Witam
Mnie też udało się zainstalowac toto na Asusie A696, choc podobnie jak
Shipa miałem komunikat o niezainstalowanym sterownikiu. Za którymś razem wreszcie poszło, choć nie wytłumaczę w jakich okolicznosciach

Pierwsze wrażenia podobnie jak u większości przedpiśców - super, fajnie podbita góra, dół, itd. Jednak... po pewnym czasie słuchania wszystko to jest jakby sztuczne, męczace. Ponadto zafałszowana panorama dźwięku: instrument który grał przedtem np. z lewej strony, zaczał grać np. pośrodku.
No i sprawa dla mnie najważniejsza - po wyłaczeniu efektu w opcjach SRS, czyli pracy jak rozumiem z powrotem na oryginalnym sterowniku, dźwiek wydał mi się jakby cichszy niż przed całą instalacją. Ponieważ słuch ludzki jest zawodny, postanowiłem zbadać sprawę na przyrządach. Wygenerowałem w Adobe Audition kilka plików z falą sinus 0db o róznych częstotliwościach. Podłaczyłem do wyjscia słuchawkowego oscyloskop, sile głosu dalem na maxa. Okazało się, że słuch jednak mnie nie zawiódł: po przywróceniu (SPB) backupu wykonanego tuż przed instalacją SRS amplituda sygnału zrobiła sie dwukrotnie(!) większa.
I w tym stanie pozostawiam pocketa, czyli sprzed instalacji efektu, lub inaczej: jakbym SRS WOW nigdy na nim nie instalował.
Pozdrawiam -
Stanley