Program typu PIM albo CRM + email online

• 2 Odpowiedzi
  • 788 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Program typu PIM albo CRM + email online
« dnia: Kwiecień 21, 2007, 09:11:08 »
Witam,
Nie bardzo wiem jak nazwać to co potrzebuje, dlatego nie mogłem użyć pola "Szukaj".

Otóż chciałbym na swoim PPC mieć jakiś darmowy programik do zarządzania kontaktami, mailami, spotkaniami i projektami, który możnaby synchronizować z PCetem (w kwestiach poczty to najlepiej z Thunderbirdem).

Problemem offtopicowym jest właśnie wybór narzędzia do poczty. Przyzwyczaiłem się juz do Thunderbirda i korzystam z niego via flash USB. Zaczyna mnie to jednak już męczyć, bo boje się że kiedyś flash może paść a nie codziennie robie backup. Korzystam z wielu komputerów + PPC i chciałbym wreszcie to jakoś ujednolicić.

Ideałem byłby programik na PPC, który zarządza tym wszystkim (kontakty, poczta itp.) i synchronizuje się z jakimś narzędziem online.

Pozdrawiam,
Łukasz

*

Offline qrees

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Program typu PIM albo CRM + email online
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2007, 10:15:02 »
Witam,
Nie bardzo wiem jak nazwać to co potrzebuje, dlatego nie mogłem użyć pola "Szukaj".

Otóż chciałbym na swoim PPC mieć jakiś darmowy programik do zarządzania kontaktami, mailami, spotkaniami i projektami, który możnaby synchronizować z PCetem (w kwestiach poczty to najlepiej z Thunderbirdem).

Problemem offtopicowym jest właśnie wybór narzędzia do poczty. Przyzwyczaiłem się juz do Thunderbirda i korzystam z niego via flash USB. Zaczyna mnie to jednak już męczyć, bo boje się że kiedyś flash może paść a nie codziennie robie backup. Korzystam z wielu komputerów + PPC i chciałbym wreszcie to jakoś ujednolicić.

Ideałem byłby programik na PPC, który zarządza tym wszystkim (kontakty, poczta itp.) i synchronizuje się z jakimś narzędziem online.

Pozdrawiam,
Łukasz
Obawiam się, że to nie jest kwestia jaki program zainstalujesz na PPC, ale programu zainstalowanego na PC. Z Thunderbirdem synchronizować się portafi birdiesync: http://www.birdiesync.com/home.html .

Odp: Program typu PIM albo CRM + email online
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2007, 10:50:41 »
A czy Birdie nie jest przypadkiem płatny ? Jednak kwestia emaila to sprawa drugorzędna. Znasz może jakiegoś dobrego PIMa albo miniCRMa dla PPC ? Albo takiego na PC z funkcją synchronizacji z PPC.