PocketWin czy eXperience?

• 7 Odpowiedzi
  • 1218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 27, 2005, 10:01:00 »
co lepsze i co zajmuje mniej pamięci.......?
ktos probowal/

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2005, 10:09:17 »
Jesli moge cos doradzic to odpusc sobie ten pomysl robienia z palmtopa peceta. Wciskanie na sile normalnego interfejsu windowsa do PDA nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem, gdyz system Pocket PC, a dokladnie ekran Today (bo praktycznie tylko to zmieniasz przy pomocy tych programow) zostal wlasnie bardzo dobrze zaprojektowany z mysla o malym ekranie i prezentowaniu na nim wartosciowych informacji. Jedyny powod dla ktorego mozesz chciec miec normalny interfejs to chyba mozliwosc umieszczania skrotow na pulpicie, co mozesz zrobic rowniez na zwyklym ekranie Today przy pomocy odpowiedniej wtyczki, nie tracac przy tym calej funkcjonalnosci tego ekranu. Bo chyba nie chodzi o rozwijanie Menu Start z dolnej belki?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2005, 10:29:03 »
glownie chodzi mi o umieszczanie skrotow na pulpicie,
a pozbycie sie innych wtyczek- zeby bardziej wygladalo jak PC bo do tego jestem przyzwyczajony raczej

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2005, 10:32:23 »
No to zastanow sie czy warto... bo ten programy nie pozostaja bez wplywu na wydajnosc pracy PDA + moga byc problemy z ich praca na WM 2003 SE i hi-res. Te dodatkowe wtyczki sa bardzo uzyteczne, szczegolnie jak zastapi sie je lepszymi odpowiednikami, np. Pocket Breeze, Pocket Weather, Spb Pocket Plus... itd

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2005, 10:35:13 »
no wlasnie dla mnie dodawanie tych dodatkowych wtyczek jetsmalo estetyczne - i jak dla mnie malo funkcjonalne bo po prostu ich nie potrzebuje.

A duzo to pamięci zźera?jakie dokładnie jest wpływ na wydajność

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 27, 2005, 10:59:33 »
PocketPlus działa całkiem dobrze. Mozesz sobie powyłanczać wszystkie wtyczki oprócz PocketPlusa właśnie i będziesz miał cos wiecej niż "zwykły" pilput na XP. Bedziesz miał 3 pulpity w jednym bo PocketPlus ma 3 zakładki a na każdej z nich masz mozliwość osobnego ustawiania ikonek.
Poza tym "... tylko krowa nie zmienia poglądów.
Czasem warto coś zmienić, choćby skarpetki" :))
(bez obrazy oczywiście)

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 27, 2005, 23:15:52 »
Cytat: bastiann
bo PocketPlus ma 3 zakładki
mozna dodac jeszcze dwie co daje 5:P

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 27, 2005, 23:41:01 »
Nom jakbym nie robil tak w SPB POCKET+ mam do wyboru zawsze stworzenie nowej zakladki po siódmej przestałem juz robić bo brakło miejsca na ich nazwy :D

a co do organizacji podzililem je sobie na:
Pierwsza zakladka nazwa Palm - dostep do informacji o ilosci wolnej pamieci, baterii, oswietlenia, skróty do folderow z dokumentami i explorerem.
Druga zakladaka nazwa Progs - jak sama  nazwa mowi programy: Auto Mapa, AmpoiSync, Kalkulator, Playery, Readery do ebookow, Word Excell
Trzecia zakładka nazwa Fun - Po prostu gierki roznej maści
Czwarta zakładka Inet - PIE, Poczta, Gadu Gadu
Piąta zakladka - Sys tutaj mam wszystkie ustawienia systemowe - pozycja ekranu, Przycisk reset ;) strfy czasowe, kalibracje, jednym slowem panel sterowania :)

To co jest istotne to krotkie tresciwe nazwy zakladek. IMO ta aplikacja to typowy MI (Must Install) dla posiadaczy pockecikow bo procz dodania zakladek posiada jeszcze mnostwo dodatkowych rzeczy ktore czynia prace na pockecie DUZO przyjemniejsza.

Tutaj dokladniejsze informacje
http://www.pdaclub.pl/view.php?cat=3&news_id=8202
Co prawda opis jest dla 2.0 a obecna wersja to 2.5 ale wszystkie zmiany tylko in plus ;)