Program do usuwania smieci

• 3 Odpowiedzi
  • 1724 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline leroi

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia E71
Program do usuwania smieci
« dnia: Sierpień 13, 2010, 18:56:31 »
Jaki program polecacie do usuwania "smieci", cachow, tymczasowych plikow, czyli wszystkiego tego od czego puchnie windows i co powoduje ze zmniejsza sie dostepna pamiec urzadzenia.

Czytalem ze niektorzy uzywali Cleartemp czy jakos tak i czesc z nich super zadowolona, czesc nie, bo tak im poczyscil system, ze trzeba bylo robic HR.

Co bezpiecznego dobrego na Leo polecacie?

*

dorsz85

Odp: Program do usuwania smieci
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2010, 21:59:01 »
Ja takich programów nie używam bo
tak im poczyscil system, ze trzeba bylo robic HR
Po prostu gdy po długim czasie Windows jak to Windows zaczyna mulić(nie ma wyjątku od tej reguły nie ważne co się robi!), robie kopie wszystkich plików i HR. Przywracam pliki i gotowe. Ja robie kopie plików tak, że kopiuje wszystko z pamięci urządzenia(nawet folder z Windowsem)bo część programów ma tam pliki niezbędne do odpalenia.

*

olmeca

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2010, 23:08:08 »
To ze uwaliles sobie system przez zle uzycie cleanera nie oznacza tego aby inni nie korzystali z nich.

Z mojej strony polecic moge
Pocket Mechanic

*

dorsz85

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2010, 11:35:24 »
Nie uwaliłem takim programem(uwaliłem instalatorem systemu od Della :-|)ale mi zamulają system i wiele nie dają. Nie mówię, że wszystkie są złe, ale u mnie ta metoda daje większe efekty. Może dla tego, że siedzę na WM2003(i bogu dzięki!).