Problem ze spolszczeniem :/

• 3 Odpowiedzi
  • 1069 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mc_piccolo

• **
  • 159
  • Mail w awatarze
  • Sprzęt: Nokia N91 + Era G1 z Google :)
« dnia: Styczeń 23, 2007, 18:46:35 »
Mój problem jest następujący:
Gdy podmieniłem plik *.exe spolszczonego programu na moim smartphone pojawił się następujący komunikat:
Odmowa dostępu. Nie można uruchomić programu, ponieważ nie jest podpisany cyfrowo przy użyciu zaufanego certyfikatu.

Błąd ten pojawiał się niezależnie od tego czy tłumaczyłem bezpośrednio plik *.exe, czy robiłem to za pomocą łatki. Pliki *.mui natomiast mój c600 ignoruje.
Pewnogo dnia przypadkiem natrafiłem na KREATOR PODPISÓW CYFROWYCH. Z jego pomocą udało mi się obejść ten problem. Jednak w niektórych przypadkach kreator ten wyświetla komunikat:
Kreator podpisywania cyfrowego nie ukończył pracy.

Zdziwiło mnie to, że komunikat ten pojawiał się również, gdy spolszczałem któryś raz ten sam program (nie tłumaczyłem całego od razu tylko w kilku krokach, żeby sprawdzać czy spolszczenie działa).
Po wgłębieniu się w to zauważyłem, że błąd pojawia się jedynie, gdy złumaczę zasoby z folderów Dialog i Łańcuch, ale tylko w niektórych przypadkach. Moje podejżejnie jest takie, że moje tłumaczenie narusza w jakiś sposób zasoby odpowiedzialne za przechowywanie certyfikatów, czy coś takiego.
Korzystam z systemu WM for Smartphone, ale przy tłumaczeniu nie robi to różnicy.
Chciałbym również zaznaczyć, że MAM ZDJĘTĄ BLOKADĘ APLIKAJI.
Jeśli zajdzie taka potrzeba, to mogę wrzycić tłumaczone pliki na jakiś serwer.
Nokia 5110 -> Sagem MyX-1 twin -> Sony Ericsson K508i -> SPV C600 -> HTC Universal -> Nokia 6100 -> Toshiba G900 -> Nokia N91 ->  HTC Dream G1

*

Offline processor

• 691
    • Radio i telewizja w Małopolsce
  • Sprzęt: XDA Exec, iPAQ 3870
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2007, 09:02:52 »
A czym tłumaczysz? Sppróbuj zrobić Resource Tunerem. Ja tak sobie spolszczyłem kilka programów.

*

Offline mc_piccolo

• **
  • 159
  • Mail w awatarze
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2007, 15:49:03 »
Cytat: "processor"
A czym tłumaczysz?

Do tłumaczenia używam Restoratora, ale spróbuję tego Resouce Tunera.
Dzięki za odpowiedź. Przez ponad tydzień nikt nie odpowiedział :S
Nokia 5110 -> Sagem MyX-1 twin -> Sony Ericsson K508i -> SPV C600 -> HTC Universal -> Nokia 6100 -> Toshiba G900 -> Nokia N91 ->  HTC Dream G1

*

Offline mc_piccolo

• **
  • 159
  • Mail w awatarze
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2007, 19:48:22 »
Dzięki, stary.
Twój program pomógł :))