Lock

• 9 Odpowiedzi
  • 898 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kal8

• *
  • 50
Lock
« dnia: Wrzesień 15, 2009, 08:52:25 »
Polećcie mi jakiś program do blokowania ekranu na blackstone'a (żeby się włączał po naciśnięciu przycisku uśpienia)
(oprócz s2u2)

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Lock
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2009, 09:48:52 »
Polecam PocketShield, nie jest darmowy, ale za to dostaje się dożywotnią subskrypcję, no i jest rewelacyjny w możliwościach, praktycznie w ogólne nie obciąża systemu ani baterii (nie to co s2u2, który pożerał baterię), no i jest PL wersja językowa, można go podpiąć albo pod softkeya, albo pod przycisk power, albo żeby automatycznie blokował ekran przy systemowym wygaśnięciu. Na stronie są filmiki na których można zobaczyć program w akcji, używam go od roku i zero problemów :ok:

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2009, 10:56:44 »
Z tego co napisales to wina nie lezy po stronie konfiguracji konta e-mail tylko w ustawieniach polaczen z internetem.
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2009, 13:59:41 »
Z tego co napisales to wina nie lezy po stronie konfiguracji konta e-mail tylko w ustawieniach polaczen z internetem.
że hę?!  :P

co do blokady, to ja i tak polecam s2u2. (najnowszą wersję, bo poprzednie zjadały cholernie baterię!) jeśli się go dobrze skonfiguruje, to naprawdę jest przydatny. :ok:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

jakozlowski

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2009, 14:05:04 »
Pocketshield 2.8 niestety u mnie powodował niedziałanie budzika. Po odinstalowaniu wszystko wróciło do normy. Zobaczę jak to będzie w wersji 3.0

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 15, 2009, 14:29:08 »
Pocketshield 2.8 niestety u mnie powodował niedziałanie budzika.

używałem tej wersji i wszystko było OK (ale teraz już nie pamiętam czy używałem standardowego budzika, bo od jakiegoś czasu tylko g-alarm). Zawsze można ściągnąć sobie demo i sprawdzić czy działa jak należy. Dodatkowo jest przecież lista wyjątków w PS, na którą można dodać dowolną aplikację, która jeśli jest uruchomiona (lub właśnie się uruchamia) - PS nie zadziała i nie zablokuje ekranu - przydatne właśnie w budziku, czy podczas nawigacji.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 15, 2009, 15:40:02 »
że hę?!  :P

co do blokady, to ja i tak polecam s2u2. (najnowszą wersję, bo poprzednie zjadały cholernie baterię!) jeśli się go dobrze skonfiguruje, to naprawdę jest przydatny. :ok:

Ja również polecam s2u2. Wiele czytałem o narzekaniach na ten program sam też kilkakrotnie go instalowałem, po czym od razu usuwałem. Teraz postanowiłem dać mu kolejną szansę. Tym razem bardziej skupiłem się na konfiguracji i w rezultacie używam go z zadowoleniem od kilku tygodni. Nie wiem, jak było we wcześniejszych wersjach, ale w ostatniej, którą używam nie zauważyłem spadku baterii (wystarczy tylko zastosować się do zaleceń z FAQ).
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 15, 2009, 15:48:27 »
ja rowniez tak mysle.

PS kolega pytal o inne niz s2u2...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 15, 2009, 16:03:13 »
Pocketshield 2.8 niestety u mnie powodował niedziałanie budzika.

używałem tej wersji i wszystko było OK (ale teraz już nie pamiętam czy używałem standardowego budzika, bo od jakiegoś czasu tylko g-alarm). Zawsze można ściągnąć sobie demo i sprawdzić czy działa jak należy. Dodatkowo jest przecież lista wyjątków w PS, na którą można dodać dowolną aplikację, która jeśli jest uruchomiona (lub właśnie się uruchamia) - PS nie zadziała i nie zablokuje ekranu - przydatne właśnie w budziku, czy podczas nawigacji.

Nie pomagał G-Alarm ani SPB Time.

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:25:13 »
Nie pomagał G-Alarm ani SPB Time.
hmm może to wina ROM-u jeśli zmieniałeś na jakiś gotowany? Autor PS czasem pisze że z niektórymi romami mogą być problemy, ale problemy te są raczej szybko eliminowane podczas kolejnych aktualizacji PS, mnie akurat g-alarm nigdy nie zawiódł, systemowy budzik niestety nie raz. No ok, mniejsza o to, po to jest demo aby każdy mógł sobie wypróbować przed kupnem aplikacji :)

Wracając do tematu, kal8, jeśli chodzi Ci tylko o proste blokowanie ekranu np. podczas przychodzących połączeń, aby można było odbierać tylko przyciskami sprzętowymi, sprawdź  Answerkeys Disabler.