Witam,
mam pytanie do użytkowników telefonów z WM, sam używam PPC od kilku lat ale bez telefonu.
Planuję zakup HTC HD, ale nie wiem jak wygląda sprawa z profilami, chodzi mi o to aby mieć podobnie jak w nokiach, czyli kilka profili, np ogólny, milczy, i klika innych własnych, chcę żeby było tak, że dane grupy kontaktów (i czy też tak można je grupować na WM) nie mogły (lub mogły) dodzwonić się w zależności od wybranego profilu. Dodatkowo aby można było ustawić profile czasowo, a najlepiej tak jak mam teraz w N72 aby była możliwość ustalenia harmonogramu profili na dany okres czasowy. Nie wiem czy dużo wymagam od WM, ale proszę nie pisać mi tylko że "tak, to tylko w erze" 
Po kolei. Najbardziej rozbudowanym programem do tego typu rzeczy jest SPB Phone Suite. Możesz w nim utworzyć dużą liczbę profili- automatycznych, czasowych itd. Phone Suite pozwala też na na blokowanie rozmów (czarne listy, białe listy itd). Wg mnie do filtrowania rozmów są jednak lepsze programy, które pozwalają na blokowanie SMSów, różne rodzaje powiadamiania o odrzuconych połączeniach itd. Kiedyś używałem Call Sms Bloker w dość wczesnej wersji, ale sprawował się bardzo przyzwoicie.
Co do grup kontaktów to jest gorzej- w WM nazywa się to "Kategoria". Niestety nie znam programu, który pozwala na blokowanie całej kategorii kontaktów, ale to nie znaczy, że go nie ma.
Ogólnie z kategoriami w kontaktach jest w WM lipa, bo nawet żeby wysłać smsa do całej kategorii, to trzeba odrębny soft. Nie wiem czemu nikt się jeszcze nie wziął za tą "kulawość" Windowsa Mobile, ale tak jest.