Są sterowniki SRS WOW dla naszych Pocket PC!

• 131 Odpowiedzi
  • 23921 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xenocrates

• **
  • 114
  • Sprzęt: BB 9800 Torch
Odp: Są sterowniki SRS WOW dla naszych Pocket PC!
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 13, 2008, 20:09:23 »
Na hx4700 z WM6 by Kozucha działa super.
Jakość dźwięku w słuchawkach faktycznie szokuje.
Co ciekawe poprawiła się bardzo nawet przy odsłuchiwaniu monofonicznych audiobooków.

« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 13, 2008, 22:01:40 »
no to mam problem... P550 zamilkł po zainstalowaniu tego SRS... a zrobiłem dokładnie jak ktoś to wcześniej opisał...
i lipa... cisza... przy próbie otwarcia SRS wyświetla komunikat że nie ma driverów... i się wyłącza...

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 20, 2008, 12:58:35 »
Na hx4700 z WM6 by Kozucha działa super.
Jakość dźwięku w słuchawkach faktycznie szokuje.
Co ciekawe poprawiła się bardzo nawet przy odsłuchiwaniu monofonicznych audiobooków.
Ten sterownik ma chyba wpływ na wszystkie dźwięki wychodzące z pocketa. Dzięki temu dzwonki są o wiele bardziej słyszalne, a odsłuch na stereofonicznych głośnikach w pockecie daje ciekawy efekt :D

BTW u mnie na universalu NIE przełącza automatycznie! :(

akubit a nie mogłeś napisać to słownie? Wg mnie napisanie <WM5 nie ma nic wspólnego ani z matematyką ani z językiem polskim. Odpowiedź brzmi NIE, nie działa z systemami wcześniejszymi niż WM5. Kolega próbował uruchomić na MDA compact i niestety się nie udało.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2008, 13:02:25 wysłana przez serek »
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

*

Offline wwlsqad

• *
  • 70
    • WWLSQAD
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 20, 2008, 18:29:49 »
no to mam problem... P550 zamilkł po zainstalowaniu tego SRS... a zrobiłem dokładnie jak ktoś to wcześniej opisał...
i lipa... cisza... przy próbie otwarcia SRS wyświetla komunikat że nie ma driverów... i się wyłącza...

Zrób tak:
Po zainstalowaniu sterownika gdy niemasz dźwięku wejdz do rejestru windows odnajdź klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\WaveDev]"OldDriver" i wpisz tam: btp_avdrv.dll
Zapisz ustawienia, restart systemu i ju !

Daj znać czy poszło
Simens S6 Power > Nokia 5210 > Nokia 3110> Simens SX1 > SE k700i > Nokia N70 > Nokia 5310 > SE k800i > Samsung Omnia (ROM:CXHI3>SAHH1>SAHH3>DXHJ1>DXHL3>DXAI5>SAIC3)

« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 20, 2008, 18:59:05 »
z powrotem do poprzednich ustawien nie mialem problemu... przywrocenie z backup-u i po klopocie...
dzis sprobowalem ponownie procedure instalacji SRS i tym razem poszlo bez problemu :-)
po kazdym etapie soft-reset i dzwiek hula az milo :-)

*

Offline grochu128

• **
  • 202
  • Sprzęt: HTC Hero, Blackberry 8300
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 20, 2008, 19:09:30 »
to jak to jest, na wm2003 nie da rady tego zainstalować?

sorry nie doczytałem :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2008, 19:22:44 wysłana przez grochu128 »

*

Offline RybA™

• Ekspert Dell
  • 920
  • The Chosen One
    • Moje Portfolio
  • Sprzęt: Samsung S4, Dell Axim x50v & x51v, Nexus 7" 2012
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 20, 2008, 19:59:50 »
Zainstalować zainstalujesz, ale dźwięk w Twoim PPC zrobi papa... :E
Ten kto walczy z potworami winien uważać by nie stać się jednym z nich
Fryderyk Nietzsche.

« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:35:37 »
Witam
Niestety na moim Asusie A636N po instalacji nie ma dźwięku a oczywiście jak to w życiu bywa nie zrobiłem backupu.
Zmiana wartości w rejestrze nie pomaga ( zawsze po resecie przywraca wartość Wavedev.dll
Czy ktoś z użytkowników mojego modelu może mi powiedzieć jaka jest prawidłowa wartość klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\Wave Dev ??
Nie uśmiecha mi się HR :/

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 25, 2008, 02:10:52 »
Na blueangel (XDA III) też działa wypaśnie ;] i nie trzeba nic robić, po prostu instalujemy, soft reset i w ustawieniach systemowych sie pojawia nowa ikonka ;] a różnica jest bardzo dobrze widoczna.

To widoczna czy słyszalna? Bo nie wiem czy instalować.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 25, 2008, 12:43:31 »
eftrzy, poszukaj w tym samym miejscu klucza "OldDev" i tam masz wpisany jaki był kiedyś sterownik
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 25, 2008, 20:35:30 »
Witam
Niestety na moim Asusie A636N po instalacji nie ma dźwięku a oczywiście jak to w życiu bywa nie zrobiłem backupu.
Zmiana wartości w rejestrze nie pomaga ( zawsze po resecie przywraca wartość Wavedev.dll
Czy ktoś z użytkowników mojego modelu może mi powiedzieć jaka jest prawidłowa wartość klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\Wave Dev ??
Nie uśmiecha mi się HR :/

Witam,
potwierdzam że na A636N nie działa i znika dźwięk. Zmiana w rejestrze nic nie daje, ale wystarczy wejść do Dodaj, usuń programy, odinstalować i poproblemie :)

*

Offline kaszczu

• *
  • 60
  • HTC TyTN II +8GB microSDHC
  • Sprzęt: HTC TyTN II +8GB microSDHC
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 27, 2008, 23:18:09 »
Na TYTN II działa bez problemu... instal CAB +SR i jest OK

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 27, 2008, 23:20:46 »
Na ASUS 535 jakoś ciszej mi się wydawało, nie wiem czy subiektywnie, manipulowałem i nie udało mi się zrobić tak głośno jak na zwykłych - bez bajerów - sterach. Nie wiem może mi się wydawało?
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 27, 2008, 23:32:42 »
ustaw zeby stereo nie było i powinno byc glosniej
.

*

Offline Manohi

• *
  • 68
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 28, 2008, 09:51:55 »
ustaw zeby stereo nie było i powinno byc glosniej
Wydaje mi się to bez sensu... co prawda masz rację, będzie odrobinę głośniej ale ustawianie mono mija się z celem instalacji tych sterowników...
BaGRoS, jeżeli nie podmieniałeś u siebie w rejestrze sterowników to może właśnie powinieneś spróbować, gdzieś obił mi się o oczy tekst, że niektóre urządzenia akceptują sterowniki SRS, ale w [HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\WaveDev]"OldDriver" powinno się wpisać stary sterownik. Może pomoże. Ale zrób backup przedtem ;) Pozdrawiam.
Oczy obecnych skierowane były na okropności na niebie. . .

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 08, 2008, 23:14:01 »
Dodam jeszcze zapewne ważną informację dla użytkowników Universali, otóż te sterowniki nie wiedzieć czemu sprawiają, że nie działa program Performance. Nie pomaga ich wyłączenie w opcjach, niestety trzeba odinstalować by móc zakręcić uni :(

EDIT:
Po dokładniejszych testach okazało się, że jednak działa... Na szczęście :]
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2008, 08:51:00 wysłana przez serek »
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

*

Offline peter-mtb

• 8
  • Sprzęt: Asus P750 + SanDisk micro SDHC 8GB
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 09, 2008, 21:43:44 »
ASUS A696 - po instalacji przestają działać słuchawki stereo BT Nokii - nie łączą się z PDA. Problem znika natychmiast po usunięciu programu...
Był A696, jest P750 :)

