Profile

• 23 Odpowiedzi
  • 3518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eref

• **
  • 140
Profile
« dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:33:02 »
Witam,
mam pytanie do użytkowników telefonów z WM, sam używam PPC od kilku lat ale bez telefonu.
Planuję zakup HTC HD, ale nie wiem jak wygląda sprawa z profilami, chodzi mi o to aby mieć podobnie jak w nokiach, czyli kilka profili, np ogólny, milczy, i klika innych własnych, chcę żeby było tak, że dane grupy kontaktów (i czy też tak można je grupować na WM) nie mogły (lub mogły) dodzwonić się w zależności od wybranego profilu. Dodatkowo aby można było ustawić profile czasowo, a najlepiej tak jak mam teraz w N72 aby była możliwość ustalenia harmonogramu profili na dany okres czasowy. Nie wiem czy dużo wymagam od WM, ale proszę nie pisać mi tylko że "tak, to tylko w erze" :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Profile
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:40:53 »
no i o co chcesz spytac bo nie napisales.. napisales, ze planujesz kupic, ze chcesz by tak bylo ale nie napisales co chcesz wiedziec :P
czy da sie tak? tak, ale jest to soft platny.

*

Offline eref

• **
  • 140
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:46:30 »
no i o co chcesz spytac bo nie napisales.. napisales, ze planujesz kupic, ze chcesz by tak bylo ale nie napisales co chcesz wiedziec :P

czyli w HTC w ich nakładce do WM nie ma takich funkcji? ok, może być soft płatny, najlepiej jeden program który to zrobi, więc jaki?

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:56:47 »
nie wiem czy jest w ich nakladce bo nie mam sprzetu z tf3d.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2009, 16:42:14 »
Nie ma takich bajerów w nakładce HTC ani w samym systemie
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:23:11 »
Taka funkcjonalnosc (czasowe profile, wlasne profile) ma spb Phone Suit.
Ma tez blokowanie userow, ale nie wiem czy w sprzezeniu z profilami. Zassij demo i sie pobaw.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:03:19 »
Taka funkcjonalnosc (czasowe profile, wlasne profile) ma spb Phone Suit.
Ma tez blokowanie userow, ale nie wiem czy w sprzezeniu z profilami. Zassij demo i sie pobaw.

Sprzeżenie ustawiamy w danym profilu i po jego uruchomieniu włączają się wszytskie przypisane opcje. Blokowanie połączeń polega na: Akceptowaniu wszystkich, Akceptowaniu, poza czarna listą, Akceptowaniu tylko białej listy, Ignorowaniu wszystkich. Sam używam SPB Phone Suite i jestem bardzo zadowolony, kupiłem go jeszcze za jakieś 10$ czy 15 $, ale było warto.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:13:39 »
Witam,
mam pytanie do użytkowników telefonów z WM, sam używam PPC od kilku lat ale bez telefonu.
Planuję zakup HTC HD, ale nie wiem jak wygląda sprawa z profilami, chodzi mi o to aby mieć podobnie jak w nokiach, czyli kilka profili, np ogólny, milczy, i klika innych własnych, chcę żeby było tak, że dane grupy kontaktów (i czy też tak można je grupować na WM) nie mogły (lub mogły) dodzwonić się w zależności od wybranego profilu. Dodatkowo aby można było ustawić profile czasowo, a najlepiej tak jak mam teraz w N72 aby była możliwość ustalenia harmonogramu profili na dany okres czasowy. Nie wiem czy dużo wymagam od WM, ale proszę nie pisać mi tylko że "tak, to tylko w erze" :)

Po kolei. Najbardziej rozbudowanym programem do tego typu rzeczy jest SPB Phone Suite. Możesz w nim utworzyć dużą liczbę profili- automatycznych, czasowych itd. Phone Suite pozwala też na na blokowanie rozmów (czarne listy, białe listy itd). Wg mnie do filtrowania rozmów są jednak lepsze programy, które pozwalają na blokowanie SMSów, różne rodzaje powiadamiania o odrzuconych połączeniach itd. Kiedyś używałem Call Sms Bloker w dość wczesnej wersji, ale sprawował się bardzo przyzwoicie.
Co do grup kontaktów to jest gorzej- w WM nazywa się to "Kategoria". Niestety nie znam programu, który pozwala na blokowanie całej kategorii kontaktów, ale to nie znaczy, że go nie ma.
Ogólnie z kategoriami w kontaktach jest w WM lipa, bo nawet żeby wysłać smsa do całej kategorii, to trzeba odrębny soft. Nie wiem czemu nikt się jeszcze nie wziął za tą "kulawość" Windowsa Mobile, ale tak jest.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 28, 2009, 23:44:30 »
Z większością wypowiedzi się zgodzę oprócz fragmentu:
Najbardziej rozbudowanym programem do tego typu rzeczy jest SPB Phone Suite.

Proponuję nie uogólniać w ten sposób bo może to wprowadzać w błąd - znam przynajmniej jeden program do profili bardziej rozbudowany od powyższego.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2009, 14:55:22 »

huh?...

Zaczynając od bardzo prostych programików, jak O2 Sound Profiles, poprzez PPC Profiles Pro, a kończąc zwyczajnie na HS++ - WSZYSTKO bezpłatne.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 29, 2009, 21:48:31 »
Z większością wypowiedzi się zgodzę oprócz fragmentu:
Najbardziej rozbudowanym programem do tego typu rzeczy jest SPB Phone Suite.

Proponuję nie uogólniać w ten sposób bo może to wprowadzać w błąd - znam przynajmniej jeden program do profili bardziej rozbudowany od powyższego.

