Witam, jestem świeżym posiadaczem omnii 2 i jeszcze niewiem o co chodzi z tymi wszystkimi wtyczkami nawet niewiem do końca co to ekran today. Nawet niewiem czy to odpowiedni temat na takie prośby.
Jako że niewiem o co w tym chodzi chciałbym was prosić o pomoc bo mam fajny pomysł na wygląd pulpitu a widze że z nim można nieźle nakombinować.
-Chciałbym żeby wszystkie ikony i paski były w pewnym stopniu przezroczyste pasek start też (tak jak w windows aero lub podobnie) żeby było widać tapete.
-Chciałbym żeby ten pasek start wyglądał jak ten z windowsa visty okrągły ładny gózik start (o ile taki jest wogóle)
-Podoba mi się ten zegar z ikoną pogody (ten poniżej) jednak zajmuje ponad pół ekranu da się żeby był mniejszy albo jakiś podobny z taką ikoną pogody
-pod zegarem pasek z info o pogodzie
A pod paskiem z info 6 nie zadużych ikon w rządku od automapy wi-fi bluetooth gg odtwarzacza i menedżera plików albo jak się da to
6 ikon w rządkach po 2 czyli 2 ikony pod nimi 2 i pod nimi 2 z lewej strony a z prawej Troche większe okno
w którym będą się zmieniały obrazki z jakiegoś folderu
Po niżej mały pasek ze stanem baterii (najlepiej ikona i procęty) zużyciem ramu romu i procesora(najlepiej jakieś ładne ikony)
Czy możliwe jest żeby to wszystko było w pewnym stopniu przezroczyste (tak z 60-70 procent widoczności) bo zasłoni całą tapetę
Wiem że to nie koncert życzeń ale widzę że da się robić różne ciekawe żeczy i na ekanach today które tu widziałem te elementy były
Proszę o wytłumaczenie jak to się robi, jak się uda to napewno będzie wyglądać świetnie trochę dużo tego ale powinno się zmieścić
za pomoc będę bardzo wdzięczny

I takie pytanie trochę nie na temat, czy jest jakaś wersja gadugadu na wm z obsługą konferencji na kilka osób?