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
  • Sprzęt: SPV M650 (HTC P3300)
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 10, 2008, 10:37:39 »
hmm ... no wlasnie a po a2dp dzialaja te stery ? czy tylko na wbudowanym speakerze , sluchawkach? (przewodowych)

*

Offline Kezo

• 33
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 11, 2008, 06:32:58 »
hmm ... no wlasnie a po a2dp dzialaja te stery ? czy tylko na wbudowanym speakerze , sluchawkach? (przewodowych)

Stery bynajmniej mi nie działają pod a2dp :-| Ale na słuchawkach przewodowych dają rade  :)

« Odpowiedź #79 dnia: Luty 11, 2008, 23:18:38 »
Na uni z WM6 śmiga dźwięk bardzo się poprawił na słuchawkach też ale niestety na słuchawkach stereo BT motorola s9 bez zmian próbowałem różnych konfiguracji ale co bym nie robił zawsze jest tak samo. Ma ktoś na to jakąś receptę ?
http://forum.mobione.pl/index.php/topic,2328.0.html

teraz: napisz, czy wyczytana tam metoda na ad2p działa u Ciebie - jeśli nie wiesz, jak dodać rejestr podany w wątku przez mobi'ego, mogę zstworzyć cab, TESTOWY, który pomoże rozwiązać problem.

generalnie, podobno chodzi o to:

That worked through BT headset it is necessary to copy all parameters from [HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\Wave Dev] in HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\BtA2dpSnd
Except for value of parameter "OldDriver", he should be such, as was "DLL"
For example:
Before
"DLL" = "bta2dp.dll"

After
"DLL" = "WOWHD_ARM_WCE_PPC2005_Driver.dll"
"OldDriver" = "bta2dp.dll
Czy ktoś ma możliwość sprawdzić jakość dźwięku poprzez profil a2dp po tej modyfikacji? Kiedyś chciałem korzystać z bezprzewodowych słuchawek stereo do słuchania muzyki, ale zniechęciła mnie jakość dźwięku (szumy), ale może ulega ona poprawie z tymi sterownikami?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #80 dnia: Luty 12, 2008, 00:08:31 »
Falconer: popatrzyłem, przetestowałem i powiedzieć można tyle: różnicę słychać. Na Plantronics 590A jest ona nawet dość wyraźna, ale obciążenie urządzenia (Hermes) jest zupełnie nieadekwatne do zysku (Poza muzyką nie da się praktycznie już nic innego robić). Pewnych ograniczeń (jakość dźwięku - w tym pasmo - w profilu A2DP przy kompresji SBC) nie przeskoczysz i w zasadzie o ile efekt jest ciekawy i zauważalnie poprawia jakość, o tyle podłączenie dobrych słuchawek przez przejściówkę (u mnie Koss PortaPro) daje nadal o wiele lepsze rezultaty, nawet bez SRS.
Jedno trzeba przyznać: efekt basowy (do odpowiedniej muzyki oczywiście) SRS WOW jest przyjemny, ale na dłuższą metę męczy.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #81 dnia: Luty 12, 2008, 00:35:04 »
Czyli jednak trzeba będzie poczekać na jakąś kolejną generację bezprzewodowej muzyki... Też korzystam z Koss Porta Pro;) Swoją drogą mają one same w sobie bardzo bogate niskie częstotliwości i przy wyborze basowego equalizera może właśnie przez to efekt jest męczący (jeżeli słuchanie z nich miałeś akurat na myśli).

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #82 dnia: Luty 12, 2008, 12:48:01 »
U mnie na iPAQ 2750 z WM 6.0 działa.
Dziwi mnie jedno... dlaczego soft  podbijający basy i wysokie z ewentualnym dodatkowym echem czyli korektor określacie sterownikami?
Co do mnie to usunąlem to bo to, że jest dużo basów i wysokich nie oznacza,  że dźwięk jest odwarzany wiernie.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2008, 12:51:50 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #83 dnia: Luty 12, 2008, 13:08:10 »
Ponieważ to jest sterownik? To nie jest jakiś soft nakłądający się na sterowniki tylko konkretny sterownik dźwięku z możliwością jego konfiguracji

