtex%20Setup%20WM5.zip

po instalacji w rejestrze w pozycji Dll musisz mieć: WOWHD_ARM_WCE_PPC2005_Driver.dll
a w pozycji OldDrivers musisz mieć to co przed instalacją miałeś w pozycji Dll

po kazdej zmianie musisz zrobić reset

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
« Odpowiedź #99 dnia: Luty 13, 2008, 22:49:52 »
Dzięki!!! W końcu się udało!!!
Niewiem jak to wyjaśnić, bo do tej pory robiłem to samo. Tylko zamiast programikiem od Ciebie zmieniałem wpis w rejestrze TotalCommanderem.
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #100 dnia: Luty 14, 2008, 00:19:42 »
jeśli urzdzadzenie audio masz na myśli przetwornik C/A to tak. Oraz zamieniłbym najpierw soft odtwarzający a później kodek, bo w sumie kodek nie wysyła danych tylko program używa kodeka do rozkodowania danych. Czyli
plik muzyczny => soft odtwarzający => kodek => sterownik przetwornika C/A => przetwornik C/A => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)
Witam!
No tak ale patrząc na proces obróbki pliku to kodek jest pierwszym w tym łańcuchu... a sam program pełni rolę sterującą....

Pozdrawiam

Niestety nie :) wystarczy pomyśleć czym otwierasz plik? Oczywiście programem do odtwarzania a nie kodekiem. Więc tak na serio (myślałem, że to będzie jako oczywiste) wyglądać powinno to tak:

<kodek>
                                     ||
plik muzyczny => soft odtwarzający => sterownik przetwornika C/A => przetwornik C/A => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)

soft odtwarzający wczytuje porcje, dekoduje przy pomocy kodeka i znowu soft odtwarzający wysyła to dalej, po ew. przetworzeniu (wbudowane EQ, poprawiacze obrazu)
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

« Odpowiedź #101 dnia: Lipiec 29, 2008, 02:10:23 »
ktos tu wczesniej pisal o wymianie ustawien srs wow...

http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=6880&st=0

jest tu kilka propozycji
ale wszelkie kopiowanie ma sens tylko przy tym samym sprzecie ktory zostal uzyty przy danym ustawieniu:)
Napisane: Lipiec 29, 2008, 02:09:10
-> mowa tu przede wszystkim o sluchawkach :)

« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 13, 2008, 15:13:58 »
Przeczytalem cały wątek i rozumiem ze na A636N nie pójdzie?, a moze jednak ?! ;> Znam ten programik z innych aplikacji i naprawde jest to swietna sprawa ;)

*

Offline krzysiej

• 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 13, 2008, 15:28:28 »
Przeczytalem cały wątek i rozumiem ze na A636N nie pójdzie?, a moze jednak ?! ;> Znam ten programik z innych aplikacji i naprawde jest to swietna sprawa ;)

możesz spróbować, ryzyk fizyk

« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 15, 2008, 22:50:52 »
co takiego sprobowac? ;>

*

Offline conneXion

• **
  • 182
  • Sprzęt: sgs , akg k420
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 15, 2008, 23:02:43 »
Ja probowalem wczoraj zabawe z tymi sterami ... jednak po zmianie rejestru ( w celu uruchomienia bo wyskakiwal jakis blad ze niemoze wgrac jakis plik .dll chyba ) nie ladowal sie wm tylko byl bialy ekran  :| --> HR

Edit    z powyzszego linku dziala ;] nice
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2008, 23:15:58 wysłana przez conneXion »

« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 18, 2008, 01:20:24 »
pokombinuj...

tutaj tez niektorym osobom nie dzialal ale jakos sobie poradzili...ale jesli nie musisz to daj spokoj...

lepiej zainwestowac czas w ustawianie eq w programie do odtwarzania->
->w moim odczuciu srs wow usztucznia dzwiek, nie jest on czysty selektywny, nie taki ktorego mozna by bylo wziac do reki i poogladac z kazdej strony..
co wiecej np. przy ust stereo sprawia wrazenie jakby to sasiad zza sciany wlaczyl muzyke:)

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 24, 2008, 21:23:42 »
Witam

Mnie też udało się zainstalowac toto na Asusie A696, choc podobnie jak Shipa miałem komunikat o niezainstalowanym sterownikiu. Za którymś razem wreszcie poszło, choć nie wytłumaczę w jakich okolicznosciach ;)

Pierwsze wrażenia podobnie jak u większości przedpiśców - super, fajnie podbita góra, dół, itd. Jednak... po pewnym czasie słuchania wszystko to jest jakby sztuczne, męczace. Ponadto zafałszowana panorama dźwięku: instrument który grał przedtem np. z lewej strony, zaczał grać np. pośrodku.

No i sprawa dla mnie najważniejsza - po wyłaczeniu efektu w opcjach SRS, czyli pracy jak rozumiem z powrotem na oryginalnym sterowniku, dźwiek wydał mi się jakby cichszy niż przed całą instalacją. Ponieważ słuch ludzki jest zawodny, postanowiłem zbadać sprawę na przyrządach. Wygenerowałem w Adobe Audition kilka plików z falą sinus 0db o róznych częstotliwościach. Podłaczyłem do wyjscia słuchawkowego oscyloskop, sile głosu dalem na maxa. Okazało się, że słuch jednak mnie nie zawiódł: po przywróceniu (SPB) backupu wykonanego tuż przed instalacją SRS amplituda sygnału zrobiła sie dwukrotnie(!) większa.
I w tym stanie pozostawiam pocketa, czyli sprzed instalacji efektu, lub inaczej: jakbym SRS WOW nigdy na nim nie instalował.

Pozdrawiam -

Stanley
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 21:25:51 wysłana przez stanley_p »

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
  • Sprzęt: HP-614c
« Odpowiedź #108 dnia: Październik 02, 2008, 11:24:37 »
Panowie, przeczytalem kilka postow na temat tego sterownika ale jakos nie jestem jednoznacznie pewien czegos.

Czy ten sterownik "obrabia" tylko sygnal na wyjscie dla sluchawek czy tez na tylny glosnik takze? Mam na mysli smarta z windowsami ktory ma jeden glosniczek z przodu do rozmawiania a drugi z tylu do np. trybu glosnomowiacego.

Zainstalowalem wersje 1.12.10.0 na HP614c - wycielo mi wszystkie glosy calkowicie. Wiec chyba ten tylni tez wchodzi w zakres dzialania tego SRS'a? Pytam bo nie wiem czy warto z tym walczyc, a w opcjach nie widzialem tak na wprost "enabla" dla external-speaker. A ciche to cholerstwo jest mimo roznych cudow programowych juz przecwiczonych....

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #109 dnia: Październik 02, 2008, 13:16:35 »
Testował ktoś to może na Diamondzie?

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 02, 2008, 14:50:39 »
[...] A ciche to cholerstwo jest mimo roznych cudow programowych juz przecwiczonych....

Ja też miałem cicho, ale coś przestawiłem (nie pamiętam już co) i zrobiło się o wiele głośniej !! I to o wiele głośniej niż było oryginalnie !
Sory, że taka pomoc, ale chciałem poinformować, że miałem podobny problem.

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 02, 2008, 16:05:13 »
Jezu, Wcale, jak cos wyczailes to przypomnij sobie. Kupa ludzi Cie ozloci w myslach przynajmniej :-).

Pamietasz chociaz czy wymieszales cos z poziomu ustwien usera, czy w rejestrach, czy tez moze dogrywales jakis dll/cab po ktorym sie zrobilo lepiej???? Kazdy slad cos moze pomoze.

Jak to kwestia rejestrow to zrzuc je moze moze do pliku i podeslij na forum - bedziemy szukac gdzie to!

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 02, 2008, 17:39:27 »
Jezu, Wcale, jak cos wyczailes to przypomnij sobie. Kupa ludzi Cie ozloci w myslach przynajmniej :-).

Pamietasz chociaz czy wymieszales cos z poziomu ustwien usera, czy w rejestrach, czy tez moze dogrywales jakis dll/cab po ktorym sie zrobilo lepiej???? Kazdy slad cos moze pomoze.

Jak to kwestia rejestrow to zrzuc je moze moze do pliku i podeslij na forum - bedziemy szukac gdzie to!
duzo ustawien tam nie ma, ja rowniez sobie zrobilem glosniej.
czy to tak trudno poprobowac tym bardziej, ze zmiany slychac od razu w czasie odtwarzania pliku? na gotowe wszyscy czekaja bo pomachac kilka minut rysikiem to wielki problem  :mad:

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 02, 2008, 19:59:11 »
Jestes pewien Re_, ze tak bez problemu sobie podglosniles akurat w HP-614?!

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 02, 2008, 20:05:48 »
bez problemu zrobilem to na universalu i artemisie gdzie po wgraniu sterownikow dziek byl cichszy.

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 03, 2008, 12:51:20 »
Naprawde bede wdzieczny jak mi powiesz skad wziac te sterowniki ktore wgrales zeby podglosic swoje phony. Jak masz cos Ci sie sprawdzilo to wsadz, pls, na rapidsharea albo daj jakiegos linka - moze i w HP zadzialaja ok.

