Programy do inwentaryzacji dla Ipaq-a

• 4 Odpowiedzi
  • 1564 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 20, 2004, 07:41:44 »
Czy ktoś używa swojego pocketa do robienia inwentaryzacji w sklepie lub magazynie ? Czy ktoś używa skanera kodów kreskowych w formie plecków do Ipaq-q SPS 3000 ? Przeszukałem forum i znalazłem kilka zaczętych wątków ale nic konkretnego. Czy znacie jakieś programy na pocketa służące do obsługi sklepu lub magazynu ale w normalnuch cenach tzn nie od 3000 zł. wzwyż ?

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2004, 12:42:46 »
Witaj!

Możesz zerknąć na aplikację Inwentaryzator - http://www.bah.pl/index.php?page=inwent
Tak się składa, że lada dzień światło dzienne ujrzy aplikacja tego typu, stworzona przez zespół, w którym pracuję. Jeśli jesteś zainteresowany (wiem, że ma być prawie o połowę tańsza od wspomnianego Inwentaryzatora) proszę o kontakt. Z przyjemnością wyjaśnię wszystkie szczegóły.

Pozdrawiam
Krzysztof Kaźmierczak

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2004, 00:04:00 »
wejdź na www.hp.pl/ipaqsoft
tam znajdziesz sporo opisów różnych programów wraz z kontaktami do producentów
plecki które opisujesz pasowały do starych ipaków i były bardzo drogie
teraz można kupić mniej więcej o połowę tańszę skanerty do ipaków na kartach SD (diodowe) lub CF (laserowe) - zajrzyj do www.palmtopy.pl -> akcesoria ->skanery

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2004, 08:18:53 »
byłem już na stronie hp/ipaqsoft przeczytałem wszystkie opisy i kontaktowałem się z producentami ale nie to nie są realne dla mnie kwoty za oprogramowanie. Oni obsługują duże firmy np. papierosy, alkohole, napoje ( firmy ogólnoświatowe).Ja mam plecki z czytnikiem laserowym i chcę ułatwić sobie życie. Używam HandBase i zrobiłem sobie bazę danych magazynowych ale potrzeba mi jeszcze możliwość współpracy z programem magazynowym na PC. Czekam właśnie na program od Krzysztofa Kaźmierczaka. Kiedy będę go miał napiszę swoje wrażenia z użytkowania.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2006, 11:54:27 »
podepne sie , bo wlasnie w takim celu kompletowalem zestaw, mam juz czytnik SPS3000 firmy symbol, wlasnie  kupiłem Ipaq 3850  i czekam na przesyłeczke, chętnie zlece komuś napisanie prostej aplikacji do inwentaryzacji.
Na codzien używam uzywam w firmie  softu firmy Symplex, o nazwie Smalll Biznes. Sofcik posiada bardzo fajna mozliwosc importowania danych z tzw "Uniwersalnego" kolektora danych, format pliku jest banalny.
SDTV team