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #84 dnia: Luty 12, 2008, 15:58:23 »
Ponieważ to jest sterownik? To nie jest jakiś soft nakłądający się na sterowniki tylko konkretny sterownik dźwięku z możliwością jego konfiguracji
No właśnie... tu mam watpliwości albowiem sterownikiem w przypadku dżwięku sa kodeki a to wg mnie podbijający dźwięk.....
w wielkim uproszczeniu ścieżka odtwarzania wygląda tak:
plik muzyczny => kodek => soft odtwarzający => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)..... oczywiście w wielkim uproszczeniu. SRS umieściłbym  za softem odtwarzającym (gdzieś przed wzmacniaczen słuchawkomym w PDA) - zwłaszcza, że jeden z kolegów wyżej zauważył, że wpływa to na wszystkie dźwięki w PDA.
Może nie mam racji, nie chcę się kłócić tylko podyskutować....
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2008, 16:01:25 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #85 dnia: Luty 12, 2008, 17:41:04 »
plik muzyczny => kodek => soft odtwarzający => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)

Ja bym powiedział:

plik muzyczny => kodek => soft odtwarzający => sterownik urządzenia audio => urzdzadzenie audio=> wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #86 dnia: Luty 13, 2008, 02:07:16 »
plik muzyczny => kodek => soft odtwarzający => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)

Ja bym powiedział:

plik muzyczny => kodek => soft odtwarzający => sterownik urządzenia audio => urzdzadzenie audio=> wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)

jeśli urzdzadzenie audio masz na myśli przetwornik C/A to tak. Oraz zamieniłbym najpierw soft odtwarzający a później kodek, bo w sumie kodek nie wysyła danych tylko program używa kodeka do rozkodowania danych. Czyli
plik muzyczny => soft odtwarzający => kodek => sterownik przetwornika C/A => przetwornik C/A => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #87 dnia: Luty 13, 2008, 09:12:16 »

Ja bym powiedział:

jeśli urzdzadzenie audio masz na myśli przetwornik C/A to tak. Oraz zamieniłbym najpierw soft odtwarzający a później kodek, bo w sumie kodek nie wysyła danych tylko program używa kodeka do rozkodowania danych. Czyli
plik muzyczny => soft odtwarzający => kodek => sterownik przetwornika C/A => przetwornik C/A => wzmacniacz słuchawkowy w PDA => analogowy przetwornik  odtwarzający dźwięk(np. słuchawki)
Witam!
No tak ale patrząc na proces obróbki pliku to kodek jest pierwszym w tym łańcuchu... a sam program pełni rolę sterującą....

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #88 dnia: Luty 13, 2008, 09:50:47 »
To coś moim zdaniem oszukuje nas, wycina średnie, podbija inne. Wydaje się, że gra szerszym pasmem i tworzy większą scena jednak to co sie dzieje brzmi nierealnie. Fakt jest głośniej co dla wielu może być ważne:).  Jestem na NIE

Odsłuch:
format .flac,
słuchawki Sennheiser PX200
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #89 dnia: Luty 13, 2008, 12:06:09 »
To coś moim zdaniem oszukuje nas, wycina średnie, podbija inne. Wydaje się, że gra szerszym pasmem i tworzy większą scena jednak to co sie dzieje brzmi nierealnie. Fakt jest głośniej co dla wielu może być ważne:).  Jestem na NIE

Odsłuch:
format .flac,
słuchawki Sennheiser PX200

Kurde ale nowość odkryłeś. A jak nieby działają te wszystkie efekty 3D? Większość zmienia bazę stereo i podbija zazwyczaj basy oraz lekko wysokie, czasami jeszcze zmnienia ogólny poziom dzieku tak by było głosniej, czasem wsprowadzi jakieś echo czy reverb i ot cała teoria wielkich "procesorów DSP" w stylu SRS, EAX, A3D etc. Ten ostatni nawet miał niezłe efekty pseudo przestrzennego dzwięku ze słuchawek :) , ale tylko na demie A3D.