Program do nawigacji

• 6 Odpowiedzi
  • 748 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline safian

• 20
  • Sprzęt: Touch PRO
Program do nawigacji
« dnia: Luty 16, 2010, 18:46:29 »
Cześć, potrzebuje programu, który zapisywałby moje położenie, a później żebym mógł sobie włączyć w nim opcje, która wskazywałaby mi w którym kierunku znajduje się względem zapisanego punktu (coś jakby kompas prowadzący do tego punktu). Troszkę dziwnie to opisałem, ale napewno zrozumiecie :)

Odp: Program do nawigacji
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 19:54:26 »
chociażby google maps. Ustawiasz sobie gwiazdkę w danym punkcie, a później ustawiasz ją jako cel podróży.

*

Offline safian

• 20
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2010, 22:37:01 »
no tak, tylko z tego co wiem to google maps pobiera mapy z internetu, a mi nie potrzeba nawet mapy, chce tylko kierunek w którym mam się kierować do ustawionego 'checkpointa'

Chodzi mi o takie dzialanie:
-Wychodze przed dom odpalam program, ktory zapisuje moje położenie, coordy etc. wyłączam program.
-Idę spobie spod domu gdzieś w dal
-Odpalam ponownie program a on wskazuje kierunek w ktorym znajduje sie zapisane położenie (w tym wypadku pod moim domem)

mam nadzieje, ze rozumiecie o co chodzi.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 23:01:51 wysłana przez safian »

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2010, 22:43:22 »
To może NaviComputer?
http://navicomputer.com/index.php
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2010, 00:56:49 »
nigdy nie używałem pda jako nawigacji i mało co nawigacji ale z przekazań ludowych tego forum GPS Tuner powinien dac rade
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2010, 17:58:11 »
Prawie każda popularna nawigacja posiada taką funkcje (automapa, tomtom i wiele innych) a prosty program jaki kiedyś używałem to
VisualGPS.BeeLineGPS , dość ciekawy program , gdy jest załączony rysuje przebytą trase , można oczywiście zaznaczyć punkt wyjściowy , opisać go jak komu pasuje a następnie wyłączyć nawigacje , po załączeniu nawigacji program narysuje linie prostą z punktu w którym się znajdujemy do punktu wcześniej oznaczonego, właczamy kompas i pokazuje w którą strone należy się skierować kiedyś na grzybach w lesie uzyłem tego programu zaznaczyłe punkt wyjscia i wyłączyłem , pochodziłem z 2 godziny myśląc że szłem cały czas prawie prosto a jednak po załączeniu nawigacji okazało się że znaduje się kilkadziesiąt metrów od punktu wyjsciowego. program jest na tyle ciekawy że sami możemy określić skale w jakiej program będzie rysował trase np 1 milimetr na ekranie  to 1meter faktycznie przebyty.

*

Offline safian

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2010, 21:22:07 »
Dzięki wszystkim, właśnie o to mi chodziło ! :)

Pozdro