Program/wtyczka odliczanie dni

• 9 Odpowiedzi
  • 2199 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline e2rdvonc

• 14
    • www.mierzwinski.net
  • Sprzęt: HTC Wizard
Program/wtyczka odliczanie dni
« dnia: Maj 25, 2008, 22:57:55 »
Witam !

Szukam programu albo jakiejś wtyczki, która na ekranie today pokazywałaby ile dni zostało do końca zadania lub spotkania. Ktoś wie jak to zrobić ?

Pozdrawiam.
Maciek

*

Offline krzysiej

• 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
Odp: Program/wtyczka odliczanie dni
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2008, 06:51:23 »
Od przesiadki z PalmOSa szukam takiego programu. Nie znalazłem :(

Jestem w trakcie pisania swojego :) Odlicza czas do początku następnego spotkania lub końca aktualnego. Nie ma plugina today (będzie może w wakacje), ale podpinam sobie pod hardłerowego buttona. Niestety z powodu nadchodzącej sesji prace zwolniły, ale mam względnie używalną angielską (nacjonalizacja po sesji) wersję. Myślę, że w ciągu tygodnia będzie coś, na co będzie dało się patrzeć.
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2008, 06:53:00 wysłana przez miloszz »
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline e2rdvonc

• 14
    • www.mierzwinski.net
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2008, 20:38:41 »
W takim razie chętnie poczekam, chociaż właśnie w sesji by się przydał ;-)

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2008, 22:37:25 »
W takim razie chętnie poczekam, chociaż właśnie w sesji by się przydał ;-)

W sesji nie ma zajęć :P A ja to pisałem z myślą o zajęciach (żeby wiedzieć ile czasu do następnych). A odliczanie do końca to "ficzer" dla taty - żeby wiedział kiedy pracę kończy ;) W środę/czwartek naprawię bugi i będę mógł podesłać betę (MS mnie zachwyca i co chwilę wychodzą jakeś kwiatki).
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline primosz

• 316
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2008, 22:52:44 »
takie pytanie w czym Ty to piszesz? z chęcią zabrał bym się za pisanie na pocket pc ale nei bardzo wiem w czym i jak? Może jakaś ksiażka czy cos. Mam podstawy C++ oraz C# oraz muśnięcie Visual Basica
Ciekawość zabija ale czyni ludzi szczęśliwymi

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2008, 16:08:14 »
Piszę w C# (a więc .NET). Materiały: internet. Jeśli chodzi o narzędzia, to MS VisualStudio 2005 Standard + WindowsMobile6 SDK. Zaczynam przygodę z programowaniem na windowsa i to mój pierwszy program.

*

Offline primosz

• 316
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2008, 20:20:18 »
skąd pobrałeś MS VisualStudio 2005 Standard?
Nie lubie 2008 a 2005 dobrze mi leżało  :| masz linka gdzieś?
Ciekawość zabija ale czyni ludzi szczęśliwymi

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2008, 21:10:28 »
skąd pobrałeś MS VisualStudio 2005 Standard?
Nie lubie 2008 a 2005 dobrze mi leżało  :| masz linka gdzieś?

Z MSDNAA. Na szczęście mamy to na wydziale, bo z bezpłatnym Expressem SDK nie działa :|

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2008, 21:59:40 »
Lekką "obsuwę" miałem, bo sesja była cięższa niż się spodziewałem. Ale mam już wakacje, przysiadłem i...

Dzisiaj osiągnąłem satysfakcjonujący stan działania  :E Screeny poniżej (na pierwszym skinie chodzi oczywiście o najwyższy plugin, niżej jest PhoneWeaver). Jeżeli ktoś jest chętny do testowania, proszę o kontakt na priv. Jeżeli wszystko będzie przebiegało po mojej myśli, to release pierwszej wersji jest kwestią dni.

Analogicznie sytuacja wygląda dla końca aktualnego spotkania (tak samo wszystko wygląda, tylko jest "ends in").

Uwagi:
- program w języku angielskim - nacjonalizacja planowana w przyszłości
- program .NET-owy
- plugin today także z wykorzystaniem .NET - ostrzegam, bo pożera to ponad 0.5MB ramu
- brak obsługi zdarzeń całodziennych
- przy nakładających się zdarzeniach, wyższy priorytet ma trwające
- obsługuje zdarzenia tylko z dwóch najbliższych dni (nie jestem w stanie inaczej w tej chwili)
- wymaga WM5 lub wyższego
- program jest freeware, ale jeszcze nie ma licencji określonej (na to przyjdzie czas, będzie to zapewne BSD)

Formalności:
1. Osoba zgłaszająca się do betatestów zobowiązuje się informować mnie o wszelkich odkrytych błędach.
2. Jedynym źródłem dystrybucji jestem w tej chwili ja, więc zabronione jest rozpowszechnianie programu (chodzi mi o to, że to nie jest jeszcze wersja finalna, więc nie chciałbym żeby była u kogoś nieświadomego obecna po ukazaniu się finalnej).
3. Osoba zgłaszająca się do betatestów akceptuje treść punktów 1.-3.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 12:21:28 wysłana przez miloszz »