Najpierw musisz się zarejestrować w ich systemie. Polecam wyrażenie zgody na przesyłanie postów reklamowych bo za to (chyba) dostaniesz jednorazowy 10% rabat na dowolną transakcję, a później w takich postach będziesz również dostawał kody promocyjne. Ja dostaję jeden taki list reklamowy na 1-2 tygodnie. Po rejestracji powstanie w Handango Twoje konto
Member Account Płacisz oczywiście przy pomocy karty kredytowej - podajesz tradycyjne informacje: numer i data ważności.
Po dokonaniu zakupu otwiera się okno pobierania pliku - pobierasz i już.
ALE - w
Member Account jest zakładka
My Purchases i stamtąd będziesz mógł ponownie pobierać wcześniej kupione programy wielokrotnie. I co najważniejsze - jeśli w cenie programu był Free Upgrade, to w tej zakładce znajdziesz zawsze najnowszą wersję kupionego programu. Ja od czasu do czasu ponownie ściągam kupione programy i sprawdzam wersję. Chyba już wszystkie miałem okazję apgrejdować

Kupione programy mogą być "odbezpieczone" (czyli nie wymagają kodu rejestracyjnego), do innych dostaniesz kod od Handango, ale zdarzają się i takie, do których kod dosyła mailem producent. Najczęściej piszą, że może to potrwać 2-3 dni, ale z reguły kody takie są przysyłane automatycznie w ciągu kilkunastu, kilkudziesięciu minut od zakupu.