Program do przerobienia palmtopa w słuchawke VOIP

• 13 Odpowiedzi
  • 2362 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kurdak

• 33
    • www.kurdak.prv.pl
  • Sprzęt: HTC Trinity / P3600
« dnia: Grudzień 26, 2006, 03:00:47 »
Czy istnieje taki program?
Jeśli tak to czy możliwe jest aby działał przez bluetooth ?
Najbardziej zależy mi aby obsługiwał GG.
Dokładnie chodzi mi o to, żebym mógł dzwonić przez gg i rozmawiać przez palmtopa  :]  .
Proszę o odpowiedz.

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2006, 14:02:39 »
Dawno temu slyszalem, ze podobno Skype cos tam probowal robic na PPC... Projekt zarzucono, bo nie bylo mozliwosci odpalic VoIP na PDA...

GG - kiedys tez ktos cos probowal - nie wyszlo, dali spokoj... Na dzis PDA sluzy jedynie jako przyduzy przycisk do papieru. Innych funkcji to nie znam...

Znam nawet kilku odwaznych co chcieli polaczyc sluchawki BT z PDA - probuja do dzis... Najwiekszy szal byl jak sie okazalo, ze ma chodzic szerokopasmowy BT do sluchania muzyki... Padlo smiercia naturalna jako skrajnie nieprzydatna funkcja PDA...

Echhh... Kto szuka ten znajduje...

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2006, 15:53:33 »
Cytat: "MarcinW."
Dawno temu slyszalem, ze podobno Skype cos tam probowal robic na PPC... Projekt zarzucono, bo nie bylo mozliwosci odpalic VoIP na PDA...

GG - kiedys tez ktos cos probowal - nie wyszlo, dali spokoj... Na dzis PDA sluzy jedynie jako przyduzy przycisk do papieru. Innych funkcji to nie znam...

Znam nawet kilku odwaznych co chcieli polaczyc sluchawki BT z PDA - probuja do dzis... Najwiekszy szal byl jak sie okazalo, ze ma chodzic szerokopasmowy BT do sluchania muzyki... Padlo smiercia naturalna jako skrajnie nieprzydatna funkcja PDA...

Widze, ze jestes bardzo na bierzaco.

1, Skype nie probowal tylko caly czas wydaje nowe wersje na PDA (jest juz nawet wersja dla Smartphone) - najnowsza i oczywiscie darmowa wersja Skype to 2.2 i chodzi swietnie nawet na sprzecie ponizej 300Mhz

2. Do GG i wsystkich innych VoIP opartych na protokole SIP jest pare programow. Ja uzywam softu z Xten.com (platny ale jest tez stara, darmowa wersja do znalezienia w serwisach freewareowych). Poza tym jest jeszcze pare dzialajacych programow - uzyj funkcji Szukaj (przeszukaj forum oraz komentarze do newsow) a na pewno cos znajdziesz.

Ozcywiscie wszystkie te programy dzialaja przez BT (najlepiej  via profil PAN) ale lepiej to wszystko chodzi przez WiFi lub UMTS (z edge dziala srednio).

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2006, 16:59:52 »
jarekt - moze ja jestem na czasie, ale Ty chyba nie masz nic co nazywamy poczuciem humoru...

Echhh...

*

Offline kurdak

• 33
    • www.kurdak.prv.pl
  • Sprzęt: HTC Trinity / P3600
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2006, 22:46:49 »
Źle mnie zrozumieliście. dokładnie chodzi mi o to żeby nie trzeba było kupować żadnego telefony do Skepya albo GG tylko jak siedzę przed komputerem żeby mój palmtop działał jako telefon. Kurcze zagmatwałem. Chcę łączyć się przez PC ale rozmawiać przez palmtopa.

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2006, 10:56:28 »
Nie ma takiej mozliwosci - ale napewno jarekt wytlumaczy Ci to dokladniej, bo jest bardziej na czasie niz ja...

Ja to wogole bym uzyl naszej ulubionej wyszukiwarki, bo odpowiedz na wszystkie Twoje pytania padla juz kilkadziesiat razy...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2006, 13:20:34 »
Cytat: "jarekt"

To się nazywa sarkazm, czytaj między wierszami ;).