No racja racja, chodziło mi o to, że Phone Suite oprócz profili obsługuje blokowanie filtrowanie rozmów i plus fajny Comm Manager jako wtyczka Todaya.

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 30, 2009, 09:23:57 »
A dość zaawansowane filtrowanie dostaniesz darmowym CallFirewall.

*

Offline jacoslav

• *
  • 98
  • Sprzęt: htc touch pro.
ustawianie czasowego profilu
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 12, 2010, 16:34:30 »
Witam,
jest jakas aplikacja dzieki ktorej ustawimy czasowy profil ?

Np. ide na wyklad chce wyciszyc telefon na 1,5h, po czym automatycznie wraca do poprzedniego trybu lub trybu ktory ustale.

pozdrawiam ;-)
Panasonic -> Nokia 3210 -> nokia 3310 -> nokia 3330 -> nokia 6100 -> siemens cx75 -> LG Shine -> Nokia n80 ( pierwszy tel z systemem op ) -> nokia e50 -> htc hermes -> htc raphael

:-)

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
Odp: ustawianie czasowego profilu
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 12, 2010, 16:49:26 »
Do głowy przychodzi mi tylko g-profile. Od jakiegoś czasu płatny, ale może wygrzebiesz gdzieś w sieci starszą (darmową) wersję.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 12, 2010, 19:08:58 »
jacoslav, wątków o profilach jest już kilka, scaliłem z pierwszym z brzegu. Przypominam o zapisaną w regulaminie koniecznością przeszukania forum przed założeniem nowego wątku.

*

Offline mas0n

• **
  • 110
Odp: ustawianie czasowego profilu
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 12, 2010, 22:13:19 »
jak ..k..l..m..n.. napisał. w pyte jest takich tematów. W tym temacie nie ma info o czasie profili ale w innych były wymieniane takie programy SPB PHONE SUITE i chyba resco contact manager

*

Offline jacoslav

• *
  • 98
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 13, 2010, 16:26:47 »
sutie ma mozliwosc maksymalnie ustawienia na 1h. Sa tez programy gdzie moge ustawic np. w jaki dzien o jakiej godiznie do jakiej godizny ma byc jaki profil, niestety nie ma najpotrzebniejszej dla mnie opcji. Chce stworzyc profil czasowy na np. 2h i gdy ide np. na wyklad wlaczam go.
Proste.
Panasonic -> Nokia 3210 -> nokia 3310 -> nokia 3330 -> nokia 6100 -> siemens cx75 -> LG Shine -> Nokia n80 ( pierwszy tel z systemem op ) -> nokia e50 -> htc hermes -> htc raphael

*

Offline mas0n

• **
  • 110
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 13, 2010, 17:17:52 »
sutie ma mozliwosc maksymalnie ustawienia na 1h. Sa tez programy gdzie moge ustawic np. w jaki dzien o jakiej godiznie do jakiej godizny ma byc jaki profil, niestety nie ma najpotrzebniejszej dla mnie opcji. Chce stworzyc profil czasowy na np. 2h i gdy ide np. na wyklad wlaczam go.
Proste.

Co ty za pierdoły opowiadasz? ;P Phone Suite ma możliwość automatycznego przełączania proflili z uwzględnieniem ilu chce godzin, i uzwględnieniem dni tygodnia... jeśli chcesz żeby np wyciszał sie na wykład to wpisz sobie w kalendarzu przypomnienie i automatycznie będzie ci wyciszać "na czas spotkania" (wtedy możesz sobie ustawić powtarzalność przypomnieć zgodny z Twoim planem zajęć, zajęcia co 2 tyg, przypomnienie co 2 tyg)
Jesli ci mało to spróbuj z resco, tego tylko troche sie bawiłem ale nie przypadł mi do gustu

*

Offline jacoslav

• *
  • 98
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 13, 2010, 22:08:10 »
bardzo prosze wiec o wyjasnienie jak mozna ustawic profil na np. cichy na 2h - to nie ma byc zaplanowane, wyciagam telefon z kieszenii - jedno klikniecie ustawiam czas 2h ok, koniec.

pozdrawiam

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 13, 2010, 22:33:19 »
bardzo prosze wiec o wyjasnienie jak mozna ustawic profil na np. cichy na 2h
Może nie jedno kliknięcie, ale akurat w SPB Phone Suite działa to tak:

W innych programach też znajdziesz tego typu funkcjonalność, wczytaj się w opisy. Polecam pocketMax phoneAlarm, też znajdziesz tam funkcjonalność o jakiej piszesz a dodatkowo mnóstwo użytecznych bajerów - lepszego kombajnu do profilów nie znajdziesz.

*

Offline jacoslav

• *
  • 98
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 14, 2010, 17:30:08 »
niestety  jak klikne more moge ustawic godzinie o ktorej ma sie zakonczyc.
Ja chce po prostu stworzyc profil w ktorym moge ustawic, ze trwa np. 2 h gdy go klikne po 2h wygasa, naprawden ie ma takiej mozliwosci ?

*

Offline Robik99

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC: Sensation, HD2, MDA IV(ERA) parę na Symbianie
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 24, 2010, 19:48:53 »
HTC SENSATION
ROM 3.33.401.6
Radio 11.76A.3504.00U....
***UNLOCKED***  HBOOT 1.27.0000 S-OFF

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:23:39 »
To teraz inne pytanie.
Czy któryś z wymienionych programów ma opcje lokalizacji? Np. jestem w tym biurowcu, ustawiam i zawsze mam wyciszone, jestem w domu ustawiam i wycisza mi do połowy, ulubiony kościół wycisza....
Może korzystać z neta, ale może na podstawie wież?
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 25, 2010, 23:03:46 »
Wystarczy poczytać opisy możliwości programów na ich stronach domowych...