Ja juz przewalilem w HP wszystkie mozliwe rejestry ktore maja zwiazek z dzwiekiem i to ciagle nie to co by bylo zadowalajace. O ustawieniach usera dla dzwiekow nie wspominam - wszedzie na maxa.

Przyczym jak odpalam jakiegos Autopilota czy Destinatora to mowi glosno i wyraznie az milo. Ale tryb glosnomowiacy phona czy dzwonki to nedza. SRS'a jakos w koncu uruchomilem (tak z marszu wogole nie chcial mimo olddll/order ustawionych wg opisu, ale zmoglem go). Troszke to pomoglo ale to ciagle nie to co w nawigacji.

Uwierz - to naprawde nie chodzi o to, ze mi sie nie chce rysikiem pomachac...

*

Offline bmxmen

• **
  • 122
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 05, 2008, 23:22:01 »
Sprawdzilem najnowsza wersje srs wow na hermesie i wizardzie, dziala perfecyjnie i posiada dodatkowe gainy dzieki czemu mozna minimalnie podglosic telefon jak i sluchawki. Ale zeby byl pelen wypas na dobrych sluchawkach to nie obejdzie sie bez hardwerowego Equalizera jakim jest htc Equalizer, mozna bardzo mocno podbic bas i zarazem podglosic muzyke ze dobre sluchawki az pompuja bas do uszu. Szkoda ze htc eq jest nie dorobiony i trzeba go wlaczac przy kazdej piosence od nowa, no i jakby jeszcze dzialal na wbudowanym glosniku w tel :O~

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 29, 2009, 13:51:05 »
Witam

Mnie też udało się zainstalowac toto na Asusie A696,
<...>
No i sprawa dla mnie najważniejsza - po wyłaczeniu efektu w opcjach SRS, czyli pracy jak rozumiem z powrotem na oryginalnym sterowniku, dźwiek wydał mi się jakby cichszy niż przed całą instalacją. Ponieważ słuch ludzki jest zawodny, postanowiłem zbadać sprawę na przyrządach. Wygenerowałem w Adobe Audition kilka plików z falą sinus 0db o róznych częstotliwościach. Podłaczyłem do wyjscia słuchawkowego oscyloskop, sile głosu dalem na maxa. Okazało się, że słuch jednak mnie nie zawiódł: po przywróceniu (SPB) backupu wykonanego tuż przed instalacją SRS amplituda sygnału zrobiła sie dwukrotnie(!) większa.
<...>
Pozdrawiam -

Stanley

Witam

Odgrzebałem ten wątek, ponieważ akurat dzisiaj znów przeprowadzałem testy z tym nieszczęsnym SRS WOW.  Potwierdziły mój poprzedni eksperyment - amplituda sygnału wyjściowego w systemie z zainstalowanym oraz wyłączonym SRS jest ponad dwukrotnie mniejsza!A przynamniej w Asusie A696. Na dowód oscylogramy.  Sinusoida biała - sygnał mierzony w systemie "nieskażonym" SRS. Czerwona - w systemie z SRS zainstalowanym, ale wyłączonym.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eab169759e94097.html

Wiecej szczegółów tutaj:

http://asuspda.pl/forum/viewtopic.php?t=86&start=15&sid=b55a35dcfca07a03e3204a7e091084a4

Pozdrawiam -

Stanley
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 13:53:43 wysłana przez stanley_p »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 29, 2009, 13:52:24 »
w niektórych wersjach masz regulację wejścia/wyjścia w zakładce ustawień.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 29, 2009, 16:19:13 »
w niektórych wersjach masz regulację wejścia/wyjścia w zakładce ustawień.

Być może. Ale w wersji dostarczonej przez Ciebie w testowym ROMie Asusa A696 takiej regulacji zdaje się nie było, zaś efekt był defaultowo włączony. Nawet nie mozna było sprawdzić co to wersja, bo wejście do zakładki About powodowało totalne zwieszenie systemu...

Na wszelki, coby nie było nieporozumień. Zdań powyżej nie traktuj jako zarzut - doceniam i chyle czoła nad pracą, którą zrobiłeś i mam nadzieję, że będziesz kontynuował. Dla mnie to czarna magia.

W swoich wywodach tylko chciałem pokazać i udowodnić, że instalacja tego efektu może spowodować, iż nawet jego wyłączenie nie przywróci działania urządzenia do pierwotnej postaci. Czyli do stanu gdy SRS WOW w systemie w ogóle nie było.

Pozdrawiam -

Stanley
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 16:21:06 wysłana przez stanley_p »