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 27, 2006, 23:23:25 »
Cytat: "Long Johnny"
Cytat: "jarekt"

To się nazywa sarkazm, czytaj między wierszami ;).

Po co? Jesli to byl sarkazm to post powienien zostac skasowany przez moderatora za off topic. Od dawna nie pamietam, zeby na forum bylo tyle smieciowych, nic nie wnoszacych do tematu postow co ostatnio. Twoj post nic nie wnosi takze BTW.

Wracajac do tematu poza nielicznymi wyjatkami nie da sie uzyc PDA jako sluchawki BT  z tego prostego powodu, ze urzadzneia PPC nie obsluguja profilu HF lub Speakerphone w trybie klient. Jedynym urzadzeniem jakie znam, ktore potrafi pracowac jako zestaw glosnomowiacy jest urzadzenie produkcji firmy Mio (wyszlo w 2005 AFAIR). Z drugiej strony po co wiazac sie ze stacjonarnym PC skoro np. Skypa mozesz miec odpalonego zarowno na PDA jak i PC? Jesli ktos do Ciebie dzwoni dzwonia oba urzadzenia i do Ciebie nalezy wybor na ktorym odbierzesz. Przewaga tego rozwiazania to uniezaleznienie sie od PC i mozliwosc korzystania z VoIP gdziekolwiek jestes.

BTW> Uzupelnij profil lub badz laskawy napisac o jakie urzadzenie chodzi. Nie dziwie sie, ze nikt nie potraktowal Cie powaznie.

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2006, 23:35:01 »

Po co? Jesli to byl sarkazm to post powienien zostac skasowany przez moderatora za off topic. Od dawna nie pamietam, zeby na forum bylo tyle smieciowych, nic nie wnoszacych do tematu postow co ostatnio. Twoj post nic nie wnosi takze BTW.

Smieciowe posty biora sie wlasnie z zadawania tych samych/nudnych pytan po raz enty, bo tacy jak Ty bronia leniwych neofitow...

Z drugiej strony po co wiazac sie ze stacjonarnym PC skoro np. Skypa mozesz miec odpalonego zarowno na PDA jak i PC? Jesli ktos do Ciebie dzwoni dzwonia oba urzadzenia i do Ciebie nalezy wybor na ktorym odbierzesz.

A to ciekawe. Nie jestem, glupi ale tego to jeszcze mi sie nie udalo zrobic... Pewnie glownie dlatego, ze Skype nie obsluguje multiple login... Ale pewnie sie nie znam a moj post znow jest off-topic...

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 27, 2006, 23:40:56 »
Na używam Skype dla PPC po przez WiFi, czyli jak jest sieć WiFi odpalam Skype i normalnie sobie gadam przez PDA  :)

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 29, 2006, 17:48:11 »
PDA bardzo dobrze dziala na voip. Skype a jak chcesz innych opow to przez protokol SIPa np SJ Phone

*

Offline Is3

• 36
    • http://www.tesla.e12.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 29, 2006, 18:23:33 »
U mnie pięknie Skype śmiga, można sobie siedzieć na WC :) i gadać..

*

Offline kiosho

• **
  • 240
  • Sprzęt: HTC TOUCH DUAL
Odp: Program do przerobienia palmtopa w słuchawke VOIP
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 03, 2008, 20:02:02 »
Voip for mobile
www.fring.com

*

Offline benezis

• **
  • 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: Program do przerobienia palmtopa w słuchawke VOIP
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 04, 2008, 06:00:35 »
Właśnie fring jest super używam go od 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolony.
Możesz gadać gdy jesteś podłączony przez WiFi lub po kablu do kompa.
Kontakty bierze z twojej książki telefonicznej wbudowanej w telefonie ale żeby wybrać numer na tel stacjonarny to trzeba np. przed kierunkiem do Wa-wy 22 dodać 0 czyli 022 i numer tel tak jak normalnie w tepsie. Nie można również dopisywać z fringa swoich numerów. Ale tka do gadki jest naprawdę super. Polecam.
AM 610 PL