Programowy sof reset / automatyczne zwalnianie pamieci

• 4 Odpowiedzi
  • 849 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Programowy sof reset / automatyczne zwalnianie pamieci
« dnia: Marzec 31, 2009, 10:07:28 »
Witam ,

To mój pierwszy post , mam nadzieję że tematu nie będę powielać:  chciałem się zapytać czy istnieje jakiś dodatkowy program lub sposób na zrobienie soft reset o zadanym czasie? Wyobrażam  sobie to tak, że zadaję datę i czas soft resetu , ustawiam częstotliwość np. codziennie , program umożliwiałby też wpisanie do jego pamięci pin karty sim aby nie trzeba było ręcznie wklepywać po resecie. Może istnieje coś takiego? Generalnie chodzi mi o odzyskiwanie pamięci , często się zdarza że nie mogę uruchomić  Auto Mapy bo nie ma wystarczających zasobów. Dziękuję i pozdrawiam.
B.

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: Programowy sof reset / automatyczne zwalnianie pamieci
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 11:11:29 »
To mój pierwszy post , mam nadzieję że tematu nie będę powielać:  chciałem się zapytać czy istnieje jakiś dodatkowy program lub sposób na zrobienie soft reset o zadanym czasie?
Pytanie dotyczy nie sprzętu (Etena) tylko oprogramowania. Zatem przenoszę do odpowiedniego działu z oprogramowaniem.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2009, 12:14:06 »
podmienic rom na odchudzony (po RS zostaje 32MB), zainstalowac cos co czysci pamiec z nieuzywanych bibliotek raz na jakis czas (n. Autohibernate) i SR nie bedzie potrzebny
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2009, 12:47:46 »
O takim programie żeby sam wpisywał PIN nie słyszałem, ale o uwalnianiu pamięci już było nie raz. Ja polecam darmowe Oxios Memory, Oxios Hibernate czy FreeUpRAM (narzędzie z SK Tools)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2009, 13:25:53 »
spb backup potrafi sam wpisać pin ;) Można by mu kazać robić np backup jednego pliku( np pustego ) o danej godzinie( jest w nim taka opcja ) a op potem i tak a automatu resetuje i wpisze pin ;